Δημήτρης Παπαμιχαήλ: CEO Goldair Handling

Δημήτρης Παπαμιχαήλ: CEO Goldair Handling

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Goldair Handling είναι η πρώτη ιδιωτική εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης, η οποία από το 1999 δραστηριοποιείται σε αεροδρόμια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό παρέχοντας υπηρεσίες επιβατών, αεροσκαφών και εμπορευμάτων. Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, CEO της Goldair Handling, μας μιλάει για τους στόχους της εταιρείας, το πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης που εφαρμόζει και τις νέες συνεργασίες της, με σκοπό την εξωστρέφεια και την καινοτομία.

 

Η Goldair Handling καθιερώθηκε ως μια πρωτοπόρος επιχείρηση στην ανάπτυξη της επίγειας εξυπηρέτησης στην Ελλάδα. Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το μέλλον;

Με τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων λειτουργίας (1999-2019), η Goldair Handling έχει καταφέρει να δραστηριοποιείται με επιτυχία ως μια περιφερειακή εταιρεία με παρουσία σε τρεις χώρες και τριάντα ένα αεροδρόμια στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Η σημερινή ανάπτυξη της εταιρείας οφείλεται αφενός στο όραμα των μετόχων της και αφετέρου στην προσπάθεια των εργαζομένων της. Βασικός στόχος της Goldair Handling είναι η παροχή ποιοτικών και με ασφάλεια υπηρεσιών στις αεροπορικές εταιρείες που εξυπηρετούμε. Επιδιώκουμε η εξυπηρέτηση που παρέχουμε τόσο στους πελάτες μας όσο και στους ταξιδιώτες να είναι αντίστοιχη των προσδοκιών τους και για τον λόγο αυτόν επενδύουμε υπεύθυνα, κάθε χρόνο, τόσο στην εκπαίδευση του προσωπικού μας όσο και στην απόκτηση νέου επίγειου εξοπλισμού. Επιπλέον, φροντίζουμε να δημιουργούμε νέες εγκαταστάσεις (Lounges) τόσο στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» όσο και στα περιφερειακά αεροδρόμια όπου δραστηριοποιούμαστε, καλύπτοντας τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών επιβατών. Όλα τα παραπάνω έχουν συμβάλει στην καλή φήμη και στην περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας, στη διατήρηση στην Ελλάδα των περισσότερων από 3.500 θέσεων εργασίας.

 

Ως εταιρεία επιδιώκετε την εξωστρέφεια. Τι είδους συνεργασίες σάς ενδιαφέρουν; 

Η εξωστρέφεια βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτεραιότητές μας από τα πρώτα χρόνια της κρίσης. Εκτός από τις αγορές της Βουλγαρίας και της Κύπρου, όπου δραστηριοποιούμαστε την τελευταία δεκαετία παρέχοντας υπηρεσίες επίγειας εξυπηρέτησης, προσφέραμε επίσης συμβουλευτικές υπηρεσίες ανάπτυξης στις αγορές της Αιθιοπίας και του Ομάν. Επίσης, αδειοδοτηθήκαμε ως φορέας επίγειας εξυπηρέτησης για τρία αεροδρόμια στην Κροατία και ένα στη Σερβία. Τέλος, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι έπειτα από διαγωνισμό αναλαμβάνουμε (από 1/1/2020) για την επόμενη πενταετία την αποκλειστική παροχή υπηρεσιών μεταφοράς, επιβίβασης και αποβίβασης σε επιβάτες με αναπηρία ή μειωμένη κινητικότητα στo αεροδρόμιο της Ζυρίχης, μέσω της κοινοπραξίας Goldair AAS assistance. Παράλληλα, συμβάλλουμε ενεργά στην ανάπτυξη του δικτύου της ευρωπαϊκής συμμαχίας εταιρειών handling (Ground.net), της οποίας είμαστε ιδρυτικό μέλος, και συμμετέχουμε σε κοινοπρακτικό σχήμα για την είσοδό μας στην αγορά της Ινδίας.  

     

Η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί πρόκληση για τις εταιρείες στο μέλλον. Με ποιους τρόπους προάγεται από την Goldair Handling;

Πρόσφατα εκδώσαμε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον ετήσιο Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης της Goldair Handling, αναγνωρίζοντας τη βιωσιμότητα, την καινοτομία και την εξωστρέφεια ως κύρια χαρακτηριστικά για την αειφόρο ανάπτυξη και την υπεύθυνη επιχειρηματική λειτουργία της εταιρείας μας. Πιο συγκεκριμένα, λειτουργούμε με μοντέλα καλής πρακτικής, θέτουμε τις στρατηγικές μας προτεραιότητες, ενισχύουμε τις κοινωνικές δράσεις αλληλεγγύης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, κινητοποιώντας τους εργαζομένους να αναλάβουν εθελοντική δράση, υιοθετώντας παράλληλα έναν πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο ζωής στους χώρους όπου εργάζονται – και όχι μόνο. Θεωρούμε ότι, προάγοντας την αειφόρο ανάπτυξη ως κλειδί για μια μακροπρόθεσμα επιτυχημένη επιχείρηση, αφήνουμε το κοινωνικό μας αποτύπωμα για έναν καλύτερο κόσμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή