Η νέα όπερα της Πράγας

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άνοιξε και πάλι για το φιλόμουσο κοινό η Κρατική Όπερα της Πράγας, θέατρο του 1888, που θεωρείται από τα ωραιότερα της Ευρώπης, μετά από εργασίες αποκατάστασης και εκσυγχρονισμού που διήρκεσαν πάνω από τρία χρόνια και κόστισαν πάνω από 51 εκατ. ευρώ.

Η ανανεωμένη όπερα θα λειτουργεί πλέον με σύγχρονο, αυτοματοποιημένο μηχανισμό σκηνής, νέα καθίσματα με οθόνες αφής για πολυγλωσσικό υποτιτλισμό, νέο σύστημα κλιματισμού, καθώς και με νέα αίθουσα για πρόβες εξαιρετικής ακουστικής.

Η νέα όπερα της Πράγας-1

© EPA/MARTIN DIVISEK   

Οι νεο-ροκοκό τοιχογραφίες της έχουν φρεσκαριστεί, οι ταπετσαρίες έχουν αντικατασταθεί, ενώ μια νέα αυλαία έχει τοποθετηθεί στη σκηνή, βασισμένη στην αυθεντική, που κάποια στιγμή αφαιρέθηκε και κατόπιν χάθηκε.

Για τον μήνα Μάρτιο η όπερα θα λειτουργεί δοκιμαστικά με παλιότερες παραγωγές της, ενώ τον Απρίλιο θα ανεβάσει την πρώτη της νέα παραγωγή, την όπερα «King Roger» του Πολωνού συνθέτη Karol Szymanowski.

state-opera.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή