Ατζέντα

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΕΙΨΙΑ

ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ Έως 19/4/2020

Αρχιτεκτονικές φωτογραφίες από το Studio Hermann Walter που δείχνουν την εξέλιξη της πόλης μεταξύ του 1913 και του 1935 εκτίθενται υπό τον τίτλο «Silver on glass» στο Stadtgeschichtliches Museum. Οι διάδοχοι του Walter παρέδωσαν το αρχειακό υλικό του studio στο μουσείο, όπου ανακαλύφθηκαν πάνω από 2.000 λήψεις με τις σημαντικές σύγχρονες κατασκευές που μεταμόρφωσαν το αστικό τοπίο της Λειψίας με μοντέρνο τρόπο.

stadtgeschichtliches-museum-leipzig.de

 

ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ Aπό 11/4 έως 7/9/2020  

Ατζέντα-1

© Estate of David Park 

Στις αρχές της δεκαετίας του 1950, ορισμένοι ζωγράφοι στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο απομακρύνθηκαν από τον αφηρημένο εξπρεσιονισμό που επικρατούσε στην τέχνη, δημιουργώντας ένα στιλ που έγινε γνωστό ως Bay Area Figurative Art. Ο David Park (1911-1960) ήταν από τους πρωτοπόρους του κινήματος και 60 χρόνια μετά τον θάνατό του, το SFOMA διοργανώνει την έκθεση «David Park: A Retrospective», παρουσιάζοντας 127 έργα από πρώιμες έως τελευταίες δουλειές του, τα οποία μαρτυρούν την ικανότητά του να δουλεύει το χρώμα και να απεικονίζει τις ανθρώπινες φιγούρες με τρόπο αθώο και ανεπιτήδευτο. sfmoma.org

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

ΠΑΡΑΜΥΘΟΛΟΓΙΑ Από 28/1 έως 4/4/2020

Ατζέντα-2

Πολύπλευρη προσωπικότητα, ο Αμερικανός Robert Wilson (1941-) ανέπτυξε τις δεξιότητές του ποικιλοτρόπως: σκηνοθέτης, συγγραφέας, performer, εικαστικός, σκηνογράφος κ.ά. Στην έκθεση «Videos and Drawings» στην Bernier/Eliades Gallery τα σχέδια από την τελευταία θεατρική παραγωγή του συνοδεύει το τρίπτυχο βίντεο «A Winter Fable» –όπου πρωταγωνιστούν ένας λύκος, μια αλεπού και ένα αρνί– και αναγνώσεις από τις Giovanna Calvino και Isabella Rossellini.

bernier-eliades.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή