Λονδίνο by locals

5' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παίρνουμε πρωινό σε ένα night club, βλέπουμε έργα τέχνης πάνω σε τσίχλες, δοκιμάζουμε γεύσεις Καραϊβικής και πίνουμε μπίρα στην παμπ των ντόπιων.

ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΓΚΟΛΦ SWINGERS LONDON

15 John Prince’s Str,  West End

Τηλ. +44 2038463222

Δευτέρα-Πέμπτη 12.00-00.00

Παρασκευή 12.00-00.30

Σάββατο 10.30-00.30

Κυριακή 12.00-23.00

Παιχνίδι (παρτίδα): 14,60 ευρώ

Λονδίνο by locals-1

Γκολφ στο Swingers London. (Φωτογραφία: Luke Dyson)

Ακόμα και αν δεν είστε φανατικοί του γκολφ, δεν θα λέγατε «όχι» σε μια παρτίδα, αν αυτή συνοδευόταν από νόστιμα μπέργκερ και απολαυστικά κοκτέιλ. Αυτό ακριβώς σκέφτηκε η ομάδα του Swingers London και δημιούργησε όχι έναν αλλά δύο χώρους με εσωτερικά γήπεδα γκολφ (στη Liverpool Street και στο West End). Το Swingers London στεγάζει επίσης εστιατόρια με μεγάλη ποικιλία street food –προτείνω το μπέργκερ μανιταριών στο Patty & Bun–, αλλά και κοκτέιλ μπαρ για πριν ή μετά το παιχνίδι. Να θυμάστε η κράτηση είναι απαραίτητη.

– Ellie Swain


ΠΑΜΠ BRICKLAYERS ARMS

31 Gresse Street, Fitzrovia

Τηλ. +44 2076365593

Δευτέρα-Σάββατο 12.00-23.00

Ποτήρι μπίρα: 5 ευρώ

Το κεντρικό Λονδίνο δεν είναι η πιο ενδεδειγμένη περιοχή για να ευχαριστηθείς μια παμπ. Είτε είναι γεμάτες από τουρίστες, είτε δεν έχουν χαρακτήρα, είτε και τα δύο μαζί. Η Bricklayers Arms βρίσκεται πίσω από την Tottenham Court Road και το γεγονός ότι δεν είναι πάνω σε κεντρικό δρόμο την έχει κάνει στέκι των ντόπιων. Στον επάνω όροφο σας περιμένει ένα σαλόνι με άνετους καναπέδες και τζάκι, περιβάλλον που ταιριάζει με ένα ποτήρι Pure Brewed Organic Lager ή Tadcaster Bitter του ζυθοποιείου Samuel Smith.

– Μark Meyer


NEAL'S YARD DAIRY

17 Shorts Gardens

+44 2072405700

Δευτέρα-Σάββατο 10.00-19.00

Τυρί Wensleydale: 22 ευρώ το κιλό

Μετά τις βόλτες σας στους εμπορικούς δρόμους γύρω από το Seven Dials, που συνδυάζονται τέλεια με μία μέρα στο Covent Garden, κατευθυνθείτε στο Neal’s Yard Dairy για να γευτείτε τυριά από σαράντα παραγωγούς από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία. Δοκιμάστε οπωσδήποτε Wensleydale.

– Peter Clayburn


ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ TASTY JERK

88 Whitehorse Lane

Τηλ. +44 2086533222

Δευτέρα-Σάββατο 11.00-23.00

Κυριακή 13.00-22.00

Mερίδα Jerk chicken: 9 ευρώ

Tο Tasty Jerk είναι ιδανικό μέρος αν σας αρέσει η κουζίνα της Καραϊβικής και το παραδοσιακό πιάτο Caribbean jerk (κρέας μαριναρισμένο σε μπαχαρικά). Για δύο πράγματα θέλω να σας προειδοποιήσω: κατ’ αρχάς απέχει 15 χλμ. από το κέντρο –βρίσκεται κοντά στο Selhurst Stadium– και επίσης ο χώρος είναι τόσο απλός, που, αν είστε μαθημένοι στα «καλά» εστιατόρια, ίσως σας αποθαρρύνει. Πάντως, αν μπείτε στον κόπο, θα ανταμειφθείτε με τις ενδιαφέρουσες πικάντικες γεύσεις που έχουν τα ψητά κρεατικά του. Συνήθως παίρνω ένα combo με Jerk κοτόπουλο και χοιρινό, αξίζει όμως να δοκιμάσετε και το κατσίκι, που δύσκολα θα βρείτε αλλού.   

– Μark Meyer


ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ KOKO

1A Camden High Street

Τηλ. +44 2073883222

Δείτε το πρόγραμμα στο site του.

Ποτήρι μπίρα: 5,60 ευρώ

Tο Λονδίνο φημίζεται για τα θέατρά του. Μέρος αυτής της μαγείας είναι και τα οικοδομήματα με τους περίτεχνους διακόσμους όπου στεγάζονται. Το Koko, που πλέον είναι συναυλιακός χώρος, στεγάζεται σε ένα κτίριο του 1900, που κατασκευάστηκε ως θέατρο και δεν καταστράφηκε στους γερμανικούς βομβαρδισμούς. Σήμερα έχει χαρακτηριστεί ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού και ιστορικού ενδιαφέροντος. Στη σκηνή του έχουν εμφανιστεί, μεταξύ άλλων, οι Elton John, Madonna, Rolling Stones κ.ά. Στο club διοργανώνονται  βραδιές με μεγάλη ποικιλία σε είδη μουσικής.

– Kamla Pillay


ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

210 Muswell Hill Broadway

Καθημερινά, 24 ώρες

Δωρεάν

Λονδίνο by locals-2

Street art στο Muswell Hill. (Φωτογραφία: VISUALHELLAS.GR)

H περιοχή Muswell Hill, στην κορυφή ενός λόφου στο βόρειο Λονδίνο, μοιάζει με μικρό χωριό. Ανακαλύψτε στα καταστήματα «δεύτερο χέρι» (charity shops) ρούχα επώνυμων σχεδιαστών σε καλές τιμές –το αγαπημένο μου είναι το Shelter–, χαζέψτε τίτλους βιβλίων στο ανεξάρτητο βιβλιοπωλείο Muswell Hill Bookshop ή στο Oxfam Books και κάντε μια στάση σε ένα από τα πολλά καφέ της. Έπειτα, κατευθυνθείτε στο Hillfield Park ή στο Alexandra Palace και απολαύστε τη θέα στην πόλη. Ωστόσο, μην προσπεράσετε τα μικρά ζωγραφικά έργα που θα δείτε πάνω σε δρόμους και πεζοδρόμια και έχουν φιλοτεχνηθεί πάνω σε κολλημένες τσίχλες. Την ιδέα είχε ένας κάτοικος της περιοχής, για να την ομορφύνει.

 – Kamla Pillay


ΜΟΥΣΕΙΟ DESIGN

224-238 Kensington High Street

Τηλ. +44 2079408790

Kαθημερινά 10.00-17.45

Γενική είσοδος: 14 ευρώ

Λονδίνο by locals-3

Μουσείο Design (Φωτογραφία: Hufton+Crow)

Όμορφο ντιζάιν δεν σημαίνει μόνο ωραία αντικείμενα. Σχετίζεται με την καινοτομία, την προσοχή στη διαχείριση των πόρων, τις ανάγκες αυτού που τα χρησιμοποιεί. Αυτό που απολαμβάνω στο Design Museum είναι ότι καλεί τους επισκέπτες να εστιάσουν σε όλα τα στάδια της δημιουργικής διαδικασίας σχεδιασμού ενός προϊόντος και όχι μόνο στο αποτέλεσμα. Στις εκθέσεις του θα δείτε από γυναικεία μόδα μέχρι ασιατική αρχιτεκτονική. Ορισμένα εκθέματα παρουσιάζονται με διαδραστικό τρόπο, διότι κάποιοι σχεδιαστές θέλουν να δείξουν πόσο φιλικά στον χρήστη είναι τα προϊόντα τους. 

– Peter Hoffer


ΚΗΠΟΣ DALSTON EASTERN CURVE GARDEN

13 Dalston Lane

Καθημερινά 11.00-18.00

Δωρεάν

Λονδίνο by locals-4

Ο κήπος Dalston Eastern Curve Garden.  

Το Hackney είναι ένας από τους πιο «πράσινoυς» δήμους του Λονδίνου, με πάνω από εξήντα πάρκα, κήπους και δημόσιους χώρους. Ανάμεσά τους το Hackney Marshes, με 82 γήπεδα ποδοσφαίρου, ράγκμπι, κρίκετ, τα ιστορικά πάρκα Springfield και Clissold, τo London Fields κ.ά. Κάπου εκεί βρίσκεται και μια αστική όαση που δημιουργήθηκε πάνω σε μια παλιά σιδηροδρομική γραμμή. Στο Dalston Eastern Curve Garden θα δείτε πεταλούδες, μικρά γλυπτά εδώ κι εκεί, αλλά και ένα θερμοκήπιο.

– Andrew Sidford


ΑΓΟΡΑ BROADWAY MARKET

Broadway Market

Σάββατο 09.00-17.00

Η σαββατιάτικη επίσκεψη στον μικρόκοσμο της Broadway Market θα σας δώσει μια γεύση αυθεντικού Λονδίνου, της μεγαλούπολης στην οποία συνυπάρχουν αρμονικά το παραδοσιακό με το μοντέρνο και μια ενδιαφέρουσα μείξη από διαφορετικά στιλ και κουλτούρες. Στους πάγκους που στήνονται θα βρείτε από κρέας, φρούτα και λαχανικά, τυριά και αρτοσκευάσματα μέχρι vintage ρούχα και έπιπλα. Κάντε οπωσδήποτε μια στάση στο βιβλιοπωλείο Artwords για εκδόσεις τέχνης. Πάρτε έναν καφέ από το Climpson & Sons και μια πίτα από το θρυλικό F. Cooke και αρχίστε τις βόλτες. Σε ό,τι με αφορά, δεν φεύγω αν δεν αγοράσω δύο τρία σαμόσα από τον πάγκο του Gujarati Rasoi.

– Andrew Sidford


ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ SPIRITLAND

9-10 Stable Street

Τηλ. +44 2033190050

Δευτέρα-Παρασκευή 08.00-00.00 Σάββατο 10.00-01.00

Κυριακή 10.00-22.00

Εσπρέσο: 2,50 ευρώ

Τι είναι το Spiritland; Καφέ, εστιατόριο, αίθουσα συναυλιών; Όλα αυτά μαζί. Όμως, ο… ρυθμός πρωταγωνιστεί, με συναυλίες και DJs sets που πραγματοποιούνται μέρα και νύχτα. Μπορεί να φαντάζεστε ότι εδώ το φαγητό θα υστερεί, πολλώ μάλλον ο καφές. Kαμία σχέση. Ελάτε για πρωινό. Η αίσθηση ότι προγευματίζετε σε ένα night club, σε συνδυασμό με τον καφέ και τη δυνατή μουσική, θα σας ξυπνήσουν για τα καλά.

– Peter Clayburn

Το Spotted by Locals είναι μια σειρά εφαρμογών και μπλογκ με επικαιροποιημένα tips από ντόπιους σε περισσότερες από 60 πόλεις σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική – www.spottedbylocals.com.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή