ΤΑΞΙΔΙΑ

Η σουίτα του Όσκαρ Γουάιλντ

Η σουίτα του Όσκαρ Γουάιλντ

Άνοιξε εκ νέου τις πόρτες του μετά από ανακαίνιση 42 εκατ. ευρώ το Cadogan Hotel, ένα από τα διασημότερα ξενοδοχεία της συνοικίας Τσέλσι στο Λονδίνο, που λειτούργησε για πρώτη φορά το 1887 και έχει συνδέσει το όνομά του με σημαντικές προσωπικότητες, αριστοκράτες και καλλιτέχνες.

Εδώ διέμενε και συναντούσε τον εραστή του ο Όσκαρ Γουάιλντ πριν συλληφθεί το 1895 και καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο χρόνων, λόγω της παράνομης για την εποχή ομοφυλοφιλίας του.

Tο δωμάτιό του μετά την ανακαίνιση έχει μετατραπεί στη Βασιλική Σουίτα, με σαλόνι, τραπεζαρία, υπηρεσία μπάτλερ και μαρμάρινο μπάνιο με θέα στους ιδιωτικούς κήπους Cadogan Place – ένας φόρος τιμής στον Γουάιλντ, που λάτρευε τις απολαύσεις.

Η σουίτα του Όσκαρ Γουάιλντ-1

Το νέο Belmond Cadogan Hotel προσφέρει συνολικά 54 κομψά δωμάτια και σουίτες, οι περισσότερες εκ των οποίων θυμίζουν διαμερίσματα, καθώς διαθέτουν δικές τους βιβλιοθήκες, ακόμα και τζάκι.

Έχει επίσης εστιατόριο και μπαρ, ενώ οι ένοικοί του έχουν πρόσβαση στους ιδιωτικούς κήπους και στα γήπεδα τένις εντός αυτών. www.belmond.com