Ατζέντα

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

// ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ //

ΑΙΩΝΙΑ ΕΜΠΝΕΥΣΗ [ΕΩΣ 16/06/2019]  

Στις 11 Μαΐου συμπληρώνονται 155 χρόνια από τη μέρα που η Νίκη της Σαμοθράκης πήρε τη θέση της στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι. H έκθεση με τίτλο «Με τα ελευθέρια φτερά», που παρουσιάζεται στο Επιμελητήριο  Έβρου, είναι αφιερωμένη στη διεθνή επιρροή που έχει ασκήσει το εμβληματικό γλυπτό. O συλλέκτης-ερευνητής Ελευθέριος Ελευθερίου δημιούργησε μια συλλογή από αντικείμενα που απεικονίζουν τη μορφή της φτερωτής θεάς. Ανάμεσά τους υπάρχουν γραμματόσημα, φωτογραφίες, εκδόσεις, διαφημιστικά, νομίσματα, αλλά και βραβεία, όπως τα Lasker Awards, που απονέμονται για σημαντικές ανακαλύψεις στον χώρο της ιατρικής, και τα γαλλικά βραβεία για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση «Victoire du Cinema Francais». Μετά την Αλεξανδρούπολη, η έκθεση θα ταξιδέψει και σε άλλες ελληνικές πόλεις.

thrakikh-estia.gr


// ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ //

ΤΕΧΝΗ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ [ΕΩΣ ΤΕΛΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ] 

Ατζέντα-1

Το ξενοδοχείο «Makedonia Palace» παρουσιάζει την έκθεση «Art Makes a Difference» με γλυπτά του Στάθη Αλεξόπουλου. Ο δημιουργός εμπνέεται καλλιτεχνικά από την τεχνική της μουμιοποίησης που χρησιμοποιούνταν στην αρχαία Αίγυπτο και τυλίγει τα έργα του με ιμάντες, κάνοντας με αυτόν τον τρόπο τη δική του σύνδεση ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν. Είτε διαμένετε στο ξενοδοχείο είτε κάνετε τη βόλτα σας στην όμορφη παραλία της Θεσσαλονίκης, το φιλόξενο λόμπι του «Makedonia Palace» δίνει την αφορμή για μια ξεχωριστή στάση.

makedoniapalace.com


// ΗΠΕΙΡΟΣ //

ΣΤΑ ΟΡΙΑ [21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019]  

Ατζέντα-2

Ο18ος  Άθλος Τζουμέρκων Mountain Running 2019 περιλαμβάνει τους αγώνες Tzoumerka Ultra Marathon Adventure Race 50 χλμ., Tzoumerka Half Marathon Adventure Race 25 χλμ. και Tzoumerka Mountain Speed Race 10 χλμ. Πραγματοποιούνται στους ορεινούς όγκους των Τζουμέρκων, σε μια προσπάθεια ανάδειξης του φυσικού τοπίου στην ευρύτερη περιοχή. Αφετηρία και σημείο τερματισμού είναι το χωριό  Άγναντα Άρτας. Αιτήσεις για συμμετοχές έως 15/04/2019.

Πληροφορίες: 6947-634197


// ΠΑΡΝΗΘΑ //

ΑΝΕΒΕΙΤΕ ΨΗΛΑ [13-14/04/2019]

Ατζέντα-3

Το 5ο Athens Fyli Climb Fest είναι ένα διήμερο αθλητικό γεγονός που μας προσκαλεί να γνωρίσουμε την αναρρίχηση και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες (πεζοπορία, γιόγκα, slackline (ακροβασία), κ.ά.). Αρχάριοι αλλά και διεθνώς αναγνωρισμένοι αθλητές, όπως οι Nicolas Favresse, Steve McClure και Mumin Karabas, θα σκαρφαλώσουν στα φυσικά πεδία του Δήμου Φυλής.  

eposfilis.gr


// ΡΕΘΥΜΝΟ //

ΤΟΠΙΟΓΡΑΦΙΕΣ [ ΕΩΣ 16/06/2019 ]

Ατζέντα-4

Η έκθεση «Μεταμορφώσεις ενός τοπίου» στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης περιλαμβάνει περισσότερα από 120 έργα του Βαλέριου Καλούτση (1927-2014) που καλύπτουν επτά δεκαετίες παραγωγής. Λάτρης της φύσης και με βαθιά οικολογική συνείδηση, ήταν από τους πρώτους  Έλληνες καλλιτέχνες που καταπιάστηκαν με το ζήτημα της υποβάθμισης του περιβάλλοντος. Γεωλογικές μεταμορφώσεις, ανάγλυφες απεικονίσεις τοπίων, ανταύγειες φωτός είναι ορισμένα από τα θέματά του.

www.cca.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή