Ατζέντα

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΣΛΟ

ΜΟΙΡΑΙΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ Έως 05/01/2020

Οι Gilbert & George είναι δύο ιδιαίτεροι καλλιτέχνες που, για περισσότερα από 50 χρόνια, λειτουργούν σαν ένας και επιλέγουν για αντικείμενο της τέχνης τους τον ίδιο τους τον εαυτό. Στο αφιέρωμα «The Great Exhibition» στο Astrup Fearnley Museet παρουσιάζουν δουλειές από όλη την παραγωγική διαδρομή τους στην τέχνη, με σπάνιες, υπερρεαλιστικές και συμβολικές εικόνες, πάντα όμως μέσα στο αυστηρό πλέγμα που χαρακτηρίζει την πορεία τους από τότε που συναντήθηκαν στη σχολή Saint Martin, το 1967, έως σήμερα. To εκκεντρικό δίδυμο, που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, την πόλη που στροβιλίζεται διαρκώς ανάμεσα στις διάφορες τάσεις που ακμάζουν εκεί, παραμένει σταθερά πιστό στον στόχο του: με κομψές εμφανίσεις που παραπέμπουν σε οικογένειες Βρετανών ευγενών, παράγει έργα αιχμηρά, που αμφισβητούν τις κοινωνικές και καλλιτεχνικές συμβάσεις.

afmuseet.no


ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ Έως 24/01/2020

Ατζέντα-1

Η έκθεση «Fateful choices. Art from the Gurlitt Trove» στο Israel Museum παρουσιάζει τη συλλογή του Hildebrand Gurlitt, εμπόρου τέχνης και αντιπροσώπου του Γ΄ Ράιχ, που ανακαλύφθηκε το 2012 και περιλαμβάνει γερμανική και ολλανδική ζωγραφική του 17ου αιώνα, ροκοκό παστέλ του 18ου αιώνα και πορτρέτα του 19ου αιώνα. Η έρευνα για την προέλευση των έργων συνεχίζεται, όπως και η αναζήτηση για τους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

imj.org.il


ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΕΙΣ ΕΩΣ 21/12/2019

Ατζέντα-2

Ο Liang Wei είναι ένας από τους πρωτοπόρους σύγχρονους καλλιτέχνες της Κίνας. Στα έργα του η αρχιτεκτονική, η μηχανική, η τέχνη επαναχρησιμοποιούνται σε φανταστικές συνθέσεις, που με την πρώτη ματιά δείχνουν αφηρημένες, γρήγορα όμως αποκαλύπτουν ολόκληρες αφηγήσεις. Εξερευνήστε τις ιστορίες του στην έκθεση «Folded Silence» στην γκαλερί The Bernier/Eliades.

bernier-eliades.com

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή