Γαστρονόμος

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αφιέρωμα: Καλοκαίρι χωρίς λαδερά δεν γίνεται

 

Γαστρονόμος-1

Ανακαλύπτουμε νέους τρόπους μαγειρέματος αλλά και συνδυασμούς γεύσεων για να αποθεώσουμε τα λαχανικά της εποχής: φασολάκια, ντομάτα, μπάμιες, πιπεριές, κολοκύθια και μελιτζάνες. 


Λήμνος: Μακρινή αλλά και τόσο προσιτή

Γαστρονόμος-2

Γνωρίσαμε τη γαστρονομία της Λήμνου δοκιμάζοντας το καλαθάκι και το μελίχλωρο, μαγειρεύοντας ντόπια αμνοερίφια, ψάρια και θαλασσινά και ζυμώνοντας τα χειροποίητα ζυμαρικά, τις βαλάνες.


Η εποχή του γαύρου

Γαστρονόμος-3

Η Νένα Ισμυρνόγλου προτείνει γαύρο σεβίτσε, μαρινάτο με σάλτσα μαϊντανού-ρίγανης αλλά και «τηγανητό» στον φούρνο.


Κάν'το όπως οι Νεουορκέζοι

Γαστρονόμος-4

Ψήνουμε σπιτικά bagels για να τα φάμε σκέτα ή με τη γέμιση της αρεσκείας μας.


Ψαροφαγία από το Λευτέρη Λαζάρου

Γαστρονόμος-5

Ο βραβευμένος σεφ του Γαστρονόμου ετοιμάζει το καλύτερο μυδοπίλαφο με κάρι, πιπεριά Φλωρίνης και ξύσμα λεμονιού.


Καθημερινά γεύματα

Γαστρονόμος-6

Κάθε μήνα βρίσκετε απλά και γρήγορα πιάτα για το καθημερινό τραπέζι, όπως φασολάκια με κατίκι, φιλετάκια κοτόπουλου με μελιτζάνες στην κατσαρόλα αλλά και εύκολα μπιφτέκια λαχανικών.


Με τριών λογιών κιμάδες

Γαστρονόμος-7

Ο Αστέριος Κουστούδης μας δείχνει πως να φτιάχνουμε τους καλοκαιρινούς κεφτέδες με κρούστα γιαουρτιού και τραγανές πίτες. Εμείς κόβουμε και μια ντοματοσαλάτα για να τους συνοδεύσουμε.


Το κερασάκι στο πρωινό

Γαστρονόμος-8

Το καλοκαιρινό φρούτο γίνεται γρήγορη μαρμελάδα, κομπόστα στο φούρνο αλλά και δροσιστικό ρόφημα για ένα δυναμικό ξεκίνημα το πρωί.


Απίθανα βλίτα

Γαστρονόμος-9

Πρωτότυποι συνδυασμοί με βλίτα για τις καλοκαιρινές μας σαλάτες. Μπλέκουμε τα χορταρικά με ντομάτα, αβοκάντο, λάιμ αλλά και με ψάρι για νόστιμα σαλατογεύματα.


Σε νέα εκδοχή: Ιμάμ

Γαστρονόμος-10

Ο σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης κάνει την ανατροπή και βάζει χταπόδι στο ιμάμ. Το φτιάχνουμε βήμα βήμα παρέα με τον σεφ που μας αποκαλύπτει τα μυστικά της συνταγής.


Γαλλικές τάρτες

Γαστρονόμος-11

Φρούτα ή σοκολάτα; Ή και τα δύο; Οι τάρτες του Στέλιου Παρλιάρου έχουν απ’ όλα. Κοινός παρονομαστής η βουτυράτη ζύμη, λεπτή και τραγανή σαν μπισκότο.

Κυκλοφορεί με την Καθημερινή της Κυριακής στις 10/06

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή