Μια νύχτα στης TWA

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκαινιάζεται στις 15 Μαΐου το πολυαναμενόμενο TWA Hotel, το ξενοδοχείο που αποτίνει φόρο τιμής στην Trans World Airlines, έναν από τους μεγαλύτερους αμερικανικούς αερομεταφορείς, αναβιώνοντας τον εμβληματικό τερματικό της σταθμό στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης.

Σχεδιασμένος από τον Φινλανδό-Αμερικανό αρχιτέκτονα Eero Saarinen (του οποίου την υπογραφή έφερε και το δικό μας παλιό Ανατολικό Αεροδρόμιο), ο σταθμός των 18.580 τ.μ. λειτούργησε από το 1962 έως το 2001, οπότε έκλεισε και η ίδια η TWA.

Μια νύχτα στης TWA-1

Vintage στολή αεροσυνοδού, διά χειρός Valentino, και μίνι μπαρ. (Φωτογραφία: David Mitchell)

Ανακαινισμένος πλέον, αποτελεί την καρδιά του ξενοδοχείου και φιλοξενεί καταστήματα, εστιατόρια και μπαρ. Όσο για τα 512 δωμάτια, αυτά στεγάζονται σε δύο νέα κτίρια με θέα τον τερματικό σταθμό από τη μία και τον αεροδιάδρομο του JFK από την άλλη.

Είναι πλήρως ηχομονωμένα και το ντεκόρ τους παραπέμπει στη δεκαετία του 1960, με vintage αφίσες της TWA, ρετρό αντικείμενα και έπιπλα σχεδιασμένα από τον Saarinen.

Μια νύχτα στης TWA-2

Ένα από τα δωμάτια του ξενοδοχείου. (Φωτογραφία: David Mitchell)

Το ξενοδοχείο παρέχει ακόμα συνεδριακό κέντρο, γυμναστήριο και μουσείο αφιερωμένο στην TWA και στο μεταπολεμικό design. 

Έτοιμοι για check-in; twahotel.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή