Κινηματογράφος: Παραμυθένια Σταχτοπούτα για μικρούς και μεγάλους

Κινηματογράφος: Παραμυθένια Σταχτοπούτα για μικρούς και μεγάλους

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Disney μας χαρίζει άλλο ένα κλασικό παραμύθι στη μεγάλη οθόνη. Και η «Σταχτοπούτα» της έχει όλα τα συστατικά για να μας παρασύρει σε ένα παραμυθένιο και μαγικό θέαμα.

«Η Σταχτοπούτα έχει αίσθηση χιούμορ και είναι ώριμη. Θεωρεί ότι οι άνθρωποι δεν είναι απαραίτητα κακοί ή μοχθηροί. Γυρίζει το άλλο μάγουλο. Αυτά είναι δείγματα θάρρους και όχι αδυναμίας. Θέλουμε να τη δούμε να αντιτίθεται στη μητριά της. Δεν είναι αβοήθητη ή βυθισμένη στην αυτολύπηση. Είναι ένα πολύ θετικό και πνευματικό άτομο», λέει ο Κένεθ Μπράνα, ο σκηνοθέτης της ταινίας. 

Όσο για το χαρακτήρα του πρίγκιπα, οι δημιουργοί αποφάσισαν να τον κάνουν εξίσου γλυκό και παθιασμένο όσο η  Έλλα. «Υπάρχει πολύ χιούμορ στη σχέση τους, παρόλο που είναι ταινία εποχής. Η μεταξύ τους σύνδεση δίνει την εντύπωση μιας μοντέρνας ιστορίας», σχολιάζει ο Ρίτσαρντ Μάντεν, που τον ενσαρκώνει.

Η ταινία μένει πιστή στο κλασικό παραμύθι. Όπως ξέρουμε, λοιπόν, η νεαρή Έλλα θα καλωσορίσει τη μητριά της και τις κόρες της στο πατρικό της, αλλά μετά το θάνατο του πατέρα της η νέα της οικογένεια θα αποδειχτεί ζηλόφθονη και άκαρδη. Και η Έλλα θα καταλήξει να γίνει η υπηρέτριά τους. Και όταν φυσικά λαμβάνει την πρόσκληση για τον πριγκιπικό χορό, όπως και κάθε άλλη ανύπαντρη κοπέλα του βασιλείου, η μητριά της θα της απαγορεύσει να ακολουθήσει τις «αδελφές» της. Όμως η Σταχτοπούτα θα πάει, χάρη σε μια… κολοκύθα και μερικά ποντίκια, που γίνονται άμαξα και άλογα αντάξια της λάμψης και της ομορφιάς της. Τη συνέχεια την ξέρετε, βέβαια…

Κινηματογράφος: Παραμυθένια Σταχτοπούτα για μικρούς και μεγάλους-1

Πίσω από την οθόνη…

• Η αίθουσα χορού διαθέτει 17 τεράστιους και ειδικά φτιαγμένους πολυελαίους από την Ιταλία με 5.000 κεριά, το καθένα αναμμένο από ανθρώπινο χέρι. Κατασκευάστηκαν στη Βενετία και είναι από μόνοι τους έργα τέχνης.

• Η τουαλέτα της Σταχτοπούτας προετοιμαζόταν μήνες. Αποτελείται από πολλές στρώσεις φίνου υφάσματος. Η Σταχτοπούτα δε φοράει κοσμήματα ούτε τιάρα, καθώς είναι η απλότητά της που την κάνει να ξεχωρίζει στο πλήθος. Βέβαια, το φόρεμα από μόνο του διαθέτει 10.000 κρύσταλλα Σβαρόφσκι και αποτελείται από περίπου 250 μέτρα υφάσματος.

• Η Νεράιδα φοράει λευκή τουαλέτα με ασημένια φτερά, που χρειάστηκε 120 μέτρα υφάσματος, 10.000 κρύσταλλα Σβαρόφσκι και 400 κόκκινα φωτάκια Led, τα οποία ράφτηκαν μέσα στο ύφασμα και ανάβουν όταν κάνει τα μαγικά της. Το φόρεμα δεν ήταν ιδιαίτερα άνετο, κατά τα λεγόμενα της ηθοποιού Έλενα Μπόναμ Κάρτερ.

• Για τη σκηνή του χορού επιστρατεύτηκαν 50 επιπλέον μακιγιέρ και κομμωτές. Κατά μέσον όρο κάθε κομπάρσος χρειαζόταν 5 ώρες για να ντυθεί, να μακιγιαριστεί, να τοποθετηθεί και να φωτιστεί.

• Πηγή έμπνευσης για το γυάλινο γοβάκι ήταν ένα μικροσκοπικό παπούτσι του 1890, που βρίσκεται σε μουσείο παπουτσιών. Το γοβάκι δεν είναι απλώς γυάλινο, αλλά κρυστάλλινο. Κατασκευάστηκαν 8 αντίγραφα, τα οποία φυσικά ποτέ δε φορέθηκαν από την πρωταγω-νίστρια, καθώς το κρύσταλλο δεν επιτρέπει

καμία απολύτως κίνηση.

! Ο μύθος της «Σταχτοπούτας» συναντάται για πρώτη φορά στην Αίγυπτο του 1ου αιώνα μ.Χ. με το όνομα «Ροδόπις».

 

Κινηματογράφος: Παραμυθένια Σταχτοπούτα για μικρούς και μεγάλους-2

• Στους κινηματογράφους από 12 Μαρτίου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή