Ονειρεύεσαι να σε πληρώνουν για να τρως παγωτά;

Ονειρεύεσαι να σε πληρώνουν για να τρως παγωτά;

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατακαλόκαιρο! Ο ήλιος καίει και η μέρα σου ήταν γεμάτη: θάλασσα, μπάνιο, παιχνίδια στην άμμο. Έχεις ανάψει από τη ζέστη και πεινάς. Τι θα ήθελες πιο πολύ απ’ όλα να φας; Μήπως ένα παγωτάκι; Δύο δροσερές γλυκές μπάλες από τις αγαπημένες σου γεύσεις σε ένα χωνάκι φτάνουν για να σου φτιάξουν τη διάθεση!

Φαντάζεσαι να σε πληρώνουν για να τρως παγωτό; Να είναι η δουλειά σου να δοκιμάζεις διάφορες γεύσεις; Ναι, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ως επάγγελμα να δοκιμάζουν διάφορες τροφές: οι «δοκιμαστές γεύσεων» ή «γευσιγνώστες». Και κάποιοι από αυτούς δουλεύουν σε βιομηχανίες παγωτών. Δεν είναι όνειρο, είναι πραγματικότητα!

Οι επαγγελματίες γευσιγνώστες εργάζονται σε μεγάλες βιομηχανίες τροφίμων και ποτών. Δοκιμάζουν κάθε προϊόν της επιχείρησης αλλά και των ανταγωνιστών της και προτείνουν βελτιώσεις και νέα προϊόντα στον εργοδότη τους. Μπορεί να είναι επιστήμονες που έχουν σπουδάσει σε τομείς σχετικά με τη διατροφή και την τεχνολογία τροφίμων, αλλά μπορεί απλώς και μόνο να διαθέτουν εξαιρετικά ευαίσθητη γεύση. Για να γίνεις επαγγελματίας δοκιμαστής γεύσεων, πρέπει να διαθέτεις φοβερούς και τρομερούς γευστικούς κάλυκες.

Οι βιομηχανίες παγωτών απασχολούν μερικούς από τους πιο γνωστούς γευσιγνώστες. Ένας από αυτούς, ο Τζον Χάρισον, επαγγελματίας δοκιμαστής στη μεγάλη παγωτοβιομηχανία Ντράιερς, έχει ασφαλίσει τους γευστικούς του κάλυκες για ένα εκατομμύριο δολάρια!

Δεν ξεκινούν όμως όλοι οι γευσιγνώστες από τα παγωτά. Και πρέπει να έχεις γερό στομάχι για τα περισσότερα από τα άλλα τρόφιμα. Για παράδειγμα, μπορείς να δοκιμάζεις μπάμιες και μπρόκολα όλη μέρα;

Ονειρεύεσαι να σε πληρώνουν για να τρως παγωτά;-1

Μεγαλώνοντας, μπορείς…

• Να μπεις στην παγωτοβιομηχανία, έστω κι αν δεν πληρώνεσαι για να τρως παγωτά όλη μέρα. Μπορείς, π.χ., να ελέγχεις την υγιεινή σύνθεση και την ποιότητα των υλικών.

• Να δουλέψεις πίσω από τον πάγκο σε παγωτατζίδικο: να φτιάχνεις τα χωνάκια και τα κυπελλάκια και να προτείνεις γεύσεις στους πελάτες.

• Να αρχίσεις τη δική σου επιχείρηση: ένα μικρό παγωτατζίδικο στη γειτονιά, που θα πουλάει το δικό σου, χειροποίητο σπιτικό παγωτό.

Το ήξερες;

H πιο δημοφιλής γεύση παγωτού παγκοσμίως είναι η βανίλια. Ακολουθεί η σοκολάτα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή