ΜΕ ΤΗΝ «Κ»

Bon appétit, από τη Γαλλία!

bon-appetit-apo-ti-gallia-2152549

Κι όμως στη Γαλλία το μπριάμ το μαγειρεύουν χωρίς νερό! Δοκιμάστε το και θα εκπλαγείτε! Αυτή μαζί με άλλες 100 συνταγές από όλη τη χώρα ανθολογούνται σε ένα βιβλίο που θα πλουτίσει το καθημερινό και το γιορτινό μας τραπέζι.

Αυτή την Κυριακή με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Θα βρούμε όλες τις διάσημες συνταγές για σούπες, τάρτες, σουφλέ, μπρεζέ, σάλτσες, τα περίφημα γαλλικά γλυκά, αλλά και «ταπεινά» πιάτα που θα μας εκπλήξουν.

Πάρτε μια «γεύση» από τις συνταγές που θα βρείτε στο βιβλίο:

bon-appetit-apo-ti-gallia0

Σούπα μπισκ με καβούρι
Αρχικά, οι σούπες μπισκ φτιάχνονταν με πουλερικά και πουλιά από κυνήγι (ιδίως περιστέρια) και ήταν περισσότερο σαν ραγού. Σήμερα, έχουν εξελιχθεί σε πλούσιες βελουτέ σούπες και συνήθως περιέχουν μαλάκια και όστρακα.

bon-appetit-apo-ti-gallia2

Μιλφέιγ με πράσα και αυγά ποσέ
Μιλφέιγ σημαίνει «χίλια φύλλα» και αναφέρεται στη σφολιάτα. Το πιάτο κλέβει τις εντυπώσεις λόγω εμφάνισης και λόγω γεύσης.

bon-appetit-apo-ti-gallia4

Κολοκυθάκια σουφλέ
Γαλλική κουζίνα χωρίς σουφλέ δε γίνεται! Τα σουφλέ, ίσως, έχουν τη φήμη των απρόβλεπτων δημιουργημάτων, δεν είναι όμως δύσκολο να φτιαχτούν.

bon-appetit-apo-ti-gallia6

Τερίν λαχανικών με σάλτσα μυρωδικών
Όσοι γνωρίζουν τη γαλλική κουζίνα ξέρουν ότι το πιάτο αξίζει τον κόπο που καταβάλουμε για να το φτιάξουμε.

bon-appetit-apo-ti-gallia8

Σολομός σε λαδόχαρτο με σάλτσα μυρωδικών
Η Γαλλία, χώρα με μεγάλη ακτογραμμή και παράδοση στην αλιεία, προσφέρει μια σχεδόν απαράμιλλη ποικιλία από θαλασσινά και οι Γάλλοι σίγουρα ξέρουν πώς να τα τρώνε.

bon-appetit-apo-ti-gallia10

Κουνέλι φρικασέ
Το όνομα του πιάτου προέρχεται από την παλιά γαλλική λέξη «fricasser», που σημαίνει «τηγανίζω». Το φρικασέ είναι ένα πιάτο με λευκό κρέας, συνήθως κοτόπουλο ή κουνέλι, σε μια σάλτσα βελουτέ με κρόκους αυγών και κρέμα γάλακτος.

bon-appetit-apo-ti-gallia12

Λάχανο γεμιστό, μαγειρευτό
Μια παραδοσιακή συνταγή από τις πιο ψυχρές περιοχές της Γαλλίας. Στη συνταγή αυτή γίνεται γεμιστό με κρέας, αποτελώντας έτσι ένα χορταστικό κύριο πιάτο.

bon-appetit-apo-ti-gallia14

Ιλ φλοτάντ
Το στρογγυλό νησί από μαρέγκα επιπλέει σε μια θάλασσα από κρέμα… Το «πλωτό νησί» είναι μια μεγάλη ψημένη μαρέγκα, ενώ τα «αυγά στο χιόνι» είναι μικρές ποσέ μαρέγκες σε κρέμα.