Αντζέντα

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΕΧΝΗ Έως 05/01/2020

Το λεβητοστάσιο της κλειστής αγοράς τροφίμων Chelsea Market στο Μανχάταν μετατρέπεται σε χώρο τέχνης, που εφεξής θα φιλοξενεί μόνο έργα που χρησιμοποιούν ψηφιακή τεχνολογία. Ο Τούρκος καλλιτέχνης Refik Anadol εγκαινιάζει τη νέα χρήση με την ονειρική ψηφιακή εγκατάσταση «Machine Hallucination».  M.K.

artechouse.com/nyc


ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΙΑ Έως 05/01/2020

Αντζέντα-1

 

Η αναδρομική έκθεση «Lari Pittman: Declaration of Independence» στο Hammer Museum θεωρείται η πιο αντιπροσωπευτική του Αμερικανού καλλιτέχνη τα τελευταία είκοσι χρόνια. Από τα πρώτα πειραματικά κολάζ του Lari Pittman (1952-) στο Ινστιτούτο Καλών Τεχνών μέχρι τους εμβληματικούς του πίνακες για το AIDS και τις σημερινές φιλοσοφικές του «αφηγήσεις» πάνω στην ιστορία της κλωστοϋφαντουργίας, τα έργα του διηγούνται ιστορίες έρωτα, ταυτότητας, θανάτου. Η καλλιτεχνική γλώσσα που ανέπτυξε ενσωματώνει βικτωριανές φιγούρες, κείμενα, σώματα, σύμβολα που έχουν επηρεάσει γενιές καλλιτεχνών από τη δεκαετία του 1980. – Π.Λ.

hammer.ucla.edu

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή