Καλή σχολική χρονιά!

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαθητές από όλο τον κόσμο έβαλαν τα καλά τους ή τη στολή τους, πήραν τη σάκα τους και πήγαν σχολείο. Για κάποιους ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία, καθώς έμπαιναν για πρώτη φορά σε σχολική αίθουσα. Για κάποιους άλλους η επιστροφή σε γνώριμα «στέκια» σήμαινε επανασύνδεση με παλιούς συμμαθητές και φίλους.

Οι μαθητές των Δημοτικών σχολείων στο Παρίσι είναι πανέτοιμοι να αρχίσουν τη νέα σχολική χρονιά. Με κέφι και λίγο… άγχος περίμεναν υπομονετικά να χτυπήσει το κουδούνι για να μπουν στις καινούργιες τους τάξεις και να γνωρίσουν τυχόν νέους συμμαθητές και δασκάλους τους.

Καλή σχολική χρονιά!-1

Το νησί Χουάτ στη Βρετάνη έχει 246 μόνιμους κατοίκους και μόλις 2 από αυτούς είναι παιδιά Δημοτικού. Γι’ αυτά τα παιδιά η πρώτη μέρα στο σχολείο ήταν λίγο… μοναχική. Πάντως ο δήμαρχος και οι κάτοικοι του νησιού κάνουν το παν για να κρατήσουν το σχολείο ανοιχτό, έστω και μόνο με 2 μαθητές.

 

Καλή σχολική χρονιά!-2

Παιδιά από την Ινδία και την Ιαπωνία παίζουν την ώρα του διαλείμματος στους διαδρόμους του Διεθνούς Ινδικού Σχολείου στο Τόκιο. Πρόκειται για ένα σχολείο που δημιουργήθηκε για να φέρει κοντά τους δύο πολιτισμούς και, από όσο βλέπουμε, φαίνεται ότι τα κατάφερε.

Καλή σχολική χρονιά!-3

Με ποδήλατα, κάρα και άλογα καταφθάνουν μαθητές και γονείς στο Δημοτικό σχολείο της Αβάνα, στην Κούβα. Η πρώτη μέρα στο σχολείο είναι σημαντική και οι γονείς μπαίνουν και αυτοί στην τάξη, για να ενημερωθούν από τους καθηγητές σχετικά με τη διδακτική ύλη και το πρόγραμμα της χρονιάς. Πάνω από 1.800.000 μαθητές από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης παρακολούθησαν αυτήν τη Δευτέρα το πρώτο τους μάθημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή