Κερδίστε προσκλήσεις για θέατρο

Κερδίστε προσκλήσεις για θέατρο

3' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χάνσελ και Γκρέτελ: Το σοκολατόδεντρο

 

Κερδίστε προσκλήσεις για θέατρο-1

Γιατί η παράσταση στο «Μικρό Παλλάς» μυρίζει σοκολάτα; Επειδή διαδραματίζεται σε ένα ζαχαροπλαστείο. Και όχι σε κάποιο τυχαίο… Αλλά στο ονειρικό ζαχαροπλαστείο-εργαστήριο πειραμάτων που έχουν ανοίξει ο Χάνσελ και η Γκρέτελ. Τα γνωστά αδέλφια του παραμυθιού, που είχαν καταφέρει να ξεφύγουν από τη μάγισσα που τους κρατούσε έγκλειστους. Ε, ύστερα από αυτό αποφά-σισαν να κάνουν «καριέρα» ως ζαχαροπλάστες!

Στην παράσταση όμως θα ανακαλύψετε όχι μόνο τι έκαναν ο Χάνσελ και η Γκρέτελ μετά το τέλος του δικού τους παραμυθιού, αλλά και άλλοι γνωστοί ήρωες των παραμυθιών: η Σταχτοπούτα, η Χιονάτη με τους 7 Νάνους, το Αστερόπαιδο, ο Τζακ με τη φασολιά του, η μαμά της Τοσοδούλας, η Πεντάμορφη, ο Πρίγκιπας της Ωραίας Κοιμισμένης, αλλά και το… ρεβίθι! Κανείς δεν μπορούσε μέχρι σήμερα να απαντήσει στο ερώτημα: Όταν το παραμύθι τους τελείωσε, αυτοί αποκοιμήθηκαν μέσα στις σελίδες του; Ή μήπως μεγαλώνουν δίπλα μας και «ζουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα»;

Πάντως, το πού συναντιούνται όλοι αυτοί μπορούμε να σας το αποκαλύψουμε: στο ζαχαροπλαστείο του Χάνσελ και της Γκρέτελ! Εκεί καταφεύγουν όλοι, ζητώντας λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν στη ζωή τους… μετά το παραμύθι! Και ο Χάνσελ με την Γκρέτελ, με τη συμβολή του Βιβλίου των Συνταγών και των μαγεμένων σοκολατογλυκών τους, προσφέρουν απλόχερα τη βοήθειά τους. Αλλά η κίνηση είναι τόσο μεγάλη, που δεν προλαβαίνουν να αφιερωθούν στον φιλόδοξο σκοπό τους: να δημιουργήσουν το δέντρο το οποίο, αντί για καρπούς κακάο, θα παράγει πεντανόστιμες σοκολάτες. Το σοκολατόδεντρο!

Εκεί λοιπόν, στο «Μικρό Παλλάς», που μοσχομυρίζει σοκολάτα, όχι μόνο θα μάθετε πού κρύβονται οι ήρωες των παραμυθιών, αλλά μαζί τους θα ανακαλύψετε και το μυστικό της συνταγής του Σοκολατόδεντρου!  

Σκηνοθεσία-επιμέλεια κειμένου: Σταύρος Στάγκος Σκηνικά: Κωνσταντίνος Ζαμάνης Κοστούμια: Τζίνα Περιμένη Μουσική: Μαρίνα Χρονοπούλου Παίζουν: Αγγελική Καρυστινού, Πάρις Λύκος, Φωτεινή Αθερίδου, Σταύρος Βόλκος, Ισιδώρα Δωροπούλου, Έκτορας Λιάτσος, Μαρία Παπαφωτίου Παραγωγή: Αθηναϊκά Θέατρα Α.Ε. Φωτογραφίες: Μαιρηλία Καλαϊτζίδου

info

Σάββατο 3 μ.μ. και Κυριακή 11.30 π.μ., 3 μ.μ. • Κρατήσεις-αγορά εισιτηρίων: τηλ. 211-1000365 και www.ticket365.gr • Μικρό Παλλάς: Αμερικής 2 (στοά Σπυρομήλιου), City Link, 210-3210025

 

 

Ψαρόσουπα

 

Κερδίστε προσκλήσεις για θέατρο-2

Από τη μια έχουμε έναν μάγειρα που προσπαθεί να μετατρέψει έναν μικρό όρμο της πανέμορφης Μήλου σε μια τεράστια ψαρόσουπα. Από την άλλη έχουμε τα ψάρια, που, μαθαίνοντας τα νέα, αναλαμβάνουν δράση!

Το οικολογικό παραμύθι του Γιώργου Λεμπέση «Ψαρόσουπα», αφού έγινε σειρά βιβλίων που αγάπησαν χιλιάδες αναγνώστες, τραγούδι που ερμήνευσαν σπουδαίοι καλλιτέχνες, τώρα διασκευάζεται και σε θεατρικό έργο. Η παράσταση-υπερθέαμα παίζει με το φως και το βίντεο και είναι εμπλουτισμένη με μοναδικές κατασκευές. Τα ψάρια θα ζωντανέψουν μπροστά στα μάτια σας με έναν τρόπο που σίγουρα δεν έχετε ξαναδεί!

Η ιστορία με λίγα λόγια έχει ως εξής: Τρεις παμπόνηροι μάγειροι βάζουν σε εφαρμογή το καταχθόνιο σχέδιο να μετατρέψουν έναν μικρό όρμο της Μήλου σε τεράστια ψαρόσουπα. Για κακή τους τύχη, τα νέα φτάνουν γρήγορα στο βυθό και ο Βρασίδας ο αχινός μαζί με την παρέα του αναλαμβάνουν δράση! Και η περιπέτεια ξεκινά… Θα καταφέρουν άραγε τα δαιμόνια ψαράκια

να ρίξουν τη θερμοκρασία της θάλασσας, να νερώσουν τη σούπα και να σώσουν το βυθό από την υπερθέρμανση; 

«[η παράσταση] δε διδάσκει, αλλά δείχνει το δρόμο που χρειάζεται για να φτάσει κανείς να αγαπήσει το περιβάλλον, τον διπλανό του και ουσιαστικά τον εαυτό του. […] Πρόκειται για μια σύγχρονη ιστορία με οικολογική και πολιτική συνείδηση και περιπέτεια, με πρωταγωνιστές τη φαντασία και το χιούμορ», λέει ο Λευτέρης Γιοβανίδης, ο σκηνοθέτης της παράστασης. 

«Ο κόσμος μας φωνάζει για βοήθεια, ζητάει τα παιδιά να τον σηκώσουν και πάλι στο ύψος των ανθρώπων. […] Ένας κόσμος στο ύψος των ανθρώπων, όπου η φύση είναι κομμάτι της ζωής […] μια κοινωνία που απ’ τα παιδιά μας θα γεννηθεί, όμορφη ξανά», λέει ο συγγραφέας της «Ψαρόσουπας» Γιώργος Λεμπέσης.

Θεατρική διασκευή-Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης Σκηνικά-κοστούμια: Μανόλης Παντελιδάκης Μουσική: Ερωφίλη Παίζουν: Ρένος Χαραλαμπίδης, Σοφία Κουρτίδου, Λορίνα Κατσιώτη, Βιργινία Ταμπαροπούλου, Νάταλι Δήμου, Δημοσθένης Ελευθεριάδης, Βασίλης Ζώης, Τάσος Μερκούρης, Ερρίκος Μηλιάρης, Ιούλιος Τζιάτας. Δήμαρχος (σε βίντεο) ο Διονύσης Σαββόπουλος.

info

Σάββατο, στις 3 μ.μ., Κυριακή, στις 11.30 π.μ. και στις 3 μ.μ. Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία. • Ακροπόλ: Ιπποκράτους 9-11, τηλ. 210-3643700 • www.acropoltheater.gr

 

Δείτε πώς θα κερδίσετε τις προσκλήσεις στο τεύχος των «Ερευνητών» που κυκλοφορεί το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου με την «Καθημερινή».

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή