Γαστρονόμος

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γιορτινά μενού με άρωμα Ελλάδας 

Οι καλύτεροι Έλληνες σεφ εμπνέονται από την παράδοση και ετοιμάζουν ξεχωριστά γιορτινά εδέσματα από την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, την Ηπειρο, τη Μακεδονία, τις Κυκλάδες και την Κύπρο. Ακόμη, ένα μενού-έκπληξη με λιχουδιές από τη Σμύρνη.

(μερικά παραδείγματα) 

Μυρωδάτοι λαχανοντολμάδες και χοιρινό μπούτι από την Θεσσαλία δια χειρός Σωτήρη Ευαγγέλου. 

Γαστρονόμος-1

Κολοκυθόσουπα, σαλάτα με αρώματα πορτοκαλιού και «τραγανή» γουρουνοπούλα στο φούρνο από την Πελοπόννησο, από τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη. 

Γαστρονόμος-2

Σούπα με τραχανά και μελωμένο ηπειρώτικο αρνάκι από την Ευδοκία Φυλακούρη και την Νίκη Τρέσσου.

Γαστρονόμος-3

Γεμιστή ορνιθα από την Μακεδονία και από τον Νικόλαο Κατσάνη

Γαστρονόμος-4

Η Αντωνία Ζάρπα μάς κάνει το τραπέζι με σπέσιαλ κόκορα από την Τήνο.

Γαστρονόμος-5

Ο Χριστόφορος Πέσκιας μαγειρεύει νοστιμιές από την Κύπρο και ετοιμάζει την απόλυτη γεμιστή γαλοπούλα

Γαστρονόμος-6

Η Νένα Ισμυρνόγλου μάς μετάφερει στη Σμύρνη με μεζέδες, γεμιστό κόκορα και γλυκόξινα φρούτα στο ταψί.

Γαστρονόμος-7
Επίσης,
  • Δοκιμάζουμε το ελληνικό μαύρο κοτόπουλο σε 2 σπέσιαλ γιορτινές συνταγές
Γαστρονόμος-8

  • Τυλίγουμε σε φύλλο φιλέτα από μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο και γαλοπούλα και ετοιμάζουμε τα νοστιμότερα γιορτινά ρολά.
Γαστρονόμος-9

  • Ζυμώνουμε με αλεύρι ντίνκελ αρωματικά ψωμιά.
Γαστρονόμος-10

  • Ετοιμάζουμε θεσπέσιες τάρτες με ασυνήθιστους συνδυασμούς υλικών και εντυπωσιακές σαλάτες με ξηρούς καρπούς και ευφάνταστα ντρέσσινγκ. 
Γαστρονόμος-11

  • Επιδόρπια express για να κλείσουμε εύκολα, γρήγορα και απολαυστικά το γιορτινό γεύμα. 
Γαστρονόμος-12

Και μαζί, Foodie Guide, ο αποσπώμενος οδηγός γεύσης με δεκάδες γιορτινές προτάσεις για εκλεκτές αγορές, εστιατόρια και μπαρ. 

Αυτή την Κυριακή με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή