Μαρίνα Κωστέλλου: Regional Sales & Contracting Manager Greece της DER Touristik Hotels & Resorts GmbH

Μαρίνα Κωστέλλου: Regional Sales & Contracting Manager Greece της DER Touristik Hotels & Resorts GmbH

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι γίνεται με τα ξενοδοχεία all-inclusive σε δημοφιλείς προορισμούς; Πώς εξελίσσεται αυτό το κομμάτι της τουριστικής βιομηχανίας που είχε συνδεθεί κυρίως με γκρουπ επισκεπτών απ’ το εξωτερικό; Η εκπρόσωπος του ελληνικού παραρτήματος μιας απ’ τις σημαντικότερες εταιρείες διαχείρισης all-inclusive ξενοδοχείων στην Ελλάδα απαντά.

Με ποιους τρόπους αναβαθμίζετε την ποιότητα των υπηρεσιών ενός ξενοδοχείου all-inclusive και για ποιους λόγους ένας ταξιδιώτης να το προτιμήσει;

Ο ταξιδιώτης που επιλέγει ένα all-inclusive ξενοδοχείο γνωρίζει καλά τι μπορεί να προσδοκά. Η τιμή που θα καταβάλει αντιστοιχεί σε σαφώς προσδιορισμένες παροχές χωρίς εκπλήξεις που μπορεί να επηρεάσουν τον προϋπολογισμό του. Ιδιαίτερα σε εποχές οικονομικής δυσπραγίας, κάτι τέτοιο μόνο οφέλη μπορεί να προσδώσει στον πελάτη. Τελευταία, όλο και περισσότεροι  Έλληνες στρέφονται προς τέτοιου τύπου διακοπές, που αποτελούν ιδανική λύση ιδιαίτερα για οικογένειες: όλα τα μέλη απολαμβάνουν με απόλυτη ελευθερία τις προσφερόμενες υπηρεσίες, από γεύματα μέχρι μουσικά και θεατρικά δρώμενα.

Δραστηριοποιείστε σε περιοχές που θεωρούνται το «βαρύ πυροβολικό» της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας. Πώς βλέπετε την εξέλιξή τους μέσα στον χρόνο;

Οι ξενοδοχειακές μονάδες που διαθέτει η DER Touristik Hotels & Resorts στην Ελλάδα βρίσκονται σε θέσεις-κλειδιά (Κέρκυρα, Κρήτη, Ρόδο και Χαλκιδική) που συνδυάζουν την υπέροχη φύση με ποικίλα άλλα ενδιαφέροντα, όπως τον γαστρονομικό πλούτο. Οι συγκεκριμένοι προορισμοί εξελίσσονται διαρκώς. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εδώ και δεκαετίες αποτελούν κορυφαίες επιλογές διακοπών. Ο εκσυγχρονισμός είναι έννοια-κλειδί για τον ελληνικό τουρισμό, όπως σε κάθε βιομηχανία που σέβεται το προϊόν και τον πελάτη της. Βέβαια, και οι ίδιες οι ξενοδοχειακές μονάδες έχουν συμβάλει στην εξέλιξη και στον εκσυγχρονισμό των περιοχών αυτών.

Ποιες είναι οι βασικές υπηρεσίες που προσφέρετε;

Η φιλοσοφία μας συμπυκνώνεται στο μήνυμα: «Στα ξενοδοχεία μας οι διακοπές βρίσκουν το σπίτι τους». Στόχος μας είναι να δημιουργούμε αξέχαστες εμπειρίες διακοπών, εστιάζοντας στις ιδιαίτερες ανάγκες και επιθυμίες των επισκεπτών μας, καθενός ξεχωριστά.

Τα τέσσερα brands της DER Touristik Hotels & Resorts στην Ελλάδα, είναι τα lti hotels, Club Calimera, COOEE Hotels και PrimaSol Hotels. Οι ξενοδοχειακές μονάδες, που βρίσκονται στους ομορφότερους ελληνικούς προορισμούς, ικανοποιούν τις προσδοκίες τόσο για οικογενειακές διακοπές, όσο και για μεμονωμένους επισκέπτες, ομαδικά ταξίδια και συνεδριακό τουρισμό.

Τα ξενοδοχεία αυτά είναι είτε δικά μας είτε συνεργαζόμενα που λειτουργούν κάτω από τα διαφορετικά brand μας. Βασική αρχή μας είναι να είναι υψηλών προδιαγραφών και σε προνομιακή τοποθεσία μπροστά στη θάλασσα. Σημαντικό επίσης πλεονέκτημά τους είναι η στενή συνεργασία μας με την affiliate εταιρεία μας, την DER Touristik Deutschland GmbH, που είναι ένας από τους μεγαλύτερους Tour Operators διεθνώς.

Έχουν ανέβει τα στάνταρ στον κλάδο της φιλοξενίας τα τελευταία χρόνια;      

Αναμφίβολα, τα στάνταρ στον κλάδο έχουν ανέβει πολύ και μαζί τους και οι απαιτήσεις των πελατών. Η Ελλάδα έχει καταφέρει να μετατρέψει τον τουρισμό σε εθνικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, με αυξανόμενες κάθε χρόνο αφίξεις. Για να κερδίσουμε βέβαια μακροχρόνια βιωσιμότητα, θα πρέπει να γίνουν βήματα στη βελτίωση των υποδομών, στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και στην εξειδίκευση του ανθρώπινου δυναμικού. Στην DER Touristik Hotels & Resorts, για παράδειγμα, δεν μένουμε ποτέ στάσιμοι. Συνεχώς προσβλέπουμε σε νέες επενδύσεις, τόσο με νέες ξενοδοχειακές μονάδες όσο και με νέες, πρωτοποριακές υπηρεσίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή