Buen apetito από το Μεξικό!

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γρήγορη, εύκολη και όσο φλογερή θέλετε! Η μεξικάνικη κουζίνα αγαπά το κοτόπουλο, όλων των ειδών τις πιπεριές, τα λαχανικά, το αβοκάντο, τα μυρωδικά, και τα μαγειρεύει σε σύντομο χρόνο σε ένα μόνο σκεύος! Θα βρούμε όλες τις διάσημες συνταγές για τάκος, μπουρίτος, γουακαμόλε, τυλιχτές τορτίγιες, τσίλι κον κάρνε, εντσιλάδας, νάτσος με ντιπ, μαργαρίτα, ό,τι πρέπει για να καλέσουμε την παρέα! Ακόμη, απίθανα σοκολατένια γλυκά από την πατρίδα του κακάο, στο τελευταία βιβλίο της σειράς Κουζίνες του Κόσμου.

Αυτή την Κυριακή 27/11 με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Πάρτε μια «γεύση» από τις συνταγές που θα βρείτε στο βιβλίο:

Κεσαντίγιες μανιταριών

 

Παραδοσιακά, οι κεσαντίγιες (quesadillas) είναι τορτίγιες γεμισμένες με τυρί (αυτό φανερώνει και το όνομά τους – queso σημαίνει τυρί). Στην πορεία των ετών, η γέμιση εμπλουτίστηκε με διάφορα συστατικά.

Buen apetito από το Μεξικό!-1

Σούπα κίτρινης κολοκύθας με τσίλι

 

Απαραίτητες για ένα σωστό γεύμα, οι σούπες σερβίρονται ως πρώτο πιάτο – το ίδιο και οι φρέσκες σαλάτες, που περιλαμβάνουν όλα τα αρώματα της μεξικάνικης γης.

Buen apetito από το Μεξικό!-2

Χοιρινά παϊδάκια με τσίλι

 

Απλές γεύσεις αλλά και πιο σύνθετα φαγητά, που μαγειρεύονται στην κατσαρόλα, όπως το περίφημο τσίλι κον κάρνε, για το καθημερινό μεξικάνικο τραπέζι. 

Buen apetito από το Μεξικό!-3

Τσίλι κον κάρνε 

 

Tα κόκκινα φασόλια στη μεξικάνικη εκδοχή του διάσημου πιάτου αποτέλεσαν σημείο διαμάχης ανάμεσα στους ιστορικούς της γεύσης, καθώς, σύμφωνα με κάποιες πηγές, δεν ήταν αρχικά βασικό υλικό.

 

Buen apetito από το Μεξικό!-4

Εντσιλάδας με κοτόπουλο και πράσινη σάλτσα

 

Περίτεχνες συνταγές, πάντα με τις πλούσιες και έντονες πρώτες ύλες του Μεξικού, ετοιμάζονται για το γιορτινό τραπέζι που στήνεται για τους φίλους και τους συγγενείς.

Buen apetito από το Μεξικό!-5

Ψητές πιπεριές με τυρί

 

Πουρέδες, σπιτικές τορτίγιες και καλαμπόκι σε διάφορες μορφές συμπληρώνουν το μενού.

Buen apetito από το Μεξικό!-6

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή