Το σνακ του καλοκαιριού

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλοκαιρινά, οικονομικά και πολύ εύκολα να τα βρεις –ακόμη και να τα καλλιεργήσεις στο μπαλκόνι σου– τα αγγουράκια! Η διατροφική τους αξία, υψηλή: περιέχουν τις περισσότερες βιταμίνες που χρειάζεται ο οργανισμός σε καθημερινή βάση: B1, B2, B3, B5, B6, φολικό οξύ, βιταμίνη C, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, ποτάσιο, ψευδάργυρο.

Aποθήκη ενέργειας

Νιώθεις κούραση; Έπαιξες πολύ; Ένα αγγουράκι θα σε γεμίσει ενέργεια, καθώς περιέχει τις περισσότερες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, αλλά και υδατάνθρακες, που θα «ανεβάσουν» γρήγορα τη διάθεσή σου– άσε που περιέχει και υγρά, απαραίτητα για το καλοκαίρι. Εδώ και αιώνες, στα αγγουράκια κατέφευγαν περιπατητές και εξερευνητές για ένα γρήγορο γεύμα προκειμένου να καταπολεμήσουν την πείνα τους – είναι και light!

Εκτός αυτού, κάνει και ένα σωρό δουλειές… 

• Μήπως ο καθρέφτης του μπάνιου θαμπώνει κάθε φορά μετά το ντουζ; Τρίβεις με μία φέτα αγγουριού όλη την επιφάνεια! Θα διαπιστώσεις ότι δε σχηματίζεται αυτή η ενοχλητική «ομίχλη», ενώ το μπάνιο γεμίζει με ένα ευχάριστο άρωμα.

• Καιρός να προτείνεις στους γονείς σου ένα «πράσινο απορρυπαντικό», που καθαρίζει βρύσες, νεροχύτες, νιπτήρες, ανοξείδωτες επιφάνειες. Τρίβουμε τις επιφάνειες με φέτες αγγουριού, και όχι μόνο λάμπουν, αλλά δεν αφήνουν σημάδια και, φυσικά, δε βλάπτουν τα χέρια όπως τα απορρυπαντικά.

• Μόλις έφαγες έξω και διαπιστώνεις ότι σου τελείωσαν οι τσίχλες; Αν βάλεις μία φέτα αγγουριού στο στόμα και την πιέσεις για 30 δευτερόλεπτα με τη γλώσσα στον ουρανίσκο σου, θα αποκτήσεις αμέσως ευχάριστη αναπνοή!

• Δε βρίσκεις το βερνίκι παπουτσιών και βιάζεσαι να φύγεις; Τρίβεις τα παπούτσια με αγγουράκι και… καθάρισες. Όχι μόνο θα γυαλίσουν, αλλά θα κρατάνε και το νερό μακριά. Μόνο μην ξεχάσεις να απομακρύνεις τα σποράκια.

• Σου έχει σπάσει τα νεύρα ο μεντεσές της πόρτας που τρίζει; Σωστά μάντεψες! Αγγουράκι! Τρίβεις το μεντεσέ και η πόρτα ανοίγει… βελούδινα.

• Γράφεις με στυλό και έκανες λάθος; Θα τρίψεις το εξωτερικό μέρος του αγγουριού απαλά πάνω στο λάθος σου και θα το δεις να εξαφανίζεται. Εκτός από το στυλό, το αγγούρι μπορεί να σβήσει ξυλομπογιά ή μαρκαδόρο – ακόμη και στους τοίχους!

• Τέλος, το αγγουράκι είναι πολύ ευεργετικό και για την επιδερμίδα μας, χάρη στις βιταμίνες που περιέχει. Απλώστε τις φλούδες -την εσωτερική πλευρά- από το αγγουράκι που ξεφλούδισε η μαμά ή ο μπαμπάς για τη σαλάτα και αφήστε το 10 λεπτά. 

Και για τους απρόσεκτους…

Αν καθίσατε λίγο παραπάνω στον ήλιο, το αγγουράκι θα δροσίσει και θα ανακουφίσει το δέρμα σας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή