Εκδήλωση: Μια μέρα στην εξοχή με την ΕΛΛΕΤ

Εκδήλωση: Μια μέρα στην εξοχή με την ΕΛΛΕΤ

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) σας προσκαλεί σε μια ολοήμερη γιορτή στο Κτήμα Κοκοτού (Σταμάτα Αττικής), την Κυριακή 28 / 9.

Η γιορτή θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. και θα λήξει λίγο πριν τη δύση του ήλιου στις 7 μ.μ. Μέσα σε αυτές τις ώρες ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο Κτήμα, να διασχίσει αμπελώνες, μελίσσια, ελαιώνες, οπωρώνες και να καταλήξει στο οινοποιείο μέσα από ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια, μαθαίνοντας πώς λειτουργεί ένα βιολογικό οινοποιείο.

Επιπλέον, θα υπάρχει ένα πλούσιο πρόγραμμα με έμφαση στο περιβάλλον και τον πολιτισμό: παραμύθια και μουσική από την αφηγήτρια Νίκη Κάπαρη και τον καταξιωμένο Γιάννη Ψειμάδα, παραστάσεις με μαριονέτες από την πιο ευφάνταστη ομάδα τις Ελληνικές Μαριονέτες, εργαστήρια και παιχνίδια για παιδιά από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, οργανωμένες ποδηλατικές διαδρομές στον ελαιώνα από την BikeNature, σκαλίσματα – ξεναγήσεις – παιχνίδια και φυτεύσεις στο περιβόλι τους Κτήματος από ειδική περιβαλλοντολόγο – εκπαιδευτικό και φυσικά τοπαραδοσιακό πατητήρι για όσους δεν φοβούνται να λερωθούν (μια επιπλέον αλλαξιά θα ήταν χρήσιμη)!

Στην εκδήλωση θα υπάρχει φαγητό, wine bar και καφέ όλη μέρα αλλά και εκπλήξεις!

 

Η εκδήλωση είναι δωρεάν για τα παιδιά (έως 12 χρόνων) και με αντίτιμο εισόδου 15 ευρώ για τους μεγάλους*. 

Τα έσοδα της γιορτής θα διατεθούν για τη στήριξη των δράσεων της ΕΛΛΕΤ που – φέτος – ενδεικτικά περιελάμβαναν: κινητοποίηση για τη διάσωση μνημείων της Κεφαλονιάς μετά τον ισχυρό σεισμό, εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά προγράμματα όπως το Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο, αποκατάσταση του Ι.Ν. Αγ. Πέτρου στην Καστάνια Μάνης, επέκταση του προγράμματος Μονοπάτια Πολιτισμού σε 4 νέες περιοχές σ’ όλη τη χώρα, ευαισθητοποίηση και συστηματικές βελτιωτικές προτάσεις για τους παραδοσιακούς οικισμούς, τo νέο ρυθμιστικό σχέδιο, το δασικό, το χωροταξικό του τουρισμού, ολοκληρωμένη μελέτη για την αποκατάσταση του Κτήματος Τατοΐου, αναδάσωση στις Οινούσσες, ενημέρωση για τα φθοριούχα αέρια και τόσα άλλα.

                                                                               

*Σημ.: Στο εισιτήριο δεν συμπεριλαμβάνεται το φαγητό και τα μαθήματα οινογνωσίας. Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε στην είσοδο του Κτήματος Κοκοτού την ημέρα της εκδήλωσης. Για προπώληση απευθυνθείτε στα γραφεία της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού,  τηλέφωνο 210 3225245 κα. Κατερίνα Βλάχου (εσ. 6) και κα. Ισμήνη Κάβουρα (εσ. 1). 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή