Κολωνία by locals

5' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια εκκλησία με πρωτότυπο διάκοσμο, ακριβά είδη σε μια υπαίθρια αγορά, άφθονη μπίρα και καθημερινές μετακινήσεις στο νερό.

Ζυθοποιείο Brauhaus Scholzen

Venloer Strasse 236

Τηλ. +49 221515919

Πέμπτη-Κυριακή 11.30-15.00 και 17.00-00.00

Κύριο πιάτο: από 12,50 ευρώ

Κολωνία by locals-1

Συνοδεύστε την μπίρα σας με Himmel un äd στο ζυθοποιείο Brauhaus. Scholzen

Το ζυθοποιείο Brauhaus Scholzen λειτουργεί πάνω από 110 χρόνια και εδώ θα πιείτε ατελείωτη μπίρα Kölsch, συνοδευόμενη από Himmel un äd (τηγανητό λουκάνικο με μαύρο αίμα χοίρου, πατάτες και πουρέ μήλου). Αξίζει επίσης να δοκιμάσετε το Reibekuchen (είδος τηγανίτας με πατάτα), το Rostbraten (ροστ μπιφ) και το Halver Hahn (το σάντουιτς των παμπ με κρέας, κρεμμύδι, τυρί γκούντα και μουστάρδα). Μην υπολογίζετε ότι θα πιείτε απλώς μια δυο μπίρες. Στα ζυθοποιεία της Κολωνίας το ποτήρι σας ξαναγεμίζει μόλις αδειάσει χωρίς παραγγελία. Γι’ αυτόν τον λόγο, στο Haus Scholzen ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξεκινήσει ένα μικρό πάρτι με ανθρώπους κάθε ηλικίας.

 – Lea Renner


Μπαρ Rosebud

Heinsbergstrasse 20

Τηλ. +49 17632974582

Δευτέρα-Τετάρτη 19.00-02.00,

Παρασκευή-Σάββατο 19.00-03.00

Κοκτέιλ: 10 ευρώ

Yeni Raki, Rasberry Cordial, Currant-Espuma είναι μερικά μόνο από τα φανταχτερά κοκτέιλ που θα πιείτε στο Rosebud. Αν ψάχνετε για κάτι παραπάνω από ένα συνηθισμένο Mojito, βρίσκεστε στο σωστό μπαρ. Γλυκό, ξινό, φρουτώδες ή πικάντικο, οι bartenders εδώ θα βρουν το κοκτέιλ που ταιριάζει στο γούστο σας. Η τιμή τους είναι πιο υψηλή από άλλα μπαρ, ωστόσο η ποιότητα των υλικών το δικαιολογεί. Δεν είναι μέρος για πάρτι, αλλά για μια χαλαρή έξοδο με ωραία ποτά και συζήτηση.

– Lea Renner


Μετακινήσεις με τα Πλοία Rheinfähre Strolch

Konrad-Adenauer-Ufer

Τηλ. +49 2236595353

Καθημερινά 10.00-17.00

Εισιτήριο με επιστροφή: 4,50 ευρώ

Επειδή στην Κολωνία δεν υπάρχουν σήραγγες, όπως στη Νέα Υόρκη ή στο Αμβούργο, όποιος θέλει να μεταφερθεί από τη μία όχθη στην άλλη πρέπει να χρησιμοποιήσει είτε μία από τις γέφυρες είτε ένα από τα πλοία Rheinfähre Strolch, που εξυπηρετούν καθημερινά την κίνηση στην πόλη. Μπορείτε να πάρετε ακόμα και ποδήλατο μαζί σας στο σκάφος. Θα βρείτε να νοικιάσετε στην αποβάθρα μπροστά από το Musical Dome, από την πλευρά της Παλιάς Πόλης, ή στην απέναντι όχθη, επί της οδού Kennedy Ufer No 11.

– Stephan Wehrle


Εστιατόριο Bei Oma Kleinmann

Zülpicher Str. 9

Τηλ. +49 221232346

Τρίτη-Πέμπτη και Κυριακή

17.00-00.00,

Παρασκευή-Σάββατο 17.00-01.00

Πιάτο με σνίτσελ: 15 ευρώ

Κολωνία by locals-2

Δοκιμάστε τα σνίτσελ του εστιατορίου Bei Oma Kleinmann. © Sebastian Fritzsch

Όταν θέλω ένα ωραίο δείπνο, πηγαίνω στο Bei Oma Kleinmann. Στη «Γιαγιά Kleinmann» (αυτό σημαίνει το όνομά του), σερβίρουν νόστιμα πιάτα με σνίτσελ, θα βρείτε όμως και μερικά χορτοφαγικά. Το μενού αλλάζει κάθε εβδομάδα και βασίζεται σε εποχικές πρώτες ύλες. Το εστιατόριο είναι πάντα γεμάτο, γι’ αυτό καλύτερα να κάνετε κράτηση (μπορείτε και online). Το προσωπικό είναι γρήγορο και η καλή διάθεση μεταδοτική.

– Stephan Wehrle


Εκκλησία St. Ursula

Ursulaplatz 24

Δευτέρα-Παρασκευή 10.00-12.00

και 15.00-17.00,

Κυριακή 15.00-16.30

Είσοδος: 2 ευρώ

Η Αγία Ούρσουλα είναι μια εκκλησία του 1150 μ.Χ., χτισμένη πάνω σε ένα ρωμαϊκό νεκροταφείο. Σύμφωνα με τον μύθο, η αγία ήταν μια Βρετανίδα πριγκίπισσα που ταξίδευε με τη συνοδεία 11.000 παρθένων σε προσκύνημα στην Ευρώπη και σφαγιάστηκαν από Ούνους ειδωλολάτρες. Κατά την κατασκευή της εκκλησίας αποκαλύφθηκε ένας ρωμαϊκός μαζικός τάφος και όλοι συμπέραναν ότι πρόκειται για την αγία και τις συνοδούς της, γι’ αυτό και έδωσαν στον ναό το όνομά της. Το 1643, ο αυτοκράτορας Johann Krane και η σύζυγός του Verena Hegemihler χρηματοδότησαν τη δημιουργία της Goldenene Kammer (Χρυσή Αίθουσα), όπου εκτίθεται μια συλλογή πολύτιμων κειμηλίων της Εκκλησίας, ενώ οι τοίχοι καλύπτονται από οστά που σχηματίζουν σχέδια ή λατινικές λέξεις. Είναι συναρπαστικό μέρος και μου προκαλεί μεγάλη συγκίνηση.

– Marcel Krueger


Live Music Hall

Lichtstrasse 30, Cologne

Τηλ. +49 2219542990

Εισιτήριο συναυλίας: 25 ευρώ

Το Live Music Hall είναι ο μεγαλύτερος από τους πολλούς εναλλακτικούς χώρους που βρίσκονται στην περιοχή Ehrenfeld. Το Live, όπως είναι γνωστό, δεν έχει περιορισμούς στα μουσικά είδη και έχει πολύ καλή φήμη σε ολόκληρη τη Γερμανία. Φιλοξενεί από αμερικανικά hip hop συγκροτήματα και μέταλ μπάντες από τη Γαλλία μέχρι Brit-pop combos από το Ηνωμένο Βασίλειο. Τα Σαββατοκύριακα διοργανώνει πάρτι, όπου επίσης θα ακούσετε από γερμανική Schlager έως μέταλ. Ανεξάρτητα από μουσικές προτιμήσεις, όλοι εδώ σέβονται τον χώρο και δεν έχει γίνει ποτέ κάποιος καβγάς.

– Marcel Krueger


Κατάστημα με είδη ντιζάιν

Manufactum Warenhaus  

Brückenstrasse 23

Τηλ. +49 2229942323

Δευτέρα-Σάββατο 10.00-19.00

Το Manufactum είναι ένα κατάστημα που όλοι αγαπούν, σχεδιαστές, αρχιτέκτονες, δικηγόροι, δάσκαλοι. Συνδυάζει διαχρονική αισθητική με λειτουργικότητα και τα περισσότερα είδη που θα βρείτε είναι από φυσικά υλικά. Η γκάμα των προϊόντων περιλαμβάνει από μαγειρικά σκεύη μέχρι οργανικά καλλυντικά, αλλά και φρέσκα είδη παντοπωλείου. Στον χώρο λειτουργεί και το καφέ Brot und Butter (Ψωμί και Βούτυρο), που προσφέρει κέικ και σάντουιτς, εξαιρετικό καφέ, διάφορα είδη τσαγιού και φρέσκια γαλλική λεμονάδα.

– Gol Ebrahimpour-Mirzaie


Πλατεία Ebertplatz

Ebertplatz

Δωρεάν

Κολωνία by locals-3

Το υπόγειο επίπεδο της πλατείας Ebertplatz.  

Η σημερινή εικόνα της πλατείας Ebertplatz αποτελεί πλέον απομεινάρι του αρχικού πολεοδομικού σχεδιασμού της, που έγινε το 1974 και περιλάμβανε ένα υπόγειο επίπεδο που διευκόλυνε την κυκλοφορία προς το εσωτερικό της πόλης. Πλέον, οι πεζοί μπορούν να το διασχίσουν χρησιμοποιώντας μόνο τις σκάλες (οι κυλιόμενες δεν λειτουργούν), ενώ ο χώρος της πλατείας καταλαμβάνεται από αστέγους και εμπόρους ναρκωτικών. Ο σταθμός του μετρό Ebertplatz παραμένει ένας από τους κύριους κόμβους των μέσων μαζικής μεταφοράς, ωστόσο ο κόσμος αποφεύγει να περνά από την πλατεία. Απέναντι σε όλα αυτά τα αρνητικά, μια δραστήρια πολιτιστική σκηνή αναπτύσσεται με κέντρο της την Ebertplatz, με ανεξάρτητες γκαλερί και κολεκτίβες

–όπως οι Gold & Beton και Bruch und Dallas– να διοργανώνουν εκθέσεις, παραστάσεις και άλλες δράσεις, οι οποίες συχνά απλώνονται πάνω στην πλατεία. Σαφώς η Ebertplatz δεν είναι ένα όμορφο μέρος, αλλά η δυναμική της σύγχρονης αστικής ζωής είναι ορατή για όποιον ενδιαφέρεται.  

– Marcel Krueger


Υπαίθρια αγορά Südstadion

Vorgebirgstrasse 84

Τηλ. +49 221235365

Πρώτη Κυριακή του μήνα 11.00-18.00

Η αγορά Südstadion είναι η αγαπημένη μου, και το γεγονός ότι τη βρίσκεις μόνο την πρώτη Κυριακή του μήνα την κάνει πιο ξεχωριστή. Εδώ θα βρείτε ιδιαίτερα επιλεγμένα αντικείμενα και όχι σωρούς από «γοητευτικά» σκουπίδια, όπως συνηθίζεται σε άλλες υπαίθριες αγορές. Στην περιοχή ζουν κυρίως εύποροι άνθρωποι, γι’ αυτό υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ανακαλύψετε επώνυμα vintage ρούχα, σπάνιες πορσελάνες και ακριβές αντίκες. Οι τιμές είναι υψηλότερες από αλλού, αλλά μπορείτε να διαπραγματευτείτε τις αγορές σας.

– Gol Ebrahimpour-Mirzaie

Το Spotted by Locals είναι μια σειρά εφαρμογών και μπλογκ με επικαιροποιημένα tips από ντόπιους σε περισσότερες από 60 πόλεις σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική – www.spottedbylocals.com.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή