Κινηματογράφος: 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας

Κινηματογράφος: 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αγόρι και ο κόσμος

Με τη χωρίς λόγια animation ταινία «Το αγόρι και ο κόσμος» του Αλέ Αμπρέου από τη Βραζιλία ανοίγει την αυλαία του το φετινό, 17ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα σε 10 πόλεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ενώ η πανελλαδική της πρεμιέρα θα γίνει στον Πύργο, στο κινηματοθέατρο «Απόλλων» (30/11, στις 11 π.μ.). Το Φεστιβάλ Ολυμπίας προσφέρει δωρεάν την ταινία σε συνεργαζόμενους φορείς των 10 πόλεων, οι οποίοι, αντί εισιτηρίου, ζητούν από τους θεατές να προσφέρουν, προαιρετικά, είδη ή χρήματα για να ενισχυθούν διάφορες κοινωνικές δομές. Η ταινία θα κυκλοφορήσει και στην Αθήνα, στις 18 Δεκεμβρίου.

• Λίγα λόγια για το έργο

«Το αγόρι και ο κόσμος» αποτελεί ένα κοινωνικό σχόλιο για τη φτώχεια. Αφηγείται την ιστορία ενός αγοριού, που φεύγει από το χωριό του και πηγαίνει στην πόλη για να συναντήσει τον πατέρα του, ο οποίος αναζητά εργασία ως εσωτερικός μετανάστης.  Στο ταξίδι αυτό, το αγόρι παρατηρεί τις αντιθέσεις που επικρατούν στη σύγχρονη Βραζιλία.

• Λίγα λόγια για το Φεστιβάλ

Το 17ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και η 14η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας – Camera Zizanio -καθώς και οι παράλληλες εκδηλώσεις- πραγματοποιούνται στο θέατρο «Απόλλων» Πύργου. Συνολικά θα διαγωνιστούν 69 ταινίες από 41 χώρες, όλες πρόσφατης παραγωγής. Όλες οι ταινίες που συμμετέχουν τηρούν τις βασικές αρχές που έχουν θεσπισθεί από τη UNICEF, την UΝESCO και άλλους διεθνείς οργανισμούς για τον Παιδικό και Νεανικό Κινηματογράφο. Στο διαγωνιστικό πρόγραμμα της Camera Zizanio θα συμμετάσχουν συνολικά 300 ταινίες παιδιών και εφήβων από 22 ευρωπαϊκές χώρες. Οι ελληνικές συμμετοχές ξεπερνούν τις 220 από 184 σχολεία. Μάλιστα φέτος δήλωσαν συμμετοχή και 15 νηπιαγωγεία με ταινίες animation. Τιμώμενα πρόσωπα του φεστιβάλ είναι οι Θέμης Πάνου και Μανώλης Μαυροματάκης.

• 29/11-6/12 • τηλ. 210-8664470, email: [email protected] • olympiafestival.gr camerazizanio.net

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή