Φρουτοπία

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι Μία Μόνο Μία η Ονειρεμένη Φρουτοπία! Αυτό το γνωρίζουν όλοι. Όμως το το ξέρουν όλοι και ότι επέστρεψε στη σκηνή; Τριάντα χρόνια μετά ο διαμόνιος δημοσιογράφος Πίκος Απίκος επιστρέφει στη μακρινή Φρουτοπία, δυτικά του Αβγατηγανιστάν, ανατολικά του Πιπερού και βορειοδυτικά της Χώρας του Χασμουρητού, για να λύσει και πάλι το μυστήριο της εξαφάνισης του Μανόλη του Μανάβη!

Η περιπέτεια αρχίζει και… όλοι ανεβαίνουν στη σκηνή του Rex και χορεύουν και τραγουδάνε! Άραγε, τι έχει να μας πει γι’ αυτό ο πλέον αρμόδιος, ο συγγραφέας που γνωρίζει όσο κανένας άλλος αυτή τη μακρινή χώρα, αφού αν δεν υπήρχε αυτός, όλα θα ήταν αλλιώς… Και να τι μας είπε ο Ευγένιος Τριβιζάς!

 

Φρουτοπία-1

Μάθαμε ότι τα φρούτα της «Φρουτοπίας» τραγουδάνε και χορεύουν στη σκηνή του Rex. Τους αρέσει;

Ευγένιος Τριβιζάς: Και βέβαια τους αρέσει! Προτιμάνε χίλιες φορές να χορεύουν στη σκηνή του Rex από το να χορεύουν στο ταψί. Ιδίως η Βεατρίκη το σπαράγγι, ο Λάκης ο λωτός και η Φρουφρού η φράουλα που εντυπωσιάζουν με τις χορευτικές φιγούρες τους.

Θα μας μαγέψουν με τις φωνές και τις φιγούρες τους; Ποιος θα κλέψει την παράσταση;

Ευ. Τ.: Θα μας μαγέψουν και θα μας συναρπάσουν και θα μας δροσίσουν! Την παράσταση όμως δε θα την κλέψουν τα φρούτα. Έχω έγκυρες πληροφορίες ότι την παράσταση ετοιμάζονται να την κλέψουν οι άσπονδοι εχθροί τους, οι μανάβηδες. Και όταν λέω να κλέψουν την παράσταση, εννοώ όλη την παράσταση μαζί με τους άτυχους θεατές που θα την παρακολουθούν. Πληροφορούμαι, επίσης, ότι έμπειροι πράκτορες των πολυεθνικών εταιριών Λεμονοστιφέν και Κομποστάλ με επικεφαλής τον Ζαχαρία Ζουπηχτό θα λάβουν μέρος στην επιχείρηση κλοπής της παράστασης, η οποία ελπίζω να μην επιτύχει.

Ξέρουν στη «Φρουτοπία» ότι εμείς στην Αθήνα ξέρουμε γι' αυτούς και ότι δε χορταίνουμε να διαβάζουμε και να βλέπουμε τις ιστορίες της; Πώς το εξηγούν αυτό;

Ευ. Τ.: Το ξέρουν όλοι εκτός από τον Βλάση το βλίτο που ακόμα του το εξηγούν. Η εξήγηση είναι πολύ απλή: Η «Φρουτοπία» είναι ένας καθρέφτης της δικής μας κοινωνίας, με κολοκυθάκια που ονειρεύονται να δείρουν μανάβηδες, υπουργικά συμβούλια που απαρτίζονται από σπουδαία λάχανα, επίδοξους καρπουζοκράτορες, βλίτα που επδιώκουν να γίνουν υπουργοί παιδείας και υποβαθμισμένες γειτονιές κατοικούμενες από στυμμένες λεμονόκουπες.

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να γινει μια παράσταση με τις δκές μας αγαπημένες μας ιστορίες από τη «Φρουτοπία». Δηλαδή, με αυτές που θα ψηφίσουμε εμείς, οι αναγνώστες!

Ευ. Τ.: Συζητήσαμε το θέμα με τον Αιμίλιο το μήλο και συμφωνεί ότι πρόκειται για μια εξαιρετική ιδέα. Έχει, επίσης, για όσους θαυμαστές της «Φρουτοπίας» ψάχνουν απεγνωσμένα κάποιον από τους εξαντλημένους 8 τόμους και δεν τον βρίσκουν, αισιόδοξα νέα. Θα κυκλοφορήσουν πάλι σύντομα όλοι από τις εκδόσεις «Χάρτινη Πόλη».

Κείμενο Ευγένιος Τριβιζάς Σκηνοθεσία-χορογραφία-σκηνογραφία: Κωνσταντίνος Ρήγος Με τη δημιουργική συνεργασία της Ξένιας Αηδονοπούλου Μουσική: Δήμος Αναστασιάδης Ενδυματολόγος: Νατάσσα Δημητρίου Στο ρόλο του Πίκου Απίκου ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης

inf​o

Σάββατο 3 μ.μ., Κυριακή 11.30 π.μ.

Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία (τηλ. 693-6987727)

Θέατρο Rex: Πανεπιστημίου 48, Αθήνα, τηλ. 211-8000080

Πρόγραμμα Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς: 27, 28, 31/12 και 2, 3, 4, 10/1 στις 3 μ.μ., 28/12, 4/1 στις 11.30, 29, 30/12 στις 9.30 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή