Mιλάνο by locals

5' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιταλικό aperitivo, σύγχρονη τέχνη και το στέκι για brunch που αγαπούν οι καλοφαγάδες της πόλης.

Μπαρ Straf 

Via San Raffaele 3

Τηλ. +39 0280508715

Καθημερινά 11.00-00.00

Κοκτέιλ: 8 ευρώ

Mιλάνο by locals-1

Σπεύσατε για ένα τραπέζι στον πεζόδρομο μπροστά από το μπαρ Straf.

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα μπαρ του Μιλάνου βρίσκεται σε έναν από τους πεζόδρομους απέναντι από το Duomo, μια ανάσα από το εμπορικό κέντρο La Rinascente. Μη σας αποθαρρύνει το γεγονός ότι η περιοχή είναι πολυσύχναστη και τουριστική, γιατί το Straf έχει μίνιμαλ αισθητική και χαλαρή ατμόσφαιρα. Τις καθημερινές τα απογεύματα γεμίζει με στιλάτους Μιλανέζους που έρχονται για να απολαύσουν το aperitivo τους ή ένα καλό κοκτέιλ. Αν θέλετε να παρακολουθείτε την κίνηση στην ιταλική μητρόπολη της μόδας, προσπαθήστε να πιάσετε έναν από τους πάγκους-καθίσματα πάνω στον πεζόδρομο. Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας, το Straf αποτελεί αγαπημένο σημείο συνάντησης στην πόλη.

– Ivan Kalinov


Εστιατόριο Zio Pesce

Via Andrea Maffei 12

Τηλ. +39 0249794967

Δευτέρα-Σάββατο 19.30-00.00

Ζυμαρικά με θαλασσινά: 14 ευρώ

Mιλάνο by locals-2

Οι λάτρεις των θαλασσινών θα ενθουσιαστούν στο εστιατόριο Zio Pesce.

Είναι αρκετοί αυτοί που δεν γνωρίζουν ότι το Μιλάνο φιλοξενεί τη μεγαλύτερη ψαραγορά της Ιταλίας, γεγονός που εξηγεί γιατί υπάρχουν τόσα εστιατόρια με ψάρια και θαλασσινά στην πόλη. Το θέμα, βέβαια, είναι να βρεις κάποιο που να συνδυάζει την ποιότητα με την προσιτή τιμή. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο σάς προτείνω το Zio Pesce. Το φαγητό του είναι υπέροχο και οι τιμές του λογικές. Δοκιμάστε τα σπαγκέτι με θαλασσινά και γενικά όλα τα ζυμαρικά. Αν πάλι θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, επιλέξτε το ψητό χταπόδι ή τις γαρίδες, ενώ, αν έχετε διάθεση για πιο εκλεπτυσμένες γεύσεις, θα σας πρότεινα τα στρείδια – η ποικιλία είναι πολύ μεγάλη. Σημειώστε ότι ο χώρος δεν είναι καθόλου επιτηδευμένος. Κάντε κράτηση, διότι τα τραπέζια γεμίζουν ακόμα και τις Δευτέρες.

– Carmen Condeescu


Brunch στο Fuorimano

Via Roberto Cozzi 3

Τηλ. +39 0236523460

Καθημερινά 09.00-02.00

Brunch: 20 ευρώ

Mιλάνο by locals-3

Το Fuorimano ξεχωρίζει για το brunch του.

Το Fuorimano, που σημαίνει «έξω από τον δρόμο σου», σας προκαλεί να βγείτε από τα καθιερωμένα και να κατευθυνθείτε προς τη βόρεια πλευρά της πόλης, με προορισμό ένα από τα καλύτερα μέρη για brunch. Βρίσκεται πολύ κοντά στο μουσείο σύγχρονης τέχνης Pirelli Hangar Bicocca και συνδυάζει εστιατόριο, χώρο εργασίας και χώρο μελέτης. Σερβίρει μεσημεριανό από Δευτέρα έως Παρασκευή και χάμπουργκερ, πίτσες και κοκτέιλ τις βραδινές ώρες. Ξεχωρίζει όμως για τα πέντε διαφορετικά μενού brunch –ένα από τα οποία είναι χορτοφαγικό και ένα χωρίς γλουτένη– που σερβίρει τα Σαββατοκύριακα. Ακόμα κι αν δεν μένετε στην περιοχή, αξίζει να πάρετε ένα λεωφορείο και να φτάσετε έως εδώ, για να απολαύσετε την ατμόσφαιρα και τις γεύσεις του.

– Susanna Baggio


Γλυπτό L.O.V.E.

Piazza Affari

Καθημερινά 24 ώρες

Δωρεάν

Mιλάνο by locals-4

To χρηματιστήριο και το αμφιλεγόμενο γλυπτό L.O.V.E. (Φωτογραφία: Shutterstock)

Η Piazza Affari θεωρείται το οικονομικό κέντρο της πόλης, μια και εκεί βρίσκεται το χρηματιστήριο του Μιλάνου, το οποίο στεγάζεται στο Palazzo Mezzanotte. Το ιστορικό κτίριο σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Mezzanotte το 1932, κατά τη διάρκεια της φασιστικής περιόδου, και συνδυάζει τον ιταλικό ορθολογισμό με κλασικές επιρροές. Από την εποχή της κατασκευής του μέχρι σήμερα έχει υποστεί πολλές αναδιαμορφώσεις, ωστόσο τα τελευταία χρόνια αυτό που τραβάει το βλέμμα είναι το γλυπτό που βρίσκεται μπροστά από το κτίριο, δημιούργημα του Maurizio Cattellani, γνωστού για την προκλητική ματιά του στην τέχνη. Ονομάζεται L.O.V.E. και η παρουσία του στον συγκεκριμένο χώρο έχει υπάρξει αρκετά αμφιλεγόμενη.

– Matteo Banchi


Μπαρ MOM

Viale MonteNero 51

Τηλ. +39 0259901562

Καθημερινά: 18.00-02.00

Ποτήρι κρασί: 5 ευρώ

To aperitivo είναι η ιταλική εκδοχή του happy hour και σημαντικό τελετουργικό στην καθημερινότητα των Ιταλών. Οι περισσότεροι πηγαίνουν για aperitivo μετά τη δουλειά και συχνά λειτουργεί και σαν δείπνο, καθώς συνοδεύεται πάντοτε από φαγητό. Το MOM είναι ένα πολύ γνωστό μπαρ στο Μιλάνο και όλοι έχουν περάσει από εκεί τουλάχιστον μία φορά. Η ατμόσφαιρα είναι φιλική, ενώ σερβίρει καλή πίτσα και ωραία κοκτέιλ. Ο χώρος δεν είναι εντυπωσιακός, αλλά θα σας προσφέρει μια ευχάριστη βραδιά και πιθανόν… νέους φίλους. Σας προτείνω να τον επισκεφθείτε μετά τις βόλτες στην πόλη, για να πιείτε ένα κρασί, να φάτε πίτσα πολύ οικονομικά και να ακούσετε ωραία μουσική.

– Carmen Condeescu


Μπιστρό ESCO

Via Tortona 26

Τηλ. +39 028358144

Δευτέρα-Παρασκευή 12.00-15.00 και 19.15-01.00,

Σάββατο 19.15-01.00

Κύριο πιάτο: 20 ευρώ

Mιλάνο by locals-5

Δημιουργική κουζίνα από το μπιστρό ESCO.

Η περιγραφή «αυθεντικές μεσογειακές γεύσεις με μια δόση δημιουργικότητας» είναι ο ορισμός του καινοτόμου μπιστρό ESCO. Ποιότητα και μοντέρνες πινελιές συμπληρώνουν τις ιδιαίτερες επιλογές στα πιάτα και τα κοκτέιλ, καθώς ταλαντούχοι σεφ, σομελιέ και mixologists εγγυώνται μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Το ESCO προσφέρεται για κάθε περίσταση: γεύμα, δείπνο, aperitivo, ποτό ή απλώς για ένα γλυκό. Αν το επιλέξετε για φαγητό, σας προτείνω να δοκιμάσετε battuta al coltello di Fassone Piemontese (μοσχαρίσιο ταρτάρ) και costata di Fassone Piemontese (μπριζόλα rib eye). Σπάνια τρώω κρέας, αλλά και τα δύο αυτά πιάτα είναι εκπληκτικά. Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε κάθε πιάτο με το κοκτέιλ που συνιστούν οι mixologists – δικό μου αγαπημένο είναι το Il mare d’inverno.

– Carmen Condeescu


Μουσείο MUDEC

Via Tortona 56

Τηλ. +39 0254917

Καθημερινά 09.30-19.30

Είσοδος: 12 ευρώ

Mιλάνο by locals-6

Στάση πολιτισμού στο MUDEC, με τις ενδιαφέρουσες περιοδικές εκθέσεις. © CHRISTIAN RICHTERS.

Το MUDEC είναι κάτι παραπάνω από ένα μουσείο. Είναι ένας τόπος όπου συναντιούνται άνθρωποι, πολιτισμοί και ιδέες. Ο χώρος από μόνος του έχει ισχυρή ταυτότητα, καθώς χτίστηκε στη θέση όπου βρισκόταν το εργοστάσιο της Ansaldo στην παλιά βιομηχανική ζώνη Tortona, η οποία αποτελεί σήμερα την πιο μοντέρνα περιοχή του Μιλάνου. Εκτός από την εξαιρετική μόνιμη συλλογή που φιλοξενεί, το μουσείο διοργανώνει και ενδιαφέρουσες περιοδικές εκθέσεις. Διαθέτει επίσης ένα εξαιρετικό βιβλιοπωλείο, όπου θα βρείτε κυρίως βιβλία για τις τρέχουσες εκθέσεις, και πωλητήριο με αξιόλογα αντικείμενα design.

– Carmen Condeescu


Dude Club

Via Carlo Boncompagni 44

Παρασκευή-Σάββατο 23.00-05.00

Είσοδος: 12 ευρώ

Παρότι έχει πια μετεγκατασταθεί σε έναν λιγότερο underground χώρο, παραμένει ένας από τους πιο ιστορικούς χώρους ηλεκτρονικής μουσικής του Μιλάνου, με διεθνές line-up από επιδραστικούς DJs. Το Dude Club, που έχει πάρει το όνομά του από τον ομώνυμο χαρακτήρα της ταινίας «Ο μεγάλος Λεμπόφσκι» των αδελφών Κοέν, διαθέτει δύο χώρους. Ο ένας είναι μεγαλύτερος και πιο σκοτεινός, ενώ στον άλλο θα ακούσετε απαλή μουσική, απολαμβάνοντας το κοκτέιλ που θα σας ετοιμάσουν οι μπάρμεν του συνεργαζόμενου Rita Bar, το οποίο τυγχάνει να είναι ένα από τα καλύτερα της πόλης.

– Matteo Carini


Wine bar Vinoir

Ripa di Porta Ticinese 93b

Tηλ. +39 0239811202

Δευτέρα 18.00-00.00,

Τρίτη-Σάββατο 11.00-14.30 και 18.00-00.00

Δείπνο με κρασί: 20 ευρώ

To Μιλάνο είναι γεμάτο από καλά wine bars, συνεπώς είναι δύσκολο να προτείνεις κάποιο. Αν επισκεφτείτε τη συνοικία Navigli, σας συνιστώ να περάσετε οπωσδήποτε μια βόλτα από το Vinoir. Διαθέτει πολλές ετικέτες κρασιών από σταφύλια βιολογικής ή βιοδυναμικής γεωργίας, που κινούνται σε διαφορετικό εύρος τιμών καλύπτοντας κάθε budget. Τα ενδιαφέροντα πιάτα που σερβίρουν θα συνοδεύσουν ιδανικά το κρασί σας. Εμπιστευτείτε το ενημερωμένο προσωπικό, που θα σας περιποιηθεί και θα σας κατευθύνει σωστά, ώστε να επιλέξετε την ετικέτα που θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες σας.

– Matteo Carini

Το Spotted by Locals είναι μια σειρά εφαρμογών και μπλογκ με επικαιροποιημένα tips από ντόπιους σε περισσότερες από 60 πόλεις σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική – www.spottedbylocals.com.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή