Mόναχο by locals

3' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έξοδος σε ένα καμπαρέ, δόσεις από Oktoberfest όλο τον χρόνο και παραδοσιακές βαυαρικές γεύσεις σε gastropub και εστιατόρια.

Εστιατόριο Lindwurmstüberl

Lindwurmstrasse 32

Τηλ. +49 8953886531

Καθημερινά 10.00-00.00

Μισό κοτόπουλο: 9,50 ευρώ

Μπορεί η γιορτή της μπίρας Oktoberfest να λαμβάνει χώρα μόνο μία φορά τον χρόνο, εδώ όμως μπορείτε να απολαύσετε μισό κοτόπουλο σούβλας (τυπικό έδεσμα της γιορτής) και τόνους μπίρας όλο τον χρόνο. Απέχει μόλις 100 μέτρα από το Theresienwiese, την έκταση όπου πραγματοποιείται το Oktoberfest, και οι ντόπιοι το προτιμάμε, γιατί το κοτόπουλο είναι πάντα φρέσκο.

– Alexander Stengel


Θέατρο Drehleier

Rosenheimer Strasse 123

Δευτέρα 18.00-11.45

Τρίτη-Κυριακή 18.30-01.00

Είσοδος: 18 ευρώ

Συνήθως δεν επιτρέπεται να τρως, να πίνεις ή να μιλάς με τους διπλανούς σου κατά τη διάρκεια μιας θεατρικής παράστασης. Το θέατρο Drehleier αποτελεί εξαίρεση, γιατί έχει περισσότερο τη λογική του καμπαρέ. Την τελευταία φορά που πήγα, παρακολούθησα ένα σόου μπουρλέσκ με την απολαυστική Αμερικανίδα Dita von Teese. Το ρεπερτόριό τους είναι ευρύ και σας το συστήνω ανεπιφύλακτα.

– Stefan Hermansdorfer


Είδη δώρων Mein Platzl

Westenriederstrasse 12

Δευτέρα-Σάββατο 10.00-19.00

Λικέρ από τζίντζερ: 24 ευρώ

Mόναχο by locals-1

Αυθεντικά βαυαρικά είδη στο Mein Platzl. © Daniel Biskup

Αν θέλετε να αγοράσετε κάτι αυθεντικό από τη Βαυαρία, επισκεφτείτε το Mein Platzl. Εκεί, μικροί παραγωγοί από τη Βαυαρία και τις Βαυαρικές Άλπεις, που δεν έχουν την πολυτέλεια ενός καταστήματος στο κέντρο της πόλης, πουλάνε ή απλώς διαφημίζουν τα προϊόντα τους νοικιάζοντας ένα ή παραπάνω τελάρα. Θα βρείτε πραγματικά τα πάντα, από χειροποίητα γάντια, κοσμήματα και είδη για το σπίτι μέχρι ντόπια μπίρα, κουλουράκια, ακόμα και είδη προσωπικής φροντίδας και περιποίησης.

– Stefan Hermansdorfer


Καφέ Standl 20

Elisabethplatz

Τηλ. +49 8945231425

Δευτέρα-Σάββατο 08.30-17.00

Καφές: 3 ευρώ

Mόναχο by locals-2

Το καφέ Standl 20 στην αγορά τροφίμων Elisabethmarkt.

Βρίσκεται στη συνοικία Schwabing, στην αγορά τροφίμων Elisabethmarkt. Εδώ, αντί για πάγκους, θα βρείτε τα προϊόντα των παραγωγών σε μικρά σπιτάκια. Σε ένα από αυτά στεγάζεται και το Standl 20, όπου κάθε Σάββατο πρωί πηγαίνω για να διαβάσω την εφημερίδα μου, να πιω μια ζεστή κούπα καφέ και να φάω ένα «δανέζικο» (γλυκό με κανέλα).

– Ayla Amschlinger


Κινηματογράφος Werkstattkino

Fraunhoferstrasse 9

Τηλ. +49 892607250

Καθημερινά από 18.00

Εισιτήριο: περίπου 6 ευρώ

Ο πιο ασυνήθιστος κινηματογράφος της πόλης έχει ένα παλιό τραπεζάκι για ταμείο και μερικές σειρές από αναπαυτικά, ευτυχώς, καθίσματα. Όπως αντιλαμβάνεστε, εδώ δεν θα δείτε ταινίες blockbuster, αλλά σινεφίλ, καλτιές. Από ιαπωνικά b-movies και gay πορνό μέχρι ντοκιμαντέρ και θρίλερ από τα 1970s. Συχνά διοργανώνονται θεματικές βραδιές και φεστιβάλ. Για πληροφορίες, συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα τους.

– Kleopatra Polyzou


Εστιατόριο Zum Kloster

Preysingstrasse 77

Τηλ. +49 894470564

Δευτέρα-Σάββατο 10.00-01.00

Κυριακή 10.00-00.00

Το γοητευτικό αυτό μαγαζάκι (έτσι φαντάζομαι πως έμοιαζαν τα εστιατόρια του Μονάχου τη δεκαετία του 1940) βρίσκεται σε ένα μικρό στενό της συνοικίας Haidhausen. Το κοινό του θα το περιέγραφα ολίγον μποέμ και ηλικιακά γύρω στα τριάντα. Αν και πρόκειται για κανονικό εστιατόριο, η αίσθηση που αποπνέει είναι αυτή μιας gastropub. Εδώ μπορείτε επίσης να φάτε πρωινό διαβάζοντας την κυριακάτικη εφημερίδα σας ή να έρθετε για μερικές μπίρες μετά τη δουλειά. Το φαγητό είναι εποχικό, κάτι ανάμεσα σε παραδοσιακό βαυαρικό και διεθνές, και σας προτείνω το κλασικό Schweinebraten (ψητό χοιρινό με σάλτσα από μαύρη μπίρα).

– Viola Reise


Εστιατόριο Goldmarie

Schmellerstrasse 23

Τηλ. +49 8951669272

Τρίτη-Παρασκευή 12.00-15.00 και 18.00-00.00, Σάββατο 18.00-00.00

Κυρίως γεύμα: 14 ευρώ

Mόναχο by locals-3

Δοκιμάστε βαυαρικές γεύσεις στην πιο ελαφριά εκδοχή τους στο εστιατόριο Goldmarie.

Το Μόναχο είναι παράδεισος για τους λάτρεις των πελώριων μερίδων σπιτικού βαυαρικού φαγητού, με τις σάλτσες και τα λιπαρά του. Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο παραδεισένια για όσους θέλουν κάτι παραδοσιακό μεν, αλλά όχι απαραίτητα τόσο βαρύ. Στο εστιατόριο Goldmarie σερβίρουν τοπικά πιάτα σε πιο εκλεπτυσμένες και ελαφριές εκδοχές. Τα πιάτα μαγειρεύονται με εποχικές, ως επί το πλείστον, ντόπιες και οργανικές πρώτες ύλες, ενώ το μενού τους αλλάζει συχνά. Τα μεσημέρια δεν έχει πολύ κόσμο, για βραδινό όμως καλό θα ήταν να κάνετε κράτηση.

– Viola Reise


Κτίριο Kriechbaumhof

Preysingstrasse 71

Τηλ. +49 8944770694

Τρίτη-Πέμπτη 10.00-13.00 και 14.00-17.00

Mόναχο by locals-4

Ο ξενώνας Kriechbaumhof. © Adenis/GAFF/laif

Κατά τον 17ο αιώνα, φτωχοί εργάτες, που δεν είχαν την οικονομική άνεση να ζήσουν στο κέντρο, έχτιζαν τα σπίτια τους εδώ, στην άλλη μεριά του ποταμού Isar, όπου η γη ήταν πιο φθηνή. Τα σπίτια αυτά συχνά ήταν πολυώροφα και είχαν περισσότερες πόρτες απ’ ό,τι παράθυρα, για να μπορούν να τα μοιράζονται πολλές οικογένειες. Το Kriechbaumhof είναι ένας αυθεντικός μπαρόκ ξενώνας (Herbergshäuser), για τους οποίους φημιζόταν κάποτε η γειτονιά Haidhausen. Πλέον ανήκει στον Όμιλο Γερμανών Αλπινιστών και δίνεται προς ενοικίαση για διάφορες εκδηλώσεις.

– Viola Reise

Το Spotted by Locals είναι μια σειρά εφαρμογών και μπλογκ με επικαιροποιημένα tips από ντόπιους σε περισσότερες από 60 πόλεις σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική – www.spottedbylocals.com.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή