Εκδηλώσεις: Χριστούγεννα με τον Κοκκινολαίμη

Εκδηλώσεις: Χριστούγεννα με τον Κοκκινολαίμη

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόλις δεις έναν κοκκινολαίμη, ξέρεις πως έρχεται κρύο. Όμως το αηδόνι του χειμώνα, όπως το λένε, δε χάνει το κέφι του ούτε στις βροχές ούτε στα χιόνια. Κελαηδάει συνέχεια, ακόμη και το βράδυ!

Την απεγνωσμένη αναζήτηση τροφής και καταφυγίου του κοκκινολαίμη, όπως και άλλων μικρών πουλιών του χειμώνα, ξεχωρίζει φέτος το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και στις εορταστικές εκδηλώσεις του πρωταγωνιστής είναι αυτός. «Χριστούγεννα με τον Κοκκινολαίμη – Το αηδόνι του χειμώνα» είναι ο τίτλος τους και ξεκινούν σήμερα, στις 20 Δεκεμβρίου, για να τελειώσουν… του χρόνου, στις 4 Ιανουαρίου. Το μουσείο, θέλοντας να στείλει μήνυμα βοήθειας και αλληλεγγύης σε όλους όσοι έχουν ανάγκη, έχει ετοιμάσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, γεμάτο χαρά και ψυχαγωγία, και περιμένει όλα τα παιδιά στην Κηφισιά.

Θα παίξετε, θα δημιουργήσετε, θα ακούσετε παραμύθια 

• Χριστούγεννα με τον Κοκκινολαίμη: διαδραστικό παιχνίδι βασισμένο στην ιστορία του Μάνου Κοντολέοντος.

• Εργαστήρι του Κοκκινολαίμη: θα φτιάξετε χειροτεχνήματα, όπως ταΐστρες πουλιών, εμπνευσμένα από το θέμα «πουλιά», τα οποία θα πάρετε για να στολίσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας. 

• Δραματοποιημένα παραμύθια: Με την Ομάδα Τέχνης ΠΑΡΟΔΟΣ σε κείμενα από τις εκδόσεις Πατάκη.

Μαζί με τους γονείς σας

«Ανακαλύψτε την Άγνωστη Ελλάδα – Προστατευόμενες Περιοχές»: στην επετειακή έκθεση για τα 50 χρόνια του μουσείου παρουσιάζονται 20 προστατευόμενες περιοχές από όλη την Ελλάδα.

• «Η Φύση δίπλα σας»: έκθεση με εδώδιμα αποξηραμένα φυτά περιοχών της Κρήτης, που αποτελούν το κύριο συστατικό σε εξαιρετικής γεύσης εδέσματα. 

• Μόνιμες εκθέσεις και πωλητήριο: Μπορείτε επίσης να περιηγηθείτε τις μόνιμες εκθέσεις του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και Κέντρου ΓΑΙΑ, αλλά και να αγοράσετε το γούρι της χρονιάς! 

 

Το ξέρετε; 

Ο κοκκινολαίµης είναι µικρούλης -δεν ξεπερνά τα 14 εκατοστά-, µοιάζει µε σπουργίτι, ξεχωρίζει όµως από τον πορτοκαλοκόκκινο λαιµό και θώρακά του. 

Ώρες λειτουργίας: 10 π.µ.-4 µ.µ. (κλειστά ανήµερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς) • Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας: Οθωνος 100, Κηφισιά (είσοδος από Κέντρο ΓΑΙΑ), τηλ. 210-8015870

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή