ΤΑΞΙΔΙΑ

Μέρες δημοκρατίας

Μέρες δημοκρατίας

Το Athens Democracy Forum ενώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά τις δυνάμεις του με την Costa Navarino και μετακομίζει για ένα τριήμερο (από τις 11 έως τις 13 Οκτωβρίου) στη Μεσσηνία για την πραγματοποίηση του «Democracy and Spirituality Weekend».

Το θέμα της φετινής διοργάνωσης, η οποία παίρνει τη σκυτάλη από το κεντρικό συνέδριο της Αθήνας, είναι η σχέση της δημοκρατίας με την πνευματικότητα, και αναμένεται να αποτελέσει πηγή έμπνευσης τόσο για  το κοινό που θα παραβρεθεί όσο και για τους διεθνώς αναγνωρισμένους ομιλητές: τον Brunello Cucinelli, ιδρυτή του ομώνυμου οίκου ένδυσης, την καθηγήτρια στο τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ Angie Hobbs και τον φιλόσοφο, κινηματογραφιστή και ακτιβιστή Bernard-Henri Lévy.

Την κεντρική συζήτηση θα συντονίσουν στελέχη των «New York Times», η Katrin Bennhold, διευθύντρια του γραφείου στο Βερολίνο, και ο Serge Schmemann, πρόεδρος και διευθυντής του Athens Democracy Forum. Το τριήμερο περιλαμβάνει επίσης φιλοσοφικούς περίπατους, γευσιγνωσία λαδιού, yoga και αναγνώσεις βιβλίων.

Πληροφορίες για κρατήσεις στο τηλέφωνο 2723 0-9600