Φλωρεντία by locals

4' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιταλικές βραδιές οινοποσίας, vintage αμερικανική μόδα και ένας κήπος για ρομαντικές βόλτες.

Κλαμπ Auditorium Flog

Via Michele Mercati 24b

Τηλ. +39 055477978

Παρασκευή-Σάββατο 21.30-03.30

Γενική είσοδος: 15 ευρώ

Φλωρεντία by locals-1

Αν σας αρέσουν η μουσική και ο χορός, επισκεφτείτε το Auditorium Flog.  © Paul Hahn/laif

Το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής μου το έχω περάσει στο Auditorium Flog. Μου αρέσουν οι μουσικές επιλογές του, τόσο σε συγκροτήματα (mainstream και εναλλακτικά) όσο και σε DJs, οι οποίοι μάλιστα δεν προέρχονται μόνο από την Ιταλία, αλλά και από το εξωτερικό. Το κλαμπ το λειτουργούν εδώ και χρόνια οι ίδιοι άνθρωποι, λάτρεις της μουσικής και με καλό γούστο. Οι βραδιές ξεκινούν συνήθως με κάποια ζωντανή μπάντα και συνεχίζονται με DJ sets μέχρι τις τρεις το πρωί. Το κλαμπ βρίσκεται πάνω σε έναν λόφο και μπορείτε να φτάσετε εκεί σε 15 λεπτά με λεωφορείο που θα πάρετε από τον σταθμό Santa Maria Novella.

– Laura Scala


Κήπος Giardino delle Rose

Viale Giuseppe Poggi 2

Καθημερινά από τις 08.00 μέχρι τη δύση του ηλίου

Δωρεάν

 

Ο Giardino delle Rose (σ.σ. Κήπος των Ρόδων) σχεδιάστηκε το 1865 και βρίσκεται ανάμεσα στη συνοικία San Niccolo και την Piazzale Michelangelo. Ιδανικός για ρομαντικές βόλτες, φιλοξενεί μια λιμνούλα με μανόλιες, 400 ποικιλίες τριαντάφυλλων, έναν ιαπωνικό κήπο, αλλά και κάτι μάλλον αναπάντεχο: τα γλυπτά του Βέλγου Jean-Michel Folon, ενός καλλιτέχνη που έτρεφε ιδιαίτερη αγάπη για τη Φλωρεντία. Γι’ αυτό και τη δεκαετία του 1950 αποφάσισε να δωρίσει μερικά από τα μπρούντζινα γλυπτά του στην πόλη. Τα «Ανθρωπάκια του Folon», όπως τα ονομάζουν οι ντόπιοι, βρίσκονται διάσπαρτα στην πρωτεύουσα της Τοσκάνης και βέβαια και στον κήπο. Το αγαπημένο μου είναι αυτό με τα λουλούδια στο κεφάλι, μου αρέσει όμως και η μπρούντζινη κοιμώμενη γάτα. Μπορώ να περάσω ένα ολόκληρο απόγευμα ξαπλωμένη στο γρασίδι δίπλα της.

– Laura Scala


Wine Bar Pitti Gola e Cantina

Piazza Pitti 16

Τηλ. +39 055212704

Τετάρτη-Δευτέρα 12.00-23.00

Πρώτο πιάτο: 14 ευρώ

Φλωρεντία by locals-2

Ο φιλόξενος χώρος του Pitti Gola e Cantina.  © Olga Makarova

Ανακάλυψα αυτό το wine bar πριν από μερικά χρόνια και αμέσως κατάλαβα ότι θα γινόταν το στέκι μου… Οι ιδιοκτήτες του, ο Zeno, ο Manuele και ο Edoardo, λατρεύουν το καλό κρασί και πάντα με εντυπωσιάζει ο τρόπος με τον οποίο διηγούνται την ιστορία κάθε ετικέτας ή παρουσιάζουν ένα καινούργιο πιάτο. Είναι σαν να ακούς παραμύθι. Ο χώρος είναι κομψός και φιλόξενος, ιδανικός για ραντεβού ή για έξοδο κοριτσοπαρέας. Σας προτείνω ένα Nebbiolo για να συνοδεύσετε την terrina di fegatini (τερίνα από συκώτι κοτόπουλου), ένα τυπικά τοσκανέζικο πιάτο, ή τα απίθανα ραβιόλι με ραγού αγριογούρουνου. Τα καλοκαίρια, μπορείτε να καθίσετε έξω και να απολαύσετε την υπέροχη πλατεία Pitti.

– Laura Scala


Πολιτιστικός σύλλογος L’appartamento

Via Giraldi 11

Τηλ. +39 3466517405

Δευτέρα-Τετάρτη 15.00-21.00,

Πέμπτη-Κυριακή 15.00-00.00

Κάρτα μέλους: 12 ευρώ

 

Αν ταξιδεύετε στη Φλωρεντία για δουλειά και σκοπεύετε να μείνετε για αρκετές μέρες, ένα όμορφο στέκι όπου μπορείτε να εργαστείτε με ησυχία είναι το L’appartamento (σ.σ.: Το διαμέρισμα). Πρόκειται για έναν πολιτιστικό σύλλογο που στεγάζεται στον πρώτο όροφο ενός ιστορικού κτιρίου, μέσα σε ένα πραγματικό διαμέρισμα, και φιλοξενεί πάσης φύσεως εκδηλώσεις και εργαστήρια, αλλά και ένα πολύ γουστόζικο καφέ-μπαρ. Για να έρθετε εδώ, θα χρειαστεί να χτυπήσετε το κουδούνι, όπως θα κάνατε και στο σπίτι ενός φίλου, και να βγάλετε κάρτα μέλους επιτόπου, η οποία σας δίνει πρόσβαση στον χώρο και σας εξασφαλίζει και ένα ποτήρι κρασί.

– Matilde Ceseri


Wine Bar Le Volpi e l’Uva

Piazza de Rossi 1

Τηλ. +39 0552398132

Δευτέρα-Σάββατο 11.00-21.00

Ποτήρι κρασί: από 4,50 ευρώ

Πρόκειται για ένα μαγαζάκι τόσο δα σε μια όμορφη και ήσυχη πλατεία, στο κατά τα άλλα πολύβουο κέντρο και σε απόσταση αναπνοής από τη γέφυρα Ponte Vecchio. Μου αρέσει να έρχομαι αργά το απόγευμα για ένα ποτήρι καλό κρασί, το οποίο σχεδόν πάντα συνοδεύω με κάποια από τις εξαιρετικές ποικιλίες τυριών ή αλλαντικών. Η αξιόλογη κάβα τους εστιάζει στις ετικέτες του ιταλικού και του γαλλικού αμπελώνα. Τους ζεστούς μήνες βγάζουν τραπεζάκια έξω και η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα ευχάριστη. Τον χειμώνα ελάτε νωρίς, για να βρείτε τραπέζι ή χώρο στο μπαρ, έχοντας κατά νου ότι κλείνει στις 21.00 ακριβώς.

– Raffaello Baldini


Κατάστημα ρούχων B-52 vintage

Via Pisana 113-115/r

Τηλ. +39 3391094904

Δευτέρα-Σάββατο 09.30-13.00 και 15.30-20.00

Vintage ρούχα: λιγότερο από 10 ευρώ

 

Το κατάστημα ρούχων B-52 vintage ειδικεύεται στην αμερικανική ανδρική μόδα των δεκαετιών 1940-1980, αν και περιστασιακά μπορεί να «πέσετε» πάνω και σε κάποιο γυναικείο αξεσουάρ. Η συλλογή του είναι αρκετά ψαγμένη και περιλαμβάνει από παντελόνια Levi’s μέχρι παπούτσια Nike από τη δεκαετία του 1980 και στρατιωτικές στολές. Για μένα το συγκεκριμένο μαγαζί είναι κάτι σαν μουσείο ρετρό ένδυσης και το αγαπημένο μου «έκθεμα» είναι ένα στρατιωτικό πουλόβερ του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που κρέμεται στον τοίχο σαν έργο τέχνης. Βρίσκεται εκτός κέντρου, στη Legnaia, μια αμιγώς οικιστική περιοχή. Γι’ αυτό μην ξαφνιαστείτε αν είστε οι μόνοι πελάτες. Εκμεταλλευτείτε το, για να χαζέψετε με την άνεσή σας.

– Vera Rodriguez

Το Spotted by Locals είναι μια σειρά εφαρμογών και μπλογκ με επικαιροποιημένα tips από ντόπιους σε περισσότερες από 60 πόλεις σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική – www.spottedbylocals.com.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή