Ατζέντα

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ Έως 8/12/2019

Το Brooklyn Museum διοργανώνει την επετειακή έκθεση «Nobody Promised You Tomorrow: Art 50 Years After Stonewall» με έργα γκέι καλλιτεχνών για τα 50 χρόνια από την Εξέγερση του Στόουνγουολ (σ.σ. τις ταραχές που ξέσπασαν έπειτα από επιδρομή της αστυνομίας στο γκέι μπαρ «Stonewall Inn» στο Βίλατζ της Νέας Υόρκης, τον Ιούνιο του 1969). Η σύγκρουση, που κράτησε έξι μέρες, έγινε σύμβολο αντίστασης στις κοινωνικές και πολιτικές διακρίσεις και θεωρείται αφετηρία του κινήματος για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων σε παγκόσμιο επίπεδο.

brooklynmuseum.org


ΛΟΝΔΙΝΟ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ Έως 23/02/2020

Ατζέντα-1

Η επέτειος για τα 50 χρόνια από την πρώτη προσσελήνωση αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών για δημιουρ–γικά σενάρια εποικισμού του Άρη. Ο Κόκκινος Πλανήτης κεντρίζει τη φαντασία τους και οι δημιουργοί παρουσιάζουν τις καινοτόμες ιδέες τους, από πολεοδομικά σχέδια και αντικείμενα μέχρι συλλογές μόδας, στην έκθεση «Moving to Mars» στο Design Museum.

designmuseum.org

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή