Τσάρλεστον, ΗΠΑ / Black power

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΩΣ 18/08/2019

Το Studio Museum in Harlem συμβάλλει καταλυτικά στην προώθηση των Αφρικανών καλλιτεχνών. Η έκθεση «Black Refractions» στο The Gibbes Museum of Art, στο Τσάρλεστον της νότιας Καρολίνα, περιλαμβάνει έργα από τη δεκαετία του 1930 έως σήμερα από όλους τους χώρους και όλα τα μέσα έκφρασης.

Αναγνωρισμένοι Αφρικανοί και Αφροαμερικανοί δημιουργοί, όπως οι Jacob Lawrence, Romare Bearden, David Hammons, Fred Wilson, Kerry James Marshall, Kehinde Wiley και Lorna Simpson, βοηθούν τους επισκέπτες να κατανοήσουν καλύτερα τη μοντέρνα και σύγχρονη τέχνη που παράγουν Αφρικανοί καλλιτέχνες.

Η έκθεση προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στο κοινό της περιοχής να δει μερικά από τα πιο εμβληματικά εκθέματα της μόνιμης συλλογής του Studio Museum, που σπάνια βγαίνουν εκτός μουσείου, και να γνωρίσει καλλιτέχνες που θεωρούνται από τις πιο ισχυρές φωνές στη σύγχρονη τέχνη, καθώς τα έργα ενθαρρύνουν τους θεατές να δουν τον κόσμο με άλλη ματιά.

www.gibbesmuseum.org

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή