#Σώσε τον τουρισμό

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μην το ακυρώσεις, ανάβαλέ το για αργότερα και στον βαθμό που σου αναλογεί σώσε τον τουρισμό».

Με τα hashtags #dontcancelmodify και #savetourism τουριστικές επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο –από ξενοδοχεία και ταξιδιωτικά γραφεία μέχρι ακτοπλοϊκές εταιρείες– αλλά και εργαζόμενοι στον κλάδο καλούν τις τελευταίες ημέρες μέσω των κοινωνικών δικτύων τους ταξιδιώτες να βάλουν στον πάγο την απόδραση που σχεδίαζαν μέχρι το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού και να την οργανώσουν εκ νέου, όταν η κατάσταση ομαλοποιηθεί.

Δεν πρόκειται προφανώς για συντονισμένη δράση, αλλά για μια αυθόρμητη αντίδραση των ανθρώπων του τουρισμού, σε μια προσπάθεια μείωσης των αρνητικών επιπτώσεων για τον κλάδο.

Περίπου 319 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εργάζονται στον τουρισμό – αριθμός που αντιστοιχεί σε 1 στις 10 θέσεις εργασίας διεθνώς.

Σύμφωνα με τελευταίες εκτιμήσεις του μη κυβερνητικού οργανισμού World Travel & Tourism Council (WTTC), έως και 50 εκατομμύρια θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να χαθούν εξαιτίας της πανδημίας, ενώ ο κλάδος είναι πιθανό να συρρικνωθεί έως και 25% μέσα στο 2020.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή