Τα μυαλά που κουβαλάς

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι σκέφτεται κάποιος; Η Pixar ναι. Και γι’αυτό αποφάσισε να «βουτήξει» στο πιο απροσπέλαστο σημείο του μυαλού!

Στη νέα ταινία της Pixar ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Pete Docter μάς μεταφέρει στο μυαλό ενός 11χρονου κοριτσιού. Ετοιμαστείτε να γελάσετε, να συγκινηθείτε και να αλλάξετε άποψη για το πώς λειτουργεί το μυαλό.

Το να μεγαλώνεις δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά για τη Riley, που αναγκάζεται να μετακομίσει από την ήσυχη ζωή της κωμόπολης όπου ζει για να εγκατασταθεί στο Σαν Φρανσίσκο, όπου βρίσκεται η καινούργια δουλειά του πατέρα της. Όπως όλοι μας, έτσι και η Riley κατευθύνεται από τα συναισθήματά της – τη Χαρά, το Φόβο, το Θυμό, την Αηδία και τη Θλίψη. Τα συναισθήματα αυτά ζουν στο Κέντρο Ελέγχου μέσα στο μυαλό της, απ’ όπου τη συμβουλεύουν στην καθημερινότητά της.

Καθώς η Riley και τα συναισθήματά της αγωνίζονται να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες, στο Κέντρο Ελέγχου επικρατεί μεγάλη αναστάτωση. Ενώ η Χαρά, το κυρίαρχο και σημαντικότερο συναίσθημα της Riley, προσπαθεί να διατηρήσει το ηθικό υψηλό, τα υπόλοιπα συναισθήματα συγκρούονται μεταξύ τους για το πώς να διαχειριστούν μια διαφορετική πόλη, ένα νέο σπίτι και ένα καινούργιο σχολείο.

Ταινίες μέσα στην ταινία…

• Οι αναμνήσεις που στοιβάζονται σαν μπαλίτσες μέσα και έξω από το Κέντρο Ελέγχου περιέχουν σκηνές από τις ταινίες «Married Life» και «Up».

• Η υδρόγειος σφαίρα που εμφανίζεται στην τάξη της Riley είναι ίδια με αυτήν που εμφανίζεται σε όλες τις ταινίες «Toy Story».

• Κάποια από τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στο Σαν Φρανσίσκο έχουν αυτοκόλλητα με χαρακτήρες του «Cars».

3 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή