Ατζέντα

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

// ΡΩΜΗ //

Ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ [ΕΩΣ 30/06/2019]

Με την ευκαιρία της επετείου των 500 χρόνων από τον θάνατο του Leonardo da Vinci, η Scuderie del Quirinale στη Ρώμη μαζί με το Εθνικό Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας Leonardo da Vinci και τη Veneranda Biblioteca Ambrosiana στο Μιλάνο παρουσιάζουν την έκθεση «Leonardo da Vinci. H επιστήμη πριν από την επιστήμη». Το αφιέρωμα διερευνά τα επιτεύγματα του μεγάλου δασκάλου μέσα από πρωτότυπα σχέδια, μοντέλα και χειρόγραφα. Ανάμεσα στα 200 έργα που εστιάζουν στη δραστηριότητα του Da Vinci στο τεχνολογικό και επιστημονικό πεδίο, είναι και δέκα αρχικά σχέδια –τα οποία σπάνια εκτίθενται– από τον Codex Atlanticus, που φυλάσσεται στην Αμβροσιανή Βιβλιοθήκη.

scuderiequirinale.it


// ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ //

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ [ΑΠΟ 31/03 ΕΩΣ 23/06/2019]

Ατζέντα-1

Το MoMA PS1 διοργανώνει το αφιέρωμα «Paper Mirror» προς τιμήν της Nancy Spero (1926-2009). Η Αμερικανίδα καλλιτέχνις και ακτιβίστρια παρήγαγε ένα ριζοσπαστικό σώμα δουλειάς, εστιασμένο στην ανισότητα των φύλων, ενώ αμφισβήτησε τους αισθητικούς κανόνες της σύγχρονης τέχνης. Επέστρεψε σε αρχέτυπες παραστάσεις γυναικών από διαφορετικούς πολιτισμούς, επιχειρώντας μια νέα ανάγνωση της ιστορίας μέσα από την προοπτική της «γυναίκας-πρωταγωνίστριας». Στα 1960s ενσωμάτωσε τον ακτιβισμό στο έργο της, ενώ στα 1970s προσέθεσε κείμενα από ποικίλες πηγές, διερευνώντας τη σχέση φύλου, γλώσσας και εξουσίας.

moma.org


// ΡΟΔΟΣ //

TΡΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ [14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019]  

Ατζέντα-2

Ο Διεθνής Μαραθώνιος δρόμος Ρόδου είναι ένα αθλητικό event που όχι μόνο ενισχύει την τουριστική προβολή της Ρόδου, αλλά και ψυχαγωγεί και ενώνει όλους τους Ροδίτες. Η διαδρομή δίπλα στη θάλασσα και στα τείχη της Μεσαιωνικής Πόλης προσελκύει το ενδιαφέρον δρομέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με τις συμμετοχές το 2018 να φτάνουν τις 3.500. Οι εγγραφές για την 6η φετινή διοργάνωση συνεχίζονται και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα rhodesmarathon.gr.

 


// ΣΥΡΟΣ //

ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [13 ΚΑΙ 14/04/2019]

Ατζέντα-3

Το Eye’s Walk Digital Festival διοργανώνει workshop με τίτλο «Screen Dance Video Art», με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τις ψηφιακές τέχνες, τις νέες τεχνολογίες και τις πολυάριθμες εφαρμογές τους. Το μήνυμα που στέλνει είναι ότι τεχνολογίες και τέχνη βοηθούν στην εξέλιξη του σύγχρονου ανθρώπου. Πληροφορίες: τηλ. 6974-992885


// ΜΟΝΑΧΟ //

ΣΤΟΛΙΔΙΑ ΜΕ ΝΟΗΜΑ [ΕΩΣ 16/06/2019]

Ατζέντα-4

Το Die Neue Sammlung ζήτησε από τη διεθνούς φήμης δημιουργό κοσμημάτων Karen Pontoppidan να επιμεληθεί την έκθεση «SCHMUCKISMUS».

Τα κοσμήματα εξετάζονται εδώ ως μια αντανάκλαση κοινωνικών θεμάτων, όπως η οικολογία, η ταυτότητα, ο φεμινισμός κ.ά. Για την έκθεση προσκλήθηκαν καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες, ώστε να είναι διακριτές οι διαφορές στις θεματικές, στα υλικά και στις μεθόδους παραγωγής τους.

dnstdm.de

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή