ΜΕ ΤΗΝ «Κ»

«Ρομποτική» πραγματικότητα

«Ρομποτική» πραγματικότητα

Μ’ αρέσει να χορεύω

«Ρομποτική» πραγματικότητα-1

Το ρομπότ Asimo έχει το ρυθμό μέσα του! Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό μηχάνημα με εξελιγμένες δυνατότητες στην κίνηση, που δε σταματάει να χορεύει. Έχει παλμό, ο οποίος είναι συγχρονισμένος με τη μουσική και έτσι η κίνησή του είναι σαν αληθινή. Μάλιστα στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου και Τεχνολογίας που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Νέα Υόρκη κατάφερε να έχει στραμμένα πάνω του τα βλέμματα όλων των επισκεπτών.

Χαρωπά τα δυο μου χέρια τα χτυπώ

«Ρομποτική» πραγματικότητα-2

Παλαμάκια, κρυφτό, κυνηγητό αλλά και δεκάδες άλλα παιδικά παιχνίδια μπορεί να παίξει το ρομπότ της φωτογραφίας. Ο ιδιοκτήτης του ρομπότ μπορεί να ανεβάσει στο λειτουργικό του σύστημα στοιχεία για το παιχνίδι που μπορεί να θέλουμε να παίξουμε. Το ρομπότ αποθηκεύει τα στοιχεία, υπακούει στις φωνητικές εντολές μας και το παιχνίδι αρχίζει!

Να σου δώσω ένα φιλάκι;

«Ρομποτική» πραγματικότητα-3

Το Roboy είναι ένα ανθρωποειδές ροµπότ µε ύψος 1,2 µ., που αναπτύχθηκε από τους επιστήµονες του Πανεπιστηµίου της Ζυρίχης και µπορεί να µιµηθεί το ανθρώπινο φιλί. To Roboy είναι πολύ διαφορετικό από τα παραδοσιακά ροµπότ, γιατί διαθέτει ελαφρύ σκελετό και εύκαµπτα άκρα, εφοδιασµένα µε το ροµποτικό αντίστοιχο των τενόντων.

Εντολές μέσω τηλεφώνου

«Ρομποτική» πραγματικότητα-4

Το νέο δίτροχο ροµπότ «MiP» έκανε την εµφάνισή του σε έκθεση παιχνιδιών στην Ιαπωνία και έκλεψε την παράσταση. Έχει ύψος 19 εκατοστά και µπορεί να χορέψει, να τρέξει και να µεταφέρει αντικείµενα που ζυγίζουν 2-3 κιλά. Και όλα αυτά µέσω µιας εφαρµογής στο κινητό σας τηλέφωνο!

Και η μουσική να παίζει

«Ρομποτική» πραγματικότητα-5

Τα γνωστά πλέον ρομπότ ρόκερ, που παίζουν άψογα ντραμς, μπάσο και κιθάρα, έχουν δημιουργηθεί από ανακυκλώσιμα μέταλλα και μαγεύουν τους φαν της ροκ μουσικής. Η μπάντα αυτή δεν κουράζεται, δεν ιδρώνει και δεν υπάρχει περίπτωση να χάσει νότα όταν παίζει. Φυσικά δε συγκρίνεται με τίποτα με τους πραγματικούς καλλιτέχνες μιας ροκ μπάντας.

Φροντιστήριο στο σπίτι

«Ρομποτική» πραγματικότητα-6

Μια κινεζική εταιρεία τεχνολογίας έχει δημιουργήσει το Unisrobο. Πρόκειται για ένα ρομπότ με εκπαιδευτικό υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από παιδιά που δεν έχουν πάει ακόμα στο Δημοτικό. Το ρομπότ μαθαίνει στο παιδί την αλφάβητο, τα χρώματα, τις ημέρες και τους μήνες. Μια μικρή δασκάλα για προσωπικό φροντιστήριο μέσα στο σπίτι σας. Το συγκεκριμένο ρομπότ μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο ως παιχνίδι και όχι σαν δασκάλα!

Τύπωσε το δικό σου ρομπότ

«Ρομποτική» πραγματικότητα-7

Μια αμερικανική εταιρεία κατασκευής επεξεργαστών δημιούργησε ένα ρομπότ, τον «Τζίμι», που συναρμολογείται από μέρη, τα περισσότερα από τα οποία έχουν εκτυπωθεί σε τρισδιάστατο εκτυπωτή. Μόλις συναρμολογηθεί, το ρομπότ αρχίζει να μιλάει και να περπατάει. Το ρομπότ έχει λευκό χρώμα και ύψος περίπου 5 εκατοστά. Στο κιτ θα περιλαμβάνονται τα μηχανικά μέρη του ρομπότ που δεν εκτυπώνονται, καθώς και ο επίσης μη εκτυπώσιμος επεξεργαστής. Το ρομπότ μπορεί να προγραμματιστεί κατάλληλα ώστε να τραγουδά, να μιλάει διάφορες γλώσσες, να στέλνει μηνύματα στο Twitter, να σερβίρει παγωτό και πολλά άλλα. Οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να το προγραμματίζουν όπως θέλουν, ενώ θα μπορούν να μοιράζονται με άλλους χρήστες τα κατορθώματα του ρομπότ τους, με τη μορφή εφαρμογών που θα μπορούν να «κατεβαίνουν» μέσω Διαδικτύου.