Βασιλική Καβαλιέρου: Ιδιοκτήτρια του Royalty Escapes

Βασιλική Καβαλιέρου: Ιδιοκτήτρια του Royalty Escapes

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θεωρείτε ότι το διαδίκτυο έχει υποβιβάσει τον ρόλο των ταξιδιωτικών πρακτορείων;

Αν και το διαδίκτυο αποτελεί φαινομενικά ανταγωνιστή μας, μια και έχει κάνει τις κρατήσεις εύκολη υπόθεση, δεν θεωρώ πως έχει υποβιβάσει τον ρόλο του ταξιδιωτικού πράκτορα, διότι αυτός πουλάει οργανωμένο πακέτο. Είναι πολλοί οι ταξιδιώτες που στρέφονται στα τουριστικά γραφεία για να αγοράσουν ένα πρόγραμμα οργανωμένο, σχεδιασμένο από έμπειρο προσωπικό με ασφάλεια και τεχνογνωσία. Είμαστε δίπλα στους πελάτες μας 24 ώρες το 24ωρο, παρέχοντάς τους κάθε είδους βοήθεια. Οι μεγαλύτεροι ανταγωνιστές μας παραμένουν τα πολιτικά γεγονότα και τα καιρικά φαινόμενα, τα οποία μπορούν να ανατρέψουν τον προγραμματισμό μας, όπως για παράδειγμα ο περσινός αναβρασμός στην Καταλονία.

Ποιους προορισμούς προτιμούν οι Έλληνες;

Οι πρωτεύουσες της Ευρώπης είναι πάντα ψηλά στις προτιμήσεις τους: Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Λισαβόνα, Λονδίνο είναι κλασικοί προορισμοί, ανεξίτηλοι στον χρόνο. Πέραν της Ευρώπης, οι Έλληνες αρχίζουν και τολμούν πιο μακρινά και πιο περίεργα ταξίδια. Ο μέσος πελάτης επιλέγει ένα ταξίδι στην Ιορδανία ή στο Ντουμπάι, ενώ ο πιο ψαγμένος επιλέγει προορισμούς όπως η Λατινική Αμερική, Αργεντινή, Εκουαδόρ, Παταγονία κ.ά.

Πώς θα περιγράφατε τον Έλληνα ταξιδιώτη;

Ο  Έλληνας ταξιδιώτης είναι απαιτητικός, κάτι που δεν είναι απαραίτητα κακό. Στερείται ωστόσο ταξιδιωτικής παιδείας και θα πρέπει σταδιακά να μάθει να κάνει ασφάλειες για τα ταξίδια του και να επιλέγει το best value for money. Οι  Έλληνες δεν φοβούνται να ταξιδέψουν με τα παιδιά τους, απλώς επιλέγουν διακοπές all-inclusive για να ξέρουν από την αρχή το κόστος και να μην έχουν εκπλήξεις. 

Οι Ευρωπαίοι βέβαια έχουν περάσει στο επόμενο στάδιο: αναζητούν νέους και εναλλακτικούς προορισμούς μαζί με τα παιδιά τους, όπως είναι μικρά νησιά στο Αιγαίο ή θεματικοί προορισμοί.

Τα παιδιά μέσα από τα ταξίδια μαθαίνουν τις διάφορες κουλτούρες των λαών, καθώς και τρόπους συμπεριφοράς, όπως πώς περιμένεις στην ουρά ενός μουσείου υπομονετικά ή πώς συμπεριφέρεσαι στους άλλους ανθρώπους. Θεωρώ τις σχολικές εκδρομές μοναδικές ευκαιρίες για τα παιδιά μας στο να αποκομίσουν εμπειρίες που πιθανόν να μην μπορέσουν αργότερα.


ΜΕ ΤΗ ROYALTY ESCAPES ΣTH BAΡΚΕΛΩΝΗ

Βασιλική Καβαλιέρου: Ιδιοκτήτρια του Royalty Escapes-1

Ο καθεδρικός ναός της Αγίας Ευλαλίας στη Βαρκελώνη. (Φωτογραφία: VISUALHELLAS.GR)

Χωρίς δεύτερη σκέψη προτείνουμε τη Βαρκελώνη. Είναι μια πόλη ζωντανή και ξάγρυπνη 365 ημέρες τον χρόνο. Χαρακτηριστικό της γνώρισμα είναι τα πολυάριθμα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα που κοσμούν κάθε γωνιά της πόλης. Αξίζει να χαθεί κανείς εξερευνώντας τα σοκάκια της, για να ανακαλύψει κρυμμένους γαστρονομικούς θησαυρούς και να ζήσει σαν γνήσιος Καταλανός. Μην παραλείψετε μια βόλτα στον λόφο του Tibidabo, για μια εξαιρετική θέα της πόλης από ψηλά, και μια εκδρομή στην πόλη Figueras, για μια αυθεντική γεύση σουρεαλισμού στο σπίτι-μουσείο του «ανθρώπου-φαινόμενο» Σαλβαδόρ Νταλί.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή