ΜΕ ΤΗΝ «Κ»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

* Το τρίτο μνημόνιο έφυγε, η υπερφορολόγηση των Ελλήνων παραμένει. Πρώτη η Ελλάδα σε φόρους στην Ευρωζώνη – Πρόσθετα μέτρα έως το 2022.

* ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ «Κ» ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ. Συνέντευξη Τόμας Βίζερ : Το 2015 μερικοί έπαιξαν ένα δαπανηρό παιχνίδι. Συνέντευξη  Ασόκα Μόντι: Η Ουάσιγκτον σταμάτησε το «κούρεμα» του χρέους.  Συνέντευξη Γιώργου Προβόπουλου :Ο διχασμός ανέβασε επώδυνα τον λογαριασμό. Άρθρο Θεόδωρου Φέσσα : Ριζική αλλαγή πολιτικής για να έρθουν περισσότερες επενδύσεις. Αποσπάσματα από το βιβλίο του Γερούν Ντάισελμπλουμ με το παρασκήνιο των περίφημων Eurogroup του 2015.

* Οι συντάξεις το ύστατο καταφύγιο της κυβέρνησης . Ετοιμη να θυσιάσει τα αντίμετρα προκειμένου να αποφύγει την περικοπή τους.

* Επιταχύνεται ο ανασχηματισμός που αποδείχτηκε δύσκολο «σταυρόλεξο» για τον Πρωθυπουργό κ.Τσίπρα.

* Όχι σε πόλωση και παροχολογία . Ο κ. Μητσοτάκης  εστιάζει στο θετικό αφήγημα και στο  σχέδιο της Ν.Δ για την επόμενη μέρα της χώρας

* Ήξεραν για νεκρούς  στο Μάτι από τις 9.3ο το βράδυ. Σχεδόν 30 λεπτά ο χρόνος επέμβασης  της Πυροσβεστικής στην φονική πυρκαγιά.

* Η κατεδάφιση αυθαιρέτων σε προεκλογικό τοπίο. Η κυβερνητική λίστα για τα κατεδαφιστέα μετά το Μάτι..

*Κλείνουν οι Συμπληγάδες για Τραμπ.  Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην έρευνα Μιούλερ – ορατός ο κίνδυνος να χάσει τον έλεγχο του Κογκρέσου .

* Γέφυρες προς την Ευρώπη ρίχνει ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι επιλογές Τραμπ ευνοούν την προσέγγιση Ρωσίας-ΕΕ.

* Εγκαταλείπουν τη Βενεζουέλα.  Οι πολιτικές Μαδούρο δημιουργούν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες .

* Στις παιδικές χαρές της …θλίψης. Πως η εγκατάλειψη, η γραφειοκρατία και οι παθογένειες των υπηρεσιών στερούν το παιχνίδι από τα παιδιά των πόλεων

* Ο αρχαίος Πειραιάς αποκαλύπτεται. Οι ανασκαφές για το μετρό φέρνουν στο φως ευρήματα για τη ζωή στην πόλη από τον 5ο αιώνα π.Χ. 

*Τα πέτρινα γεφύρια της Ηπείρου εκπέμπουν SOS – Χρειάζεται εκτεταμένο πρόγραμμα συντήρησης για να διασωθούν και να κληροδοτηθούν στις επόμενες γενιές.

* Ο ελληνικός αμπελώνας διαθέτει απίστευτο πλούτο . Μιλάει στο Γεύμα με την «Κ» ο οινοποιός και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, Γιώργος Σκούρας

* Οι Τέχνες… πενία κατεργάστηκαν. Οι συνέπειες της οκταετούς κρίσης σε θέατρο, κινηματογράφο, μουσική και βιβλίο

* Πόλεμος Επιχειρήσεων  στο Διάστημα . Οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του πλανήτη δαπανούν δισεκατομμύρια για την εμπορική κυριαρχία στο διάστημα  – όχι μόνο για τουριστικά ταξίδια αλλά και για μεταφορά δορυφόρων.

* ΙΣΤΟΡΙΑ: Οι εκτεταμένες ταραχές στην Πολωνία τον Δεκέμβριο του 1970