Κόβοντας κίνηση στον κόσμο

3' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντίδοτο στην κλειστοφοβία, οι live web cams, που βρίσκονται διάσπαρτες στον πλανήτη, μας επιτρέπουν να ταξιδεύουμε χιλιάδες μίλια μακριά, χωρίς να κινούμαστε.

ΜΑΔΡΙΤΗ, 16:06

Να πώς δείχνει η ισπανική πρωτεύουσα όταν ο κόσμος παύει να κυκλοφορεί… Το στιγμιότυπο είναι από την πλατεία Puerta del Sol (Πύλη του Ήλιου) την ώρα που αρχίζει να σκοτεινιάζει. Τα χρώματα του δειλινού δίνουν ένα ρετρό στοιχείο στην εικόνα.    

shorturl.at/prsAT

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΝΙΑΓΑΡΑ, 10:01

Κόβοντας κίνηση στον κόσμο-1

Ο ήλιος αντανακλάται πάνω στα νερά του Horseshoe Falls, στα σύνορα μεταξύ Καναδά και ΗΠΑ. Οι τουρίστες έχουν την ευκαιρία να περνούν με βάρκες μέσα από την «ομίχλη» του καταρράκτη, που έχει ύψος 51 μ. και ροή 2.400 κυβικών μέτρων νερού το δευτερόλεπτο.

shorturl.at/gijJS

ΙΣΛΑΝΔΙΑ, 15:48

Κόβοντας κίνηση στον κόσμο-2

Η παγετωνική λίμνη Jökulsarlon απέχει 5 ώρες από το Ρέικιαβικ και είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της Ισλανδίας. Μην ξεχνιέστε, όποια εποχή και να την επισκεφτεί κανείς, το κρύο είναι πάντα τσουχτερό.

shorturl.at/jsB35

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, 11:30

Κόβοντας κίνηση στον κόσμο-3

Μα πού πήγαν όλοι; Η Times Square θεωρείται ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία σε όλο τον κόσμο. Υπό κανονικές συνθήκες, προσελκύει περίπου 50 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Τώρα η εικόνα της είναι εντελώς διαφορετική.

shorturl.at/cAEL3

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ, 05:28

Κόβοντας κίνηση στον κόσμο-4

Ξημέρωμα στη σερβική πρωτεύουσα. Οι κάτοικοι της πόλης αρχίζουν σιγά σιγά να ξυπνούν και η πλατεία Terazije είναι έτοιμη να τους καλημερίσει.

shorturl.at/hqCN8

ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ, 16:23

Κόβοντας κίνηση στον κόσμο-5

Η παραλία της Παλαιοκαστρίτσας, στη βορειοδυτική πλευρά της Κέρκυρας, είναι πάντα όμορφη. Τόσο το καλοκαίρι, που κατακλύζεται από κόσμο, όσο και τον χειμώνα για μια ήρεμη περαντζάδα.

shorturl.at/hyV46

ΑΦΡΙΚΗ, 17:30

Κόβοντας κίνηση στον κόσμο-6

Τρεις αγαθοί γίγαντες απολαμβάνουν το παιχνίδι με τη λάσπη στο Tembe Elephant Park, στα σύνορα μεταξύ Κουαζούλου-Νατάλ και Μοζαμβίκης. Το πάρκο φιλοξενεί ορισμένους από τους μεγαλύτερους ελέφαντες στον κόσμο καθώς και πλήθος άλλων ειδών άγριας ζωής.

shorturl.at/cgoqI

ΛΟΝΔΙΝΟ, 05:30

Κόβοντας κίνηση στον κόσμο-7

Στη νότια όχθη του ποταμού Τάμεση, το «μάτι» του Λονδίνου δεν κοιμάται ποτέ. Η διάσημη ρόδα (London Εye), με ύψος 135 μ., ένα από τα υψηλότερα σημεία παρατήρησης της πόλης, δείχνει ακόμη πιο επιβλητική την ώρα της ανατολής του ηλίου.

shorturl.at/gowG0

DUOMO, 19:07

Κόβοντας κίνηση στον κόσμο-8

Τον Καθεδρικό Ναό του Μιλάνου, ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα αξιοθέατα της Ιταλίας, επισκέπτονται κάθε χρόνο πάνω από δύο εκατομμύρια τουρίστες. Καθώς η Ιταλία δοκιμάζεται από τον κορονοϊό περισσότερο από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, παραμένει κλειστός μέχρι νεωτέρας.

shorturl.at/jqMNX

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 10:30

Κόβοντας κίνηση στον κόσμο-9

Ένα φωτεινό ανοιξιάτικο πρωινό στην παραλία του Παλαιού Φαλήρου. Στο βάθος διακρίνονται ο Πειραιάς και τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Η εικόνα είναι από τη θέση όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο Poseidon Athens.

shorturl.at/GPRX4

ΤΑΪΛΑΝΔΗ, 12:24

Κόβοντας κίνηση στον κόσμο-10

Το Koh Phangan, με περίμετρο 40 χλμ. (σε περίπου 10 ώρες μπορεί κανείς να το διασχίσει με τα πόδια), είναι το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Ταϊλάνδης. Είναι γνωστό για τα Full Moon πάρτι που διοργανώνει κάθε μήνα την ημέρα της πανσελήνου. Η εικόνα είναι από τη θέση που βρίσκεται το Seaview Sunrise Resort.

shorturl.at/nFGIW

LE CORBIER SKI RESORT, 07:35

Κόβοντας κίνηση στον κόσμο-11

Θεωρείται ένα από τα ωραιότερα χιονοδρομικά θέρετρα του Villarembert των Γαλλικών Άλπεων, ωστόσο το χιονοδρομικό κέντρο Les Sybelles είναι άδειο, όχι λόγω ώρας, αλλά εξαιτίας της πανδημίας. Οι λάτρεις των χειμερινών σπορ ελπίζουν ότι σύντομα η κατάσταση θα εξομαλυνθεί και θα ανοίξει ξανά για να τους υποδεχτεί.

shorturl.at/qCKRU

ΧΑΒΑΗ, 17:45

Κόβοντας κίνηση στον κόσμο-12

Το Waimea Bay Beach Park βρίσκεται στη βόρεια ακτή του Oahu της Χονολουλού. Γενναίοι σέρφερ από όλο τον κόσμο επισκέπτονται την παραλία για να δοκιμάσουν τις αντοχές τους στα κύματα, που τον χειμώνα φτάνουν τα εννέα μέτρα.

shorturl.at/xFUW7

ΡΩΣΙΑ, 07:05

Κόβοντας κίνηση στον κόσμο-13

Το Vasilyevsky είναι το πιο δημοφιλές νησί της Αγίας Πετρούπολης. Στην εικόνα βλέπουμε μία από τις γέφυρες που ενώνει το νησί με την ηπειρωτική χώρα. Tip: Αν ποτέ βρεθείτε εκεί, πάρτε μαζί σας μερικούς ξηρούς καρπούς, βρείτε ένα παγκάκι δίπλα στον ποταμό και απολαύστε τη θέα.

shorturl.at/GRY18

ΒΕΝΕΤΙΑ 14:27

Κόβοντας κίνηση στον κόσμο-14

Η Γαληνοτάτη «νοσεί» και αυτή από την πανδημία και το πάγωμα κάθε τουριστικής δραστηριότητας. Στη φωτογραφία βλέπετε τη λιμνοθάλασσά της, ενώ στο βάθος διακρίνονται η Santa Maria della Salute και το κανάλι Giudecca.

shorturl.at/lLNV6

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή