Με το κινητό

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι νικητές του ετήσιου διαγωνισμού φωτογραφίας iPhone Photography Awards 2019.

LIU BO

Κατηγορία: Ταξίδι (1η θέση)

Το βραβευμένο στιγμιότυπο χωροθετείται στην πόλη Da Nang του Βιετνάμ. «Μια συννεφιασμένη μέρα περπατούσα στην παραλία, όταν είδα έναν άνδρα να πλέει με τη βάρκα του», θυμάται. «Μου ήρθε η ιδέα να τον πλησιάσω και προχώρησα μέχρι που το νερό έφτασε στο στήθος μου. Ο άντρας, η βάρκα και εγώ. Ένιωσα κάτι ιδιαίτερο να μας συνδέει εκείνη τη στιγμή: οι άνθρωποι μοιάζουν τόσο μικροί όταν βρίσκονται ανάμεσα στον ουρανό και τη θάλασσα».


DAN LIU

Κατηγορία: Λουλούδια (1η θέση)

Με το κινητό-1

© Dan Liu/IPPAWARDS

       

Κατ’ ευφημισμόν, το ιδιαίτερης ομορφιάς κακτοειδές «Cylindropuntia bigelovii», που καλύπτει την επιφάνεια της άνυδρης κοιλάδας Cholla Cactus Garden στο Εθνικό Πάρκο Joshua Tree των ΗΠΑ, ονομάζεται Teddy Bear Cholla. Ουδεμία σχέση έχει προφανώς το «άγγιγμά» του με αυτό των λούτρινων αρκούδων  που αγαπούν τα παιδιά. Προσέλκυσε όμως για ευνόητους λόγους το ενδιαφέρον του Κινέζου φωτογράφου, μονοπολώντας το κάδρο του.


SREEKUMAR KRISHNAN

Κατηγορία: Ηλιοβασίλεμα (1η θέση)

Με το κινητό-2

© Sreekumar Krishnan/IPPAWARDS       

 

Ο άρχοντας Ram -ή Ramachandra- είναι η έβδομη μορφή του θεού Βίσνου και μία από τις πιο δημοφιλείς ενσαρκώσεις του, μαζί με εκείνες του Κρίσνα και του Βούδα. Ο Ινδός Krishnan αποτύπωσε στην οθόνη ενός iPhone 6S το άγαλμα του Ram, στα προάστια της Μπανγκαλόρ στην Ινδία, με φόντο έναν εκρηκτικό ουρανό, λίγο πριν από το ηλιοβασίλεμα.


PENG HAO

Κατηγορία: Φωτογράφος της Χρονιάς (3η θέση)

Με το κινητό-3

© Peng Hao/IPPAWARDS       

Την απροσδόκητη εικόνα από το ετήσιο φεστιβάλ Burning Man, στις ΗΠΑ, υπογράφει ο Κινέζος Peng Hao. Οι εκδηλώσεις φιλοξενούνται στην έρημο της Νεβάδα, σε μια «πόλη» που στήνεται ειδικά για τους σκοπούς της διοργάνωσης. «Στεκόμουν σε μια γέφυρα και έβλεπα δύο ανθρώπους να χάνονται μέσα σε μια αμμοθύελλα. Όχι πολλή ώρα μετά, μια τεράστια ασημί μπάλα προστέθηκε στο κάδρο μου», λέει ο φωτογράφος, περιγράφοντας το σουρεαλιστικό σκηνικό.


GABRIELLA CIGLIANO

Κατηγορία: Φωτογράφος της Χρονιάς (1η θέση)

Με το κινητό-4

© Gabriella Cigliano/IPPAWARDS   

   

«Το βλέμμα αυτών των παιδιών ήταν από τα ωραιότερα πράγματα που έχω αντικρίσει στη ζωή μου: μου μιλούσαν με τα μάτια τους. Δεν θα ξεχάσω τον ενθουσιασμό τους, όταν τους έδειξα τα πορτρέτα τους. Ήταν πιθανόν η πρώτη φορά που έβλεπαν το πρόσωπό τους σε φωτογραφία»,  λέει η Ιταλίδα Gabriella Cigliano, η μεγάλη νικήτρια των φετινών βραβείων.


DIOGO LAGE

Κατηγορία: Ζώα (1η θέση)

Με το κινητό-5

© Diogo Lage/IPPAWARDS       

 

Σε αυτό το δημόσιο πάρκο του Πόρτο τα παγόνια είναι οι «άρχοντες» του κήπου. Ο Πορτογάλος φωτογράφος Diogo Lage εξηγεί ότι η συγκεκριμένη λήψη επιτυγχάνει μιαν αναπάντεχη ισορροπία, καθώς αναδεικνύει τόσο το τοπίο όσο και την αίσθηση υπερηφάνειας που αποπνέει το εντυπωσιακό πτηνό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή