Αφιέρωμα Οργανωμένα Ταξίδια – Μέρος ‘Β

Αφιέρωμα Οργανωμένα Ταξίδια – Μέρος ‘Β

7' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ειδικοί προτείνουν τους προορισμούς της σεζόν.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ

ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Ο Αλέξανδρος Δημητρίου από το Joy Tours αμφιταλαντεύεται μεταξύ Πράγας, Βιέννης, Βουδαπέστης, και όχι μόνο.

Η Κεντρική Ευρώπη είναι η γεωγραφική περιοχή που έχει ταυτιστεί περισσότερο με τα Χριστούγεννα, για την ατμόσφαιρα, τη ζεστασιά και οπωσδήποτε τις εορταστικές μυρωδιές και λιχουδιές. Γιατί, όταν μιλάμε για Κεντρική Ευρώπη, τότε έχουμε να κάνουμε με πόλεις-προορισμούς, όπως η Πράγα, η Βιέννη, το Σάλτσμπουργκ, το Μόναχο, η Βουδαπέστη, και άρα για ατελείωτες βόλτες σε χριστουγεννιάτικες αγορές, μουσικές, φαγητό, ποτό, διασκέδαση.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΟΡΤΗΣ: Στολισμένα έλατα, φάτνες, ζαχαρόσπιτα, καρουσέλ, τρενάκια, δεκάδες μαγαζάκια με εποχικά δώρα, πολυπληθείς μπάντες, άμαξες με άλογα, αλλά και ψημένα κάστανα, καβουρδισμένα αμύγδαλα και ζαχαρωμένα φρούτα, ξύλινοι πάγκοι με ντόπια προϊόντα και ζεστά ροφήματα είναι όλα όσα θα βρίσκετε τριγύρω αλλά θα ζητάτε σε διαφορετική κάθε φορά γλώσσα, ανάλογα με τον προορισμό που θα έχετε επισκεφτεί. Γιατί βασική προϋπόθεση είναι να καταφέρετε να πάρετε τη… δύσκολη απόφαση και να επιλέξετε σε ποια από όλες τις παραμυθένιες αυτές πόλεις θα εκδράμετε.

ΠΟΛΕΙΣ-ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ: Θα ταξιδέψετε στη Βουδαπέστη, με την αρχοντική ομορφιά, αλλά και τα υπέροχα κοντινά παραδουνάβια χωριά; Ή μήπως στη Βιέννη, μία από τις καλύτερες πόλεις να ζει κανείς στον κόσμο, με αυτοκρατορική παράδοση που συνδυάζεται άψογα με τη σύγχρονη ζωή και τη δημιουργικότητα; Ή μήπως στην Πράγα, την υπέροχα διατηρημένη πρωτεύουσα της Τσεχίας; Η λίστα είναι μεγάλη και οι επιλογές ατελείωτες.

Η ΕΚΔΡΟΜΗ: Το Joy Tours εξειδικεύεται στις εκδρομές στην Κεντρική Ευρώπη, με εξασφαλισμένες αναχωρήσεις όλο τον χρόνο για Βουδαπέστη, Πράγα, Μόναχο και Βιέννη. Για τα φετινά Χριστούγεννα προτείνει 5ήμερη εκδρομή στη Βουδαπέστη, από 319 ευρώ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο, σε ξενοδοχείο 3 αστέρων, τιμή που διαμορφώνεται ανάλογα με την ημερομηνία αναχώρησης και το ξενοδοχείο που θα επιλέξετε, καθώς υπάρχει δυνατότητα διαμονής και σε ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων. Αναχωρήσεις: 22, 26, 29/12 και 2/1/2020.

Περιλαμβάνονται: Αεροπορικά εισιτήρια με πτήση charter της Aegean Airlines, διαμονή σε ξενοδοχείο της επιλογής σας με πρωινό μπουφέ καθημερινά, δύο ξεναγήσεις στη Βουδαπέστη με ελληνόφωνο ξεναγό, ξενάγηση στο κοινοβούλιο της Ουγγαρίας (περιλαμβάνεται η είσοδος), εκδρομή στα παραδουνάβια χωριά με ελληνόφωνο ξεναγό, «βασιλικό» γεύμα στο εστιατόριο Renaissance με απεριόριστη κατανάλωση ποτών (εκτός από τις αναχωρήσεις στις 26/12 και 2/1), μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο της Βουδαπέστης, τοπικός ελληνόφωνος συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής, ενημερωτικά έντυπα, χάρτες και ασφάλεια αστικής ευθύνης. Δεν περιλαμβάνονται: φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων (155 ευρώ), ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.

• Πληροφορίες και κρατήσεις: Joy Tours, Πατησίων 162, Αθήνα, τηλ. 210-8620103, joytours.gr


ΠΑΡΙΣΙ

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΗ

Η Μυρτώ Γκίνη από το Ginis Vacances μας ταξιδεύει όλο τον χρόνο στην αγαπημένη Πόλη του Φωτός.

Αφιέρωμα Οργανωμένα Ταξίδια – Μέρος ‘Β-1

Κάθε εποχή είναι ιδανική για μια επίσκεψη στην Πόλη του Φωτός. (Φωτογραφία: VISUALHELLAS.GR)

Το Παρίσι φιγουράρει στις πρώτες θέσεις των προορισμών που πρέπει να επισκεφτεί κανείς. Όσες φορές και αν έχετε ταξιδέψει εδώ, πάντα θα θέλετε να επιστρέφετε. Πρόκειται για τον απόλυτο προορισμό της μόδας, της γαστρονομίας και της τέχνης, αλλά και για έναν τόπο ρομαντικό, ερωτικό, παιχνιδιάρικο, που εξάπτει τη φαντασία και σας καλεί να ανακαλύψετε όλες τις κρυφές γωνιές του. Από τις καλύτερες εποχές για city-break στην Πόλη του Φωτός είναι τα Χριστούγεννα: φοράει τα γιορτινά της και η εικόνα του πύργου του Άιφελ με τα χιλιάδες λαμπιόνια κάνει τον γύρο του κόσμου.

ΠΛΟΥΤΟΣ ΑΠΟ ΕΙΚΟΝΕΣ: Το Παρίσι σάς προσκαλεί για μια πλωτή βόλτα κάτω από τις ρομαντικές γέφυρες του πολυτραγουδισμένου Σηκουάνα. Δοκιμάσετε τη μεθυστική γαλλική κουζίνα με τα περίφημα κρασιά και τις σαμπάνιες της, επισκεφτείτε το Λούβρο με τα 35.000 εκθέματα –ένα από μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου–και το Μουσείο Ορσέ, αν ανήκετε στους λάτρεις του ιμπρεσιονισμού. Ανεβείτε στον εμβληματικό Πύργο του Άιφελ, ύψους 324 μ., και δειπνήστε σε ένα από τα εστιατόριά του. Αρχίστε την εξερεύνηση από την παλιά συνοικία του Μαρέ με τα αμέτρητα μπιστρό, την πλατεία Βοσγίων με το σπίτι-μουσείο του Βίκτωρος Ουγκώ και το Κέντρο Ζορζ Πομπιντού. «Χαθείτε» στο τρίγωνο Οντεόν-Καρτιέ Λατέν-Σεν Ζερμέν και μην παραλείψετε μια βόλτα στην οδό Μουφτάρντ, αλλά και στη γραφική Μονμάρτρη, στις κατακόμβες της Παναγίας των Παρισίων και στις στοές των Μεγάλων Βουλεβάρτων.

Λίγο έξω από το Παρίσι, θα θαυμάσετε τα χρυσοποίκιλτα ανάκτορα των Βερσαλλιών με τους πολύχρωμους κήπους τους. Για shopping therapy, τα γνωστά πολυκαταστήματα της Boulevard Haussmann Printemps και Galeries Lafayette ικανοποιούν κάθε γούστο, ενώ για τους πιο απαιτητικούς υπάρχουν τα πολυτελή καταστήματα της Place Vendome και της Avenue Montaigne, όλα τους φαντασμαγορικά στολισμένα, ιδιαίτερα την περίοδο των Χριστουγέννων. Για τη νυχτερινή σας διασκέδαση επιλέξτε ένα από τα φημισμένα καμπαρέ με χορό καν καν και γαλλικά τραγούδια, όπως το Moulin Rouge, στέκι του μεγάλου ζωγράφου Toulouse Lautrec, το Paradis Latin και το Lido.

Η ΕΚΔΡΟΜΗ: Πρωτοπόρoς στην οργάνωση ταξιδιών με εξειδίκευση στην Πόλη του Φωτός, ο Tαξιδιωτικός Oργανισμός Γκίνης –με την αδιάλειπτη λειτουργία του από το 1975 έως σήμερα– οργανώνει ταξίδια όλο τον χρόνο στο Παρίσι, με ξεναγήσεις στο Μουσείο του Λούβρου, στα ανάκτορα των Βερσαλλιών, κρουαζιέρα στον πολυτραγουδισμένο Σηκουάνα, βόλτα στη Μονμάρτρη των καλλιτεχνών και βέβαια επίσκεψη ή διαμονή στην εντυπωσιακή Ντίσνεϊλαντ, για 4 έως 8 μέρες από 398 ευρώ το άτομο. Αναχωρήσεις: 13, 14, 27/11, 05, 12, 21, 22, 23, 24, 26, 27, 28, 29, 30/12, 02/01/2020. Όλες οι ξεναγήσεις γίνονται με επίσημο ελληνόφωνο ξεναγό και οι πτήσεις είναι απευθείας με την Air France και την Αegean Airlines. Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων.

• Πληροφορίες και κρατήσεις: Ginis Vacances, Ερμού 23-25, Σύνταγμα, τηλ. 211-2112111, ginis.gr

EXTRA TIP: Μπείτε στον κόσμο της μαγικής Ντίσνεϊλαντ, το απόλυτο ταξίδι εμπειριών και διασκέδασης για μικρούς και μεγάλους. Βρίσκεται σε μια απέραντη έκταση με λίμνες, δάση και κανάλια, που απέχει λιγότερο από μία ώρα από το Παρίσι. Αν ταξιδεύετε με παιδιά, επιλέξτε να διαμείνετε μία, δύο ή και τρεις νύχτες σε ένα από τα ξενοδοχεία της Ντίσνεϊλαντ. Αξίζει επίσης να παρατείνετε τη διαμονή σας για να επισκεφτείτε κοντινούς προορισμούς, όπως η Νορμανδία με το Μον Σεν Μισέλ και η Κοιλάδα του Λίγηρα με τα επιβλητικά κάστρα και την πανέμορφη φύση.


ΙΤΑΛΙΑ

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Ο Πέτρος Αλιφραγκής από το Signature Travel δεν λέει ποτέ «όχι» στα θέλγητρα της γειτονικής χώρας.

Αφιέρωμα Οργανωμένα Ταξίδια – Μέρος ‘Β-2

Περπατώντας κατά μήκος της γέφυρας Sant’ Angelo, στη Ρώμη. © AP Photo/Andrew Medichini

Η Ιταλία βρίσκεται τόσο κοντά και είναι τόσο όμορφη, που θες να την επισκέπτεσαι ξανά και ξανά. Ποιος θα μπορούσε να αντισταθεί στην αναγεννησιακή ατμόσφαιρα της Φλωρεντίας, εκεί όπου η τέχνη και η ιστορία είναι ζωντανές σε κάθε γωνιά; Τζιότο, Λεονάρντο ντα Βίντσι, Μποτιτσέλι, Μικελάντζελο, Ραφαέλο, Καραβάτζο έχουν παρουσία στo Oυφίτσι, ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του πλανήτη, ενώ οι βόλτες στην πόλη δεν έχουν τέλος. Ακολουθεί η Βερόνα του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, και έπειτα η Βενετία. «Το ωραιότερο σαλόνι του κόσμου» είχε χαρακτηρίσει κάποτε την πλατεία του Αγίου Μάρκου ο Μέγας Ναπολέων, και όχι άδικα. Εδώ θα δείτε τα «παλαιά» και τα «νέα κυβερνεία», τον Πύργο του Ρολογιού, το Παλάτι των Δόγηδων και τη Γέφυρα των Στεναγμών. Στη Ρώμη, την Αιώνια Πόλη, το Καπιτώλιο διαδέχονται η Ρωμαϊκή Αγορά, το Κολοσσαίο, η Φοντάνα ντι Τρέβι, ενώ ο περίπατος συνεχίζεται στην Πιάτσα Ναβόνα, στο Πάνθεον, στην Πιάτσα ντι Σπάνια, και από εκεί στις Βία Κοντότι και Φρατίνα.

Οι λάτρεις της αυτοκίνησης μπορείτε να επισκεφτείτε το μουσείο της Ferrari στο Μαρανέλο, όπου εκτίθενται αυτοκίνητα από όλες τις συλλογές της εταιρείας, ενώ υπάρχει η δυνατότητα οδήγησης αυθεντικής Ferrari!

Η ΕΚΔΡΟΜΗ: Το Signature Travel προτείνει 7ήμερη αεροπορική (από 625 ευρώ – αναχωρήσεις: 23 και 30/12) ή 9ήμερη οδική εκδρομή (από 565 ευρώ το άτομο – αναχωρήσεις: 22 και 29/12) στην Ιταλία. Περιλαμβάνονται εισιτήρια πλοίου ή αεροπλάνου, 6 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4 αστέρων με πρωινό, μεταφορές, περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα, αρχηγός/συνοδός, ασφάλεια αστικής ευθύνης.

•  Πληροφορίες και κρατήσεις: Signature Travel, Μητροπόλεως 26-28 (1ος όροφος), τηλ. 210-3245620, signature.gr


ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

ΜΕ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΤΑΜΠΕΡΑΜΕΝΤΟ

Η Βασιλική Καβαλιέρου της Royalty Escapes αγαπάει ιδιαίτερα την πρωτεύουσα της Καταλωνίας.

Αφιέρωμα Οργανωμένα Ταξίδια – Μέρος ‘Β-3

Η Casa Mila, γνωστή και ως La Pedrera, είναι από τα πιο εμβληματικά αξιοθέατα της καταλανικής πρωτεύουσας. (Φωτογραφία: VISUALHELLAS.GR)

Η Βαρκελώνη είναι μια πόλη ζωντανή 365 ημέρες τον χρόνο. Κάθε εποχή έχει το δικό της χρώμα και χαρίζει στον ταξιδιώτη μοναδικές εμπειρίες. Γι’ αυτό και είναι από τους προορισμούς που έχουν πολλούς επαναλαμβανόμενους επισκέπτες. Για τους λάτρεις της αρχιτεκτονικής, κάθε γωνιά της πόλης είναι και μια αποκάλυψη. Αξίζει να χαθείτε στα σοκάκια της, να ανακαλύψετε κρυμμένους γαστρονομικούς θησαυρούς, να ζήσετε έστω και για λίγο σαν Καταλανός. Ο Νοέμβριος στη Βαρκελώνη είναι αρκετά ζεστός και ταυτόχρονα εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου, οπότε αποτελεί ιδανική επιλογή για μια απόδραση από την καθημερινότητα.

Η ΕΚΔΡΟΜΗ: Τέσσερις ημέρες στην πόλη του Gaudi (28/11 έως 1/12), από 400 ευρώ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο. Μετάβαση με απευθείας πτήσεις της Vueling Airlines και διαμονή στο κέντρο της πόλης σε ξενοδοχείο 4 αστέρων. Δεν περιλαμβάνονται φόροι αεροδρομίου και επίναυλος καυσίμου (145 ευρώ), είσοδοι μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και γενικά όπου απαιτείται, δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία και ό,τι ρητώς δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

• Πληροφορίες και κρατήσεις: Royalty Escapes, Σαρανταπόρου 14, Χολαργός, τηλ. 213-0451078, 210-7103532, royalty-escapes.com

EXTRA TIP: Μην παραλείψετε μια βόλτα στον λόφο του Τιμπιδάμπο, για πανοραμική θέα της πόλης από ψηλά, που σίγουρα θα σας αποζημιώσει για όλο τον δύσκολο και ανηφορικό δρόμο που κάνατε για να φτάσετε μέχρι εδώ. Αξίζει επίσης και μια επίσκεψη στην πόλη Φιγκέρας, για μια αυθεντική γεύση… σουρεαλισμού στο σπίτι-μουσείο του Salvador Dali.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή