Ψυχρά κι Ανάποδα, τραγουδιστά

Ψυχρά κι Ανάποδα, τραγουδιστά

3' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αγαπημένη παρέα της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας κινούμενων σχεδίων «Ψυχρά κι Ανάποδα» της Disney επιστρέφει στις κινηματογραφικές αίθουσες, σε μια πιο… τραγουδιστή εκδοχή!

Ψυχρά κι Ανάποδα, τραγουδιστά-1

Η υπόθεση

Η θαρραλέα πριγκίπισσα Άννα πρέπει να συνεργαστεί µε τον Κριστόφ, έναν απότοµο βουνίσιο τύπο, για να ξεκινήσουν µαζί ένα µεγάλο ταξίδι με σκοπό να βρουν την Παγωµένη Βασίλισσα Έλσα, την αδελφή της Άννας. Η Έλσα έχει τη µαγική ικανότητα να δηµιουργεί χιόνι και πάγο, αλλά -από λάθος- προκαλεί έναν αδυσώπητο χειµώνα, που απειλεί ολόκληρο το βασίλειο, και τώρα η Άννα και ο Κριστόφ πρέπει να λύσουν τα µάγια. Στο δρόµο τους θα συναντήσουν άγρια στοιχεία της φύσης, πλάσµατα µυθικά και πράγµατα µαγικά. Αλλά όπου χώνουν τη µύτη τους ο ψωριάρικος τάρανδος Σβεν και ο χιονάνθρωπος Όλαφ, που ονειρεύεται καλοκαίρι, όλα πάνε καλά!

 

18 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood

 

Μιλήσαμε με τη Σία Κοσκινά που ερμηνεύει το τραγούδι της  Έλσας «Τα ξεχνώ», δηλαδή την επίσημη ελληνική εκδοχή του βραβευμένου με Όσκαρ τραγουδιού «Let it go».

Ψυχρά κι Ανάποδα, τραγουδιστά-2

Βρίσκεις κάποια κοινά στοιχεία με την  Έλσα, την ηρωίδα του έργου;

Σία Κοσκινά: Ναι, την αποφασιστικότητα και τη μαχητικότητά της. Η Έλσα, παρότι φαίνεται ανέτοιμη στην αρχή να σηκώσει την ευθύνη της βασιλείας που της αναθέτουν, αποδεικνύεται ένα πλάσμα δυνατό, που τελικά βρίσκει ισορροπίες ανάμεσα στα «πρέπει» και τα «θέλω» που τη βασανίζουν. Στην προσπάθειά της να προστατεύσει τους γύρω της, αλλά και τη δική της ελευθερία, παίρνει αποφάσεις που ενδεχομένως φαίνονται σκληρές στα μάτια των άλλων. Στο τέλος όμως δικαιώνεται!

Υπάρχει κάποιος στίχος από το τραγούδι που θα μπορούσες να τον κάνεις σύνθημα στη ζωή σου;

Σ. Κ.: Είναι δύσκολο να επιλέξω μόνο ένα στίχο από ένα τραγούδι-ύμνο για την εξέλιξη και τα νέα ξεκινήματα στη ζωή. Θα ξεχώριζα ίσως το στίχο «Προχωρώ, τη ζωή μου ξεκινώ», ακριβώς γιατί συμβολίζει την ικανότητα του ανθρώπου να αποδεσμεύεται από το παρελθόν, να ξεπερνά τους φόβους του και να ξεκινάει από την αρχή ανά πάσα στιγμή, στηριζόμενος στις δικές του δυνάμεις. Να μπορεί να αντιμετωπίζει κάθε καινούργια μέρα σαν να είναι η πρώτη μέρα της ζωής του. 

Το ρεφρέν του τραγουδιού «Τα ξεχνώ» είναι πολύ δυνατό. Θεωρείς πως δεν πρέπει να κοιτάμε πίσω, πως πρέπει να βλέπουμε μόνο μπροστά;

Σ. Κ.: Ναι, πιστεύω ότι πρέπει να βλέπουμε πάντα μπροστά, να αλλάζουμε «σκηνή» όταν το απαιτεί η ζωή. Χωρίς αυτό να σημαίνει, βέβαια, ότι ξεχνάμε από πού ξεκινήσαμε. Σημαίνει ότι δεν αφήνουμε το παρελθόν να μας καθορίζει και να μας δεσμεύει, κρατάμε ό,τι διδαχτήκαμε από αυτό, συγχωρούμε και δημιουργούμε νέους δρόμους, χωρίς περιορισμούς.

Πώς είναι να ερμηνεύεις ένα τραγούδι που έχει κερδίσει Όσκαρ;

Σ. Κ.: Όταν κλήθηκα να τραγουδήσω, δεν υπήρχε τέτοιο θέμα, κανείς δε φανταζόταν ότι το τραγούδι και γενικά η Έλσα, ως προσωπι-κότητα, θα αγαπηθούν τόσο πολύ. Το πίστεψα και το αγάπησα έχοντας άγνοια για τη συνέχεια.Τώρα, αισθάνομαι πολύ περήφανη που επιλέχθηκα από μια εταιρεία με υψηλές απαιτήσεις, όπως η Disney, κι έτσι είχα την ευκαιρία να ερμηνεύσω ένα εξαιρετικό τραγούδι με δυνατά μηνύματα. Η Ελσα είναι πρότυπο… και το αξίζει!

 

Η πρεμιέρα της ταινίας

Διαβάστε τους στίχους.

Για να το τραγουδήσουμε όλοι μαζί στις κινηματογραφικές αίθουσες! 

«Τα Ξεχνώ» – “Let It Go”

Το χιόνι αγκαλιάζει το βουνό

Δίχως ίχνη

Δίχως φωνή

Βασίλισσα σ΄ένα θρόνο

Από πάγο και σιωπή

Μιά σιωπή που ουρλιάζει

Πόνο αναζητά

Πως να κρατηθεί

Μέσα μου βαθειά

Κανείς να μην

Υποψιαστεί

Θα΄μαι η καλή που ξέρουν μιά ζωή

Να μην χαθεί

Το μυστικό

Πιό μυστικό!!!

Και ξεχνώ

Τα ξεχνώ

Και πίσω μου δεν κοιτώ

Τα ξεχνώ προχωρώ

Η ζωή μου ξεκινά

Η ( διαγράφω ξεκινώ )

Φτάνει πιά

Κόβω το σκοινί

Κι ας παγώνει η γή

Το κρύο την καρδιά μου δεν την ενοχλεί.

Στην απεραντοσύνη

Όλα φαίνονται μικρά

Τώρα οι φόβοι κι οι ενοχές μου

Δεν με εξουσιάζουν πιά

Καιρός να μάθω τι μπορώ

Τα όριά μου ξεπερνώ

Αν βγώ από αυτή τη φυλακή

Μου αρκεί

Και όλα τα ξεχνώ

Γίνομαι ένα με τον ουρανό

Και τα ξεπερνώ

Το δάκρυ συγκρατώ

Είμαι εδώ

Ελεύθερη

Ας παγώσει η γή ( στην ψυχρή φωλιά ).

Η δυναμή μου σκίζει

Πέφτοντας τη γή

Ψυχή που αναβλύζει σαν

Γλυκού νερού πηγή

Σαν έκρηξη μια σκέψη λιώνει

( τα βουνά )

Θολό μου παρελθόν

Τα λέμε άντε γειά

Και ξεχνώ, τα ξεχνώ

Στα παλιά πίσω δε γυρνώ

Τα ξεχνώ και

Το νέο μου εαυτό

Ζωντανή, σαν ανατολή

Κι αν παγώνει η γή

Το κρύο την καρδιά μου δεν την ενοχλεί.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή