ΜΕ ΤΗΝ «Κ»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

* Περιμένοντας τα Σκόπια. Ο Ζάεφ δίνει τη “μητέρα των μαχών”- Οι κίνδυνοι αποσταθεροποίησης της ΠΓΔΜ – Το εύθραυστο μορατόριουμ Τσίπρα – Καμμένου.

* Οι αιτίες της “θύελλας” στις τράπεζες. Αβέβαιο το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με κρατικές εγγυήσεις για κόκκινα δάνεια.

* Σκάνδαλο Folli Follie . Βολική προσημείωση ακινήτων του κ. Δημήτρη Κουτσολιούτσου στις Σπέτσες.

*Μάχη με το Ισλαμικό Κράτος στην Κρήτη. Αντιτρομοκρατική άσκηση θα διοργανωθεί τον Δεκέμβριο σε συνεργασία με την Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

* “Οι δεσμοί μας παραμένουν ισχυροί”. Ο αναπληρωτής  υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Μιχαήλ Μπογκντάνοφ μιλά στην “Κ”.

* Συνταγματική Αναθεώρηση επιδιώξει το Μαξίμου , με πιο ισχυρό Πρόεδρο της Δημοκρατίας και διακριτούς ρόλους Εκκλησίας και Κράτους.

* “Το γαλλικό σύνταγμα κι εμείς” . Άρθρο του Νίκου Αλιβιζάτου .

* Τα δύο σενάρια για τις συντάξεις. Μετά το κατ΄ αρχήν  “ναι” του Βερολίνου στη μη περικοπή των συντάξεων , οι Βρυξέλλες επεξεργάζονται εναλλακτικές σε περίπτωση αντίδρασης άλλων κρατών.

* Εκτίναξη του αριθμού των μεταπτυχιακών προγραμμάτων από τα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ . Αυξάνονται συνεχώς οι νέοι που τα επιλέγουν με την ελπίδα ότι θα βρουν ευκολότερα δουλειά.

* Γκρίζο φθινόπωρο στην Ευρώπη. Το Brexit , το ιταλικό πρόβλημα και η άνοδος του εθνικισμού θέτουν την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώπιον υπαρξιακών διλημμάτων.

*  Αλλαγή στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Το ενδεχόμενο αντικατάστασης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου αναμένεται να απασχολήσει την επόμενη Ιερά Σύνοδο.

* “Η ελληνική οικονομία χρειάζεται περισσότερες επενδύσεις”. Η επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου μιλάει στην “Κ”

* Οι νέοι λένε “όχι” στο τσιγάρο. Ωστόσο , παραμένει ανεφάρμοστος εδώ και δέκα χρόνια ο αντικαπνιστικός νόμος.

* Η “χρυσή” επένδυση Ριμπολόβλεφ στον Σκορπιό. Εργασίες 160 εκατομμυρίων ευρώ ξεκινούν στο νησί το οποίο θα μετατραπεί σε ένα VIP  club για κροίσους.

* Κάνουμε τροχάδην επιτόπου. Όσο η Ελλάδα συζητάει για μνημόνια και διαφωνεί για τον ρόλο της Ευρώπης, ακόμη και η Αφρική υπεραναπτύσσεται. Στο γεύμα με την “Κ” 0 περιβαλλοντολόγος, συγγραφέας Μιχάλης Μοδινός.

* ΙΣΤΟΡΙΑ: Ο Τρίτος Δρόμος του Ανδρέα Παπανδρέου.Η ριζική μεταλλαγή του αρχηγού του ΠΑΚ ήρθε έπειτα από σειρά  μετωπικών συγκρούσεων από το 1965 έως το 1970.