Εγώ, το κεραμικό-γλυπτό

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοίγω τα χέρια μου από χαρά. Τα υψώνω στον ουρανό. Είμαι λουσμένος με ροζ-άσπρα ροδοπέταλα και στα χέρια μου υπάρχουν καταπράσινα φυλλαράκια που περιμένουν να αναρριχηθούν στους τοίχους της ψυχής μου. 

Το κεφάλι μου είναι ανοιχτό για να χωράει γνώση και συναίσθημα.

Δεν μπορώ να πω πως είμαι σοφός, όμως το προσπαθώ. Είμαι γυαλιστερός, σαν να έχω βάλει αντηλιακό λάδι, και χαίρομαι κάθε στιγμή αυτής της όμορφης και παράξενης ζωής.

Μπορείς να πεις πως είμαι άνθρωπος, μπορείς να με πεις και ζώο.

Ένα είναι σίγουρο: Το σώμα μου είναι φτιαγμένο από πηλό και είμαι «ψημένος» σε πολύ μεγάλη θερμοκρασία, για να αντέχω στις αντίξοες συνθήκες, όπως στο ζεστό τσάι που μπορεί να πέσει μέσα μου. ΟΧΙ! Προσωπικά, δεν είμαι μόνο διακοσμητικό αντικείμενο ή… γλάστρα, που λέτε εσείς οι άνθρωποι. Είμαι χρηστικό αντικείμενο και, σίγουρα, είμαι γλυπτό.

Ένα έργο τέχνης.

Μαζί με πολλά άλλα κεραμικά, φιγούρες που είναι αστείες, με τρίχωμα τραχύ και με μάτια που… υψώνουν ανάστημα, αρκούδες που το σώμα τους είναι φτιαγμένο από τριαντάφυλλα και που μπορεί να είναι ανθοδοχεία. Όλοι εμείς κάνουμε καλή παρέα στο εργαστήριο του δημιουργού μας, του Vipoo Srivilasa, και παίρνουμε μέρος σε σπουδαίες εκθέσεις, μπιενάλε και μουσεία.

Ανοίγω τα χέρια και τα υψώνω στον ουρανό από χαρά. Γιατί σήμερα σας παρουσίασα την παρέα μου και τον μπαμπά μου τον Vipoo!

Εγώ, το κεραμικό-γλυπτό.

Καλή σας μέρα!

 

Ο Vipoo Srivilasa είναι σχεδιαστής και κεραμίστας. Κατάγεται από την Ασία, αλλά γεννήθηκε το 1969 στην Ταϊτή και σήμερα ζει στην Αυστραλία. Στα έργα του συνδυάζει την παράδοση της χώρας του με τη σύγχρονη ζωή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή