Έκθεση και εργαστήριο: Ο Κένταυρος Χείρων στις Μηλιές

Έκθεση και εργαστήριο: Ο Κένταυρος Χείρων στις Μηλιές

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Μουσείο στις Μηλιές εμπλουτίζει τις δραστηριότητές του το καλοκαίρι, οργανώνοντας περιοδικές εκθέσεις στο Ευδόξειο Πνευματικό Κέντρο. Φέτος η έκθεση είναι αφιερωμένη στον Κένταυρο Χείρωνα, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, που έχει αντληθεί από αρχαία ειδώλια και αγγεία, τοιχογραφίες, μωσαϊκά, χειρόγραφα, πίνακες ζωγραφικής και γλυπτά. Αναφέρεται στη γέννηση του Χείρωνα από την ένωση του Κρόνου με τη νύμφη Φιλύρα και την υιοθεσία του από τον θεό Απόλλωνα, ο οποίος του μετέδωσε τις γνώσεις του και την αγάπη για τη μουσική. Παρουσιάζει τον Χείρωνα ως παιδαγωγό με τους μαθητές του, τον Αχιλλέα και τον Ιάσονα, τον Ακταίο και τον Ασκληπιό, και μας ενημερώνει για το τραγικό τέλος αλλά και τη σχέση του Κένταυρου με τον Προμηθέα. Μη χάσετε το εικαστικό εργαστήριο που λειτουργεί παράλληλα κατά τη διάρκεια της έκθεσης! 

• Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μηλεών «Γρηγόριος Κωνσταντάς», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Φιλιππίδεια» • 26 Ιουλίου-31 Αυγούστου  καθημερινά, πλην Δευτέρας και Τρίτης, 12 μ.-2 μ.μ. και 7-9 μ.μ. • είσοδος ελεύθερη • τηλ. 24233-50300, 6945-811081

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή