Φινλανδική πρωτοπορία

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια χώρα όπως η Φινλανδία, με ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά συστήματα στον κόσμο και ποσοστό αλφαβητισμού που αγγίζει το 100%, ενδεχομένως να μην εκπλήσσει το ότι οι βιβλιοθήκες θυμίζουν θεματικά πάρκα αναψυχής παρά αποστειρωμένους χώρους γνώσης.

Αυτό όμως που σίγουρα αιφνιδιάζει στην περίπτωση της νέας βιβλιοθήκης Oodi στην καρδιά του Ελσίνκι είναι το ότι έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με τους πολίτες και με γνώμονα τις επιθυμίες και τις ανάγκες τους!

Το αποτέλεσμα; Μια βιβλιοθήκη σύγχρονη και πολυσυλλεκτική, στην οποία μπορείς, μεταξύ άλλων, να κάνεις ηχογράφηση σε ένα από τα στούντιό της, να παρακολουθήσεις ταινίες, να εξασκήσεις τα χόμπι σου, όπως τη ραπτική (στον δεύτερο όροφο θα βρεις δωρεάν ραπτομηχανές), να φέρεις τα παιδιά σου σε κάποιο εκπαιδευτικό εργαστήρι, να δουλέψεις την εργασία που έχεις αναλάβει μαζί με τους συμφοιτητές σου σε έναν από τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους ή να συναντήσεις τους φίλους σου για φαγητό.

Αν πάλι θέλεις απλώς έναν ήσυχο χώρο για να μελετήσεις ή να ρεμβάσεις, απολαμβάνοντας τη θέα στην πόλη, ένα διαμπερές αναγνωστήριο με το όνομα «Παράδεισος των Βιβλίων» σε περιμένει στον τρίτο όροφο.

oodihelsinki.fi

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή