Μαρία Ευριπίδη: Ιδρύτρια του BookYourWeddingDay.com

Μαρία Ευριπίδη: Ιδρύτρια του BookYourWeddingDay.com

3' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μαρία Ευριπίδη δημιούργησε την πλατφόρμα BookYourWeddingDay.com, για να διευκολύνει τα ζευγάρια από το εξωτερικό που θέλουν να πραγματοποιήσουν τον γάμο τους στην Ελλάδα ή στην Κύπρο. Η μοναδική στο είδος της διεθνής διαδικτυακή πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα στα ζευγάρια ή στους αντιπροσώπους τους –κυρίως ταξιδιωτικούς πράκτορες και διοργανωτές γάμων– να κλείσουν την επιθυμητή ημερομηνία τέλεσης του πολιτικού τους γάμου στον χώρο της επιλογής τους.

Τι είναι αυτό που κάνει την πλατφόρμα BookYour WeddingDay καινοτόμο;

Χάρη στις αυτοματοποιημένες διαδικασίες που παρέχει, συντονίζει και απλοποιεί όλα όσα χρειάζονται για να κλειστεί μια ημερομηνία γάμου, εξοικονομώντας χρόνο και προτρέποντας τα ζευγάρια από το εξωτερικό ή τους αντιπροσώπους τους να κλείσουν άμεσα online την ημερομηνία που επιθυμούν σε έναν από τους χώρους της αρεσκείας τους. Το BookYourWeddingDay δεν προσφέρει καμία άλλη υπηρεσία. Δεν ανταγωνιζόμαστε, αντίθετα διευκολύνουμε τους διοργανωτές γάμων, τους φωτογράφους, τα ανθοπωλεία και τις υπόλοιπες επιχειρήσεις.

Μεσολαβείτε μόνο για τη διοργάνωση πολιτικών γάμων;

Ακόμα κι αν ένα ζευγάρι θέλει να κάνει έναν καθολικό γάμο, είναι απαραίτητο νομικά να τελεστεί πρώτα ο πολιτικός γάμος. Έχουμε ξεκινήσει προεργασία, ώστε σύντομα να προσθέσουμε στην πλατφόρμα και εκκλησάκια σε διάφορες περιοχές στην Ελλάδα, καθώς αρκετά ζευγάρια από την Κύπρο προτιμούν να τελούν τον γάμο τους σε ελληνικά ξωκλήσια.  

Πώς συλλάβατε την ιδέα;

Ως υπεύθυνη πωλήσεων σε κορυφαία αλυσίδα ξενοδοχείων στην Κύπρο, γνωρίζω σε βάθος την αγορά. Είχα εντοπίσει το πρόβλημα του μεγάλου χρόνου αναμονής, που έφτανε τις 6-8 εβδομάδες, εξαιτίας των πολλών εμπλεκομένων στη διαδικασία κράτησης. Η συγκεκριμένη καινοτομία προσφέρει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις δύο χώρες, αφού οι κρατήσεις πραγματοποιούνται άμεσα, χωρίς αναμονή και γραφειοκρατία. Επιπλέον, έχει θετικό αντίκτυπο στα ξενοδοχεία, αλλά και σε όσους διαθέτουν αδειοδοτημένους χώρους διεξαγωγής γαμήλιων τελετών, καθώς τους δίνει τη δυνατότητα να προβληθούν και να συμμετέχουν στην υπηρεσία.

Πόσοι γάμοι έχουν κλειστεί μέσω της πλατφόρμας μέχρι σήμερα;

Από τον Μάρτιο του 2017 μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί μέσω του BookYourWeddingDay.com περισσότερες από 6.000 κρατήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο για τις χρονιές 2019 και 2020, ενώ έχουμε ήδη ξεκινήσει να λαμβάνουμε μικρό αριθμό κρατήσεων για το 2021 και το 2022.

Ποιοι είναι οι καλύτεροι πελάτες σας;

Ο μεγαλύτερος αριθμός προέρχεται από τη Μεγάλη Βρετανία, από όπου και ξεκίνησε η προώθηση της πλατφόρμας. Ακολουθούν οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ρωσία, άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, ο Λίβανος και το Ισραήλ. Απρόσμενη ζήτηση καταγράφει η Αυστραλία, με όλο και περισσότερα ζευγάρια να επιλέγουν για τον γάμο τους ελληνικούς προορισμούς.

Πόσο σημαντική είναι η συνεργασία σας με μεγάλα ταξιδιωτικά πρακτορεία;

Η συνεργασία μας με τους τουριστικούς κολοσσούς που δραστηριοποιούνται στη Βρετανία, όπως η Thomas Cook ή η TUI, είναι στρατηγικής σημασίας. Έχουν συμβάλει σημαντικά στην καθιέρωση της πλατφόρμας στη διεθνή τουριστική αγορά, ώστε να αποτελεί πλέον το «σύστημα κρατήσεων» που προτιμούν όσοι επιθυμούν να τελέσουν τον πολιτικό τους γάμο στην Ελλάδα ή στην Κύπρο. Οι συγκεκριμένες συνεργασίες αποτελούν το επιστέγασμα των προσπαθειών μας για παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας.

Τι δυναμική έχει ο κλάδος του γαμήλιου τουρισμού στην τουριστική βιομηχανία;

Τα στατιστικά στοιχεία πιστοποιούν ότι ο γαμήλιος τουρισμός αποτελεί ένα σημαντικό κοινωνικοοικονομικό φαινόμενο με αύξουσα δυναμική. Όλο και περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν ειδυλλιακούς προορισμούς του εξωτερικού είτε για τον πολιτικό τους γάμο είτε για το ταξίδι του μέλιτος. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τα ανταγωνιστικά οικονομικά πακέτα που προσφέρει κάθε προορισμός, καθορίζει ποιο μέρος θα επιλέξουν. Η αγορά του γαμήλιου τουρισμού αναπτύσσεται ραγδαία και θεωρείται ανταγωνιστική στον κόσμο της τουριστικής επιχειρηματικότητας.

Έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση τον συγκεκριμένο κλάδο;

Οι λόγοι που πολλά ζευγάρια ταξιδεύουν στο εξωτερικό για να τελέσουν τον γάμο τους διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Το υψηλό κόστος τέλεσης ενός γάμου στη χώρα τους –λόγω τελών που υπολογίζονται σε κάποιες χιλιάδες στερλίνες– ωθεί πολλούς Βρετανούς να επιλέγουν να τον κάνουν αλλού. Από την άλλη, αν επιλέξουν για τον γάμο τους την Ελλάδα και παραμείνουν σε αυτήν για το γαμήλιο ταξίδι, αυτό τους συμφέρει οικονομικά. Δεν θεωρώ πάντως ότι η οικονομική κρίση επηρεάζει τη συγκεκριμένη αγορά. Να αναφέρω ότι μόνο από το Ηνωμένο Βασίλειο κάθε χρόνο ταξιδεύουν για να παντρευτούν στο εξωτερικό αρκετές χιλιάδες ζευγάρια. Καθένα από αυτά συνοδεύεται κατά μέσο όρο από 30 καλεσμένους, που παραμένουν στον προορισμό για περίπου 10 διανυκτερεύσεις.

Τελευταία έχετε προσθέσει στο portfolio σας προορισμούς όπως το Μεξικό και η Ινδονησία. Σηματοδοτούν ένα νέο άνοιγμα;

Στα άμεσα σχέδιά μας είναι η στρατηγική επέκταση και ανάπτυξη της πλατφόρμας σε παγκόσμιο επίπεδο, προσθέτοντας δημοφιλείς προορισμούς που προσελκύουν τον γαμήλιο τουρισμό.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή