Ένα πλωτό ξενοδοχείο

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νότια του Αρκτικού Κύκλου, κοντά στο χωριουδάκι Harads της σουηδικής Λαπωνίας, εγκαινιάστηκε πριν από μερικές μέρες το πολυαναμενόμενο Arctic Bath.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο κατάλυμα που κατασκευάστηκε πάνω στον ποταμό Lule, ώστε το καλοκαίρι να επιπλέει στο νερό και τον χειμώνα που το ποτάμι παγώνει να ακινητοποιείται από τον πάγο.

Ένα πλωτό ξενοδοχείο-1

Έμπνευση για το κυρίως κτίσμα, όπου φιλοξενείται το spa, ήταν τα ακατέργαστα ξύλα (προϊόν υλοτομίας) που μέχρι τη δεκαετία του ’60 κατέβαιναν επιπλέοντας τον ποταμό προς τους σταθμούς επεξεργασίας και συχνά συνωστίζονταν δημιουργώντας σωρούς.

Η διαμονή προσφέρεται σε δώδεκα καμπίνες με πελώρια παράθυρα, από τα οποία οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν (αν είναι τυχεροί) το Βόρειο Σέλας τον χειμώνα και τον ήλιο του μεσονυχτίου το καλοκαίρι.

Ένα πλωτό ξενοδοχείο-2

Το ξενοδοχείο, τέλος, προσφέρει μια ευρεία γκάμα από φυσιολατρικές δραστηριότητες, ενώ φιλοξενεί και εστιατόριο με φιξ μενού πέντε πιάτων, που αλλάζει καθημερινά.

arcticbath.se

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή