Κωνσταντίνα Τσαντάκου: Marketing Manager Zeus International

Κωνσταντίνα Τσαντάκου: Marketing Manager Zeus International

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tον Δεκέμβριο του 2016, ο  όμιλος Wyndham Hotels & Resorts, που αριθμεί  9.000 ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο, εγκαινίασε, με το Wyndham Grand Athens, τη συνεργασία του με την εταιρεία συμβουλευτικής και ανάπτυξης ξενοδοχειακών μονάδων Zeus International. Η Kωνσταντίνα Τσαντάκου, Marketing Manager της Zeus International, εξηγεί γιατί η Αθήνα αποτέλεσε την αφετηρία της στρατηγικής συνεργασίας τους και μας μιλάει για τους παράγοντες που καθιστούν επιτυχημένη αυτή τη σύμπραξη.

Γιατί η Wyndham ξεκίνησε από την Αθήνα το επενδυτικό της πλάνο στην Ελλάδα;

 Η Αθήνα έχει μεγάλη συμβολή στη συνολική άνοδο του ελληνικού τουρισμού. Βιώνει τη δική της «τουριστική άνοιξη», σημειώνοντας συνεχόμενα ρεκόρ αφίξεων τόσο σε leisure επισκέπτες όσο και σε city break και business travelers. Bλέπουμε επίσης ότι η αυξημένη ζήτηση καταλυμάτων στην Αθήνα έχει δημιουργήσει έντονη κινητικότητα όσον αφορά την αξιοποίηση κτιρίων για δημιουργία νέων ξενοδοχείων καθώς και την εμφάνιση μεγάλων ξενοδοχειακών αλυσίδων στην πόλη. Έχοντας αξιολογήσει τις προοπτικές της Αθήνας, αποφασίσαμε από κοινού, η Zeus International και η Wyndham Hotels & Resorts, να ανοίξουμε το 2016 το πρώτο ξενοδοχείο της Wyndham στην Ελλάδα, το Wyndham Grand Athens. Στόχος μας ήταν να καθιερωθεί μεταξύ των κορυφαίων επιλογών συνεδριακού τουρισμού στην Αττική, γεγονός που έχει ήδη επιτευχθεί. Στην ίδια περιοχή, στο Μεταξουργείο, ανοίξαμε άλλα δύο ξενοδοχεία τον τελευταίο χρόνο, το Wyndham Athens Residence και το Κ29, καθώς θεωρούμε ότι θα αποτελέσει τα ερχόμενα χρόνια μία από τις πιο ζωντανές περιοχές της Αθήνας από πολιτιστικής άποψης.

Πόσο σημαντική είναι για την ελληνική αγορά η συνεργασία της Wyndham με τη Zeus International;

Η Zeus International είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην Ελλάδα στην παροχή συμβουλευτικής, διαχείρισης και ανάπτυξης ξενοδοχειακών μονάδων, ενώ δραστηριοποιείται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιταλία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Κύπρος. ∆ιαθέτει μια έμπειρη και εξειδικευμένη ομάδα στελεχών, τεχνικών και συμβούλων, που δημιουργεί ρεαλιστικά business plans, προσαρμοσμένα στις ανάγκες κάθε ξενοδοχειακού προϊόντος. Σε αυτά τα δύο χρόνια σύμπνοιας έχουμε υλοποιήσει οκτώ projects διαφορετικών απαιτήσεων. Στόχος είναι την προσεχή επταετία να αναπτύξουμε ξενοδοχεία και σε άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς, συμβάλλοντας στην εξέλιξη του τουριστικού προϊόντος εντός και εκτός Ελλάδος.

Ποια είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχούς συνεργασίας των δύο εταιρειών;

Γίνεται πολυεπίπεδη μελέτη από τα στελέχη τους, ώστε κάθε επόμενο επενδυτικό βήμα να έχει τις απαραίτητες εγγυήσεις για τη βέβαιη επιτυχία του project. Μετά το Wyndham Grand Athens, οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν την ανάληψη 20 ξενοδοχειακών μονάδων μέσα στην επόμενη δεκαετία, σε Ελλάδα και Βαλκάνια. Πριν από λίγες εβδομάδες, ανακοινώσαμε το άνοιγμα του Wyndham Grand Crete Mirabello Bay στον Άγιο Νικόλαο, το οποίο θα επιδιώξουμε να λειτουργήσει από την άνοιξη του 2019 και να αποτελέσει κορυφαίο προορισμό της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Επιπλέον, ένα ξενοδοχείο που θα ανοίξουμε τους επόμενους μήνες, μετά την ολοκληρωτική ανακατασκευή του, είναι το πρώην Holiday Inn στην Κύπρο. Θα λειτουργήσει ως Wyndham Nicosia και στόχος είναι να αποτελέσει το πιο πολυτελές ξενοδοχείο της πόλης.

Τα τελευταία χρόνια εγκαινιάζονται πολλά καλά ξενοδοχεία στην Ελλάδα. Θα καταφέρουν να σταθούν όλες αυτές οι μονάδες σε ένα ολοένα και πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον;

Μόνο θετικά μπορεί να αξιολογηθεί αυτή η ταχεία ανάπτυξη, καθώς συμβάλλει στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και στο άνοιγμα νέων αγορών. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να διατηρηθεί ένα σταθερό οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον. Ο ανταγωνισμός θα βελτιώνει συνεχώς την παρεχόμενη ποιότητα υπηρεσιών και εγκαταστάσεων και θα λειτουργεί ως μέσο εξυγίανσης και προστασίας, προκειμένου να εξασφαλίζεται η μακροχρόνια λειτουργία μόνο των υγιών ξενοδοχειακών μονάδων. Αυτών που αποτελούν καλή διαφήμιση για τη χώρα μας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή