Aτζέντα

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

// ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ //

ΠΑΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ [ΕΩΣ 07/01/2019]

Με τρόπο βιωματικό και απλό το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας φέρνει τα παιδιά σε επαφή με εκπαιδευτικά μέσα παλαιότερων εποχών. Τα βοηθά να γνωρίσουν την πλάκα και το κονδύλι, να κατανοήσουν την αξία των χειροποίητων παιχνιδιών, να ακούσουν διδακτικές ιστορίες. Στο φετινό χτιστουγεννιάτικο πρόγραμμά του το μουσείο έχει ετοιμάσει προβολές με τους μύθους του Αισώπου, παρουσίαση παλιών παιχνιδιών, εργαστήρι με πειράματα, όπως η «κούπα του Πυθαγόρα», κ.ά. Παράλληλα, μικροί και μεγάλοι θα δουν την έκθεση με ευχετήριες χριστουγεννιάτικες κάρτες της περιόδου 1890-1940. Καθημερινά από 11.00 μέχρι 19.00.

bookmuseum.gr


// ΠΑΤΡΑ //

ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΪ-Βασίλη [16 kai 23/12/2018]

Aτζέντα-1

Πώς βρέθηκε ο Αϊ-Βασίλης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών; Κατάφερε να μοιράσει όλα τα δώρα του χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις; Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, στις 10.30 και στις 12 το πρωί, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας προσκαλεί τους μικρούς της φίλους στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, για να ακούσουν τις περιπέτειες του Αϊ-Βασίλη, να γνωρίσουν τους «βοηθούς» του και να φτιάξουν πολύχρωμες χριστουγεννιάτικες κάρτες. H είσοδος είναι δωρεάν για τα παιδιά και έναν συνοδό τους – υπάρχει όριο συμμετοχών. Όσοι δεν προλάβατε σήμερα, κάντε κράτηση για την εκδήλωση που θα επαναληφθεί την Κυριακή 23/12/2018.

ampatron.gr


// ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ //

ΧΟΡΟΣ ΚΑΙ ΔΩΡΑ [22/12/2018]

Aτζέντα-2

Στο μοντέρνο κτίριο του Τελλόγλειου, δίπλα στο στολισμένο δέντρο, θα πραγματοποιηθεί η χριστουγεννιάτικη γιορτή του ιδρύματος, το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018, στις 11.30 π.μ., με μουσική, χορό, δώρα, κατασκευές που θα φτιάξουν τα παιδιά με τη βοήθεια εκπαιδευτών και πολύ παιχνίδι. Στον ίδιο χώρο θα στηθεί το παζάρι, με ιδέες για να προσφέρετε όμορφα δώρα σε προσιτές τιμές. Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Είσοδος ελεύθερη.

teloglion.gr

 


// ΔΡΑΜΑ //

ΠΝΕΥΜΑ ΓΙΟΡΤΗΣ [ΕΩΣ 02/01/2019]

Aτζέντα-3

Η χριστουγεννιάτικη Ονειρούπολη σας προσκαλεί για 15η χρονιά σε ένα ταξίδι μαγικό. Κάθε μέρα στον Δημοτικό Κήπο και στην Πλατεία Ελευθερίας είναι διαφορετική, με συναυλίες, μάγους, βόλτες στο fun park, στο «Δάσος των Ευχών και της Ελπίδας» και μαγειρέματα με τα ξωτικά στο «Εργοστάσιο Καραμέλας και Ζαχαρωτών».

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.

oneiroupoli-dramas.gr

 


// ΝΑΥΠΛΙΟ //

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΧΑΡΑΣ [ΕΩΣ 07/01/2019]

Aτζέντα-4

Ο χώρος πολιτισμού Φουγάρο, που στεγάζεται στα αναμορφωμένα βιομηχανικά κτίρια της κονσερβοποιίας «Ανθός», συνδέει τις τέχνες με τη γαστρονομία. Στο πρόγραμμά του περιλαμβάνονται εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, συναυλίες, εκθέσεις κ.ά. Για τις γιορτές έχει ετοιμάσει ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά, όπως παρουσιάσεις παραμυθιών, ομαδικά παιχνίδια, κατασκευές, αλλά και γιορτινά μαγειρέματα που μαθαίνουν στα παιδιά τα θρεπτικά συστατικά των τροφίμων κ.ά.

fougaro.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή