Με το βλέμμα στον θεματικό τουρισμό

Με το βλέμμα στον θεματικό τουρισμό

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τριήμερο 19-21 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα η Alte Peloponnese, η πρώτη έκθεση τουρισμού ειδικών ενδιαφερόντων για ολόκληρη την Πελοπόννησο, με τη συμμετοχή 60 επιχειρήσεων θεματικού τουρισμού που ασχολούνται από την αναρρίχηση και το αλεξίπτωτο πλαγιάς μέχρι την ιππασία, τις καταδύσεις και τις γαστρονομικές εμπειρίες. Η διοργάνωση ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, αλλά και σημαντική για το τουριστικό μέλλον της Πελοποννήσου, αφού για πρώτη φορά ο θεματικός τουρισμός αντιμετωπίστηκε συλλογικά, αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα των συμπράξεων.

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις που περιλάμβαναν από χορευτικά πολιτιστικών συλλόγων της Μεσσηνίας, μαγειρικές επιδείξεις από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, αλλά και τέσσερα workshops, με ομιλητές από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην τουριστική ανάπτυξη. Στόχος τους ήταν η αφύπνιση των επιχειρηματιών και των τοπικών κοινωνιών γενικότερα, ώστε να υπάρξει σοβαρή ενασχόληση με τον τουρισμό, με υπευθυνότητα και σεβασμό στον επισκέπτη που θα επιλέξει την Πελοπόννησο για τις διακοπές του.

Με το βλέμμα στον θεματικό τουρισμό-1

Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Πολύζος, Digital Marketing Specialist, ενημέρωσε για τη σωστή προβολή μέσα από τα social media και ο Δημοσθένης Μπρούσαλης, σύμβουλος Branding και Eπικοινωνίας, για την αξιοποίηση των προτερημάτων της περιοχής και τη σωστή επικοινωνία τους. Ο Γιάννης Λαγός, πρόεδρος της Μαίναλον Κοιν.Σ.Επ, παρουσίασε το δίκτυο μονοπατιών που πρόκειται να διανοιχτεί και μίλησε για την αποτελεσματικότητα του εθελοντισμού, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του Mainalon Trail, και τέλος η Βίκυ Καρατζαβέλου, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Nattour, μίλησε για την ανάπτυξη του ανερχόμενου ποδηλατικού τουρισμού.

Από τους χώρους της έκθεσης πέρασαν απλοί επισκέπτες που ήθελαν να μάθουν για τον τουρισμό ειδικών ενδιαφερόντων, αλλά και δεκάδες εμπορικοί επισκέπτες, οπότε επιτεύχθηκαν συνεργασίες τόσο μεταξύ των επιχειρήσεων όσο και με ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή