Καλεσμένοι στης Louise

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όταν ο καταξιωμένος Γάλλος σεφ Julien Royer, βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin για το εστιατόριό του Odette στη Σιγκαπούρη, αποφάσισε να συστηθεί γαστρονομικά και στο Χονγκ Κονγκ, η έμπνευση για το μενού δεν ήρθε από την Ασία, αλλά από την πατρίδα του.

Καλεσμένοι στης Louise-1

Συγκεκριμένα, από τη φάρμα στην οποία μεγάλωσε, όπου συγγενείς και φίλοι μαζεύονταν γύρω από το οικογενειακό τραπέζι για να απολαύσουν όσα τους έδινε η φύση, μαγειρεμένα με απλότητα, ειλικρίνεια και αγάπη.

Αυτή τη farm-to-table φιλοσοφία, καθώς και τη θαλπωρή που συνόδευε τα γεύματα εκείνα, θέλησε να μεταφέρει και στο νέο του εγχείρημα, στο οποίο έδωσε το όνομα της αγαπημένης του θείας, Louise.

Καλεσμένοι στης Louise-2

Ο αρχιτέκτονας του εστιατορίου, Andre Fu, προσπαθώντας να φανταστεί πώς θα ήταν το σπίτι μιας φιλόξενης Γαλλίδας θείας, δημιούργησε μια σειρά από φινετσάτους χώρους σε αποικιακό στιλ, με αρκετές εξωτικές πινελιές.

Στη σάλα του ισογείου, που ανοίγει σε μια αυλή γεμάτη φυτά, οι προσκεκλημένοι της «Λουίζ» μπορούν να απολαύσουν ελαφριά γεύματα ή ένα ποτό, ενώ στον δεύτερο όροφο σερβίρονται μεσημεριανό και βραδινό α λα καρτ.

louise.hk

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή